Wątek Wyjątkowo Wakacyjny
Re: Wątek Wyjątkowo Wakacyjny
Bergen, po co wyluzować? Przecież można podyskutować o panującym tu zamordyzmie zbaczając przy okazji na Kaczyńskich, PO nie zapominając o ubliżaniu naszym bliskim i rodzinie 

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Pax, pax.
Tytuł jest dobry. Forma zmiany niefortunna, przyznaję. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale Bergenowi pod rozwagę.
Ktoś się wybiera do Rumunii, Bułgarii albo na Ukrainę?
Bo byłem w Rumunii, ogromnie mi się podobało - i znów mnie w jakąś dzicz ciągnie.
Tytuł jest dobry. Forma zmiany niefortunna, przyznaję. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale Bergenowi pod rozwagę.
Bo byłem w Rumunii, ogromnie mi się podobało - i znów mnie w jakąś dzicz ciągnie.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
to prawda, ze z papu na chorwacji w sklepach cieniutko.esilon pisze:Wybieramy się do Chorwacji , znowu, ale jakies słuchy chodza, że nie można własnej żywności wwozić, słyszał kto o tym ?
polecam nadlozyc kilka km i zakupy zrobic we wloszech.
przy okazji spanko przy triglav na sloweni, planica itp.
slowenskie alpy trzeba zobaczyc
esilon chcesz linka do galerii?
No właśnie, ale dlaczego cieniutko z tym papu? Czyżby naród anorektyków?
gregski pisze: esilon chcesz linka do galerii?
jak fotki ostre to poproszę

my w Ptuju odpoczywamy jeden dzień przed dalszą jazdą ,a co do zakupów we Włoszech to cięzko moze być
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Bergen pisze: Panowie, czy wy przypadkiem nie przesadzacie? Ktoś kiedyś, świadom wszelkich konsekwencji zdecydował, żeby nadać mi uprawnienia do edycji treści i tutaj w dobrej wierze - i jawnie - z tego prawa skorzystałem, a Wy zachowujecie się jakbym Was okradał. Nigdzie nie ustalono, że wątek jest własnością czyjąkolwiek - jeśli tak jest, to czy powinienem mieć do Was pretensje, że np. w "moim" wątku o żabie zaczęliście wymieniać uwagi na temat innego samochodu?
Wątek nie jest niczyją własnością. Ale tytuł i treść - i owszem. Mnie się nie podoba zmienianie czegokolwiek bez wiedzy autora. Czegokolwiek. Nawet jednej kropki. I będę o to robił afery zawsze. Niezależnie od koniunktury. Wstrzymałem się przez grzeczność, ale jak widać nie tylko ja to dostrzegłem. Szanujmy się nawzajem i nie nadużywajmy żadnych uprawnień. Uczmy się moderowania od WRC Fana. Howgh!
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
devlin pisze: Tytuł jest dobry. Forma zmiany niefortunna, przyznaję. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale Bergenowi pod rozwagę.
I o to chodziło. Zarówno mi jak i z pewnością Fidowi.
Ładny eufemizm.
Konto usunięte pisze: Uczmy się moderowania od WRC Fana.
Od barbie, od barbie. Bergen, w róziowej kiecce w ramach pokuty wystawiony na widok publiczny na jakimś zlocie.

troche uproscilem. chodzilo o odglos paszcza tzn papu w sklepach na wyspach.Bergen pisze:No właśnie, ale dlaczego cieniutko z tym papu? Czyżby naród anorektyków?
dopiero jak sie grzebnie po piwnicach autochtonow to mozna znalesc skarby, sery roznej masci, szynki itp.
Jeśli i jeszcze w czarnym WRXie, to mogę nawet stanik włożyć.EterycznyŻołądź pisze:Bergen, w róziowej kiecce w ramach pokuty na jakimś zlocie.
Pożyczę CiBergen pisze:Jeśli i jeszcze w czarnym WRXie, to mogę nawet stanik włożyć.EterycznyŻołądź pisze:Bergen, w róziowej kiecce w ramach pokuty na jakimś zlocie.

Stanik?mały 5150 pisze:Pożyczę CiBergen pisze:Jeśli i jeszcze w czarnym WRXie, to mogę nawet stanik włożyć.EterycznyŻołądź pisze:Bergen, w róziowej kiecce w ramach pokuty na jakimś zlocie.
g.
Stanik?mały 5150 pisze:Pożyczę CiBergen pisze: Jeśli i jeszcze w czarnym WRXie, to mogę nawet stanik włożyć.
Nie wnikam...

hihi, Dyżurny Forumowy Szyderca był szybszy

Ja chcę.devlin pisze:Pax, pax.
We wrześniu.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
gruby, Bergen,
no pewnie, że stanik bryki przecież się nie pożycza
no pewnie, że stanik bryki przecież się nie pożycza

takie info znalazłem

2008.05.28
Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że 1 czerwca 2008 r. wchodzi w
życie rozporządzenie Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego
Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w
ramach bagażu osobistego podróżnych (Narodne novine 35/2008). Rozporządzenie
realizuje zalecenia Komisji Europejskiej Nr 745/2004 z 16 kwietnia 2004 r., w
których określone zostały warunki wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego
przeznaczonych do osobistej konsumpcji. Celem nowej regulacji jest
zapobieganie szerzeniu się chorób zakaźnych u zwierząt w Chorwacji.
Towary pochodzenia zwierzęcego podane w załączniku Nr V do rozporządzenia
podlegają kontroli weterynaryjnej (fitosanitarnej) w miejscu ich wwozu do
Chorwacji. W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien
posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne).
Rozporządzenie ma zastosowanie także do przesyłek w/w produktów dla osób
fizycznych.
Do towarów podlegających kontroli granicznej zaliczone są m.in.:
* produkty mięsne, praktycznie w każdej postaci i podroby
* wszystkie produkty mleczne
* tłuszcz wieprzowy (smalec) i tłuszcz drobiowy
* oleje pochodzenia zwierzęcego
* wędliny
* makarony w każdej postaci
* warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu
octowego
* sosy, przyprawy, mąka i grysik
* zupy i buliony zawierające mięso lub mleko
* produkty używane do karmienia zwierząt
* lody i inne wyroby mrożone, zawierające mleko i kakao
Jedynymi produktami zwolnionymi z kontroli są mleko w proszku i pokarm dla
niemowląt - pod warunkiem, że wymienione produkty nie wymagają przechowywania
w lodówce przed spożyciem, a opakowania są nieuszkodzone i posiadają znak
zastrzeżony producenta.
Osobom, które nie dopełnią podanych warunków, wyżej wymienione produkty
zostaną odebrane i zutylizowane na ich koszt, a dane osobowe podróżnych
naruszających wspomniane przepisy będą przekazane do odpowiednich urzędów Unii
Europejskiej.
Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy
jakichkolwiek roszczeń.
Piotr Paszkowski
Rzecznik Prasowy MSZ
Celem rozstrzelania!a dane osobowe podróżnych
naruszających wspomniane przepisy będą przekazane do odpowiednich urzędów Unii
Europejskiej.
g.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Błąd! Celem nałożenia kolejnych haraczy. Rozstrzelanie się nie opłaca.gruby pisze: Celem rozstrzelania!
* makarony w każdej postaci

Jak zarazić chorobą zakaźną, chorwackie zwierze makaronem?

Wzorem chinskim rodzina placi za kule.EterycznyŻołądź pisze:Błąd! Celem nałożenia kolejnych haraczy. Rozstrzelanie się nie opłaca.gruby pisze: Celem rozstrzelania!
No jezeli chorwackie zwierze zje takiego italianca, to moze mu zaszkodzic?EterycznyŻołądź pisze:* makarony w każdej postaci![]()
![]()
Jak zarazić chorobą zakaźną, chorwackie zwierze makaronem?
g.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
gruby pisze: No jezeli chorwackie zwierze zje takiego italianca, to moze mu zaszkodzic?
Uzależni się od niezdrowego glutaminianu sodu?
No jezeli italianiec naje sie gluta sodu, to pewnie tak.EterycznyŻołądź pisze:gruby pisze: No jezeli chorwackie zwierze zje takiego italianca, to moze mu zaszkodzic?
Uzależni się od niezdrowego glutaminianu sodu?
g.
Podczepię się pod temat.
Szukamy z Magdą jakiegoś w miarę sprawdzonego miejsca na tygodniowy wypoczynek po 20 sierpnia. W grę wchodzi jedynie pokój z łazienką. Mile widziana kuchnia do dyspozycji albo sprawdzone wyżywienie. No i fajnie by było jakby cena była raczej umiarkowana :)
Rejon Polski ? W sumie jest nam to obojętne - chętnie zwiedzimy rejon Polski w którym nas jeszcze nie było :)
Znacie coś takiego, możecie coś polecić ?
W zeszłym roku szukałem za pośrednictwem jednego z wielu portali z bazą noclegową i niestety lekko się zawiedliśmy (na zdjęciach cacy, a na miejscu syf - na dzień dobry musieliśmy latać na miotle po pokoju :/)
Szukamy z Magdą jakiegoś w miarę sprawdzonego miejsca na tygodniowy wypoczynek po 20 sierpnia. W grę wchodzi jedynie pokój z łazienką. Mile widziana kuchnia do dyspozycji albo sprawdzone wyżywienie. No i fajnie by było jakby cena była raczej umiarkowana :)
Rejon Polski ? W sumie jest nam to obojętne - chętnie zwiedzimy rejon Polski w którym nas jeszcze nie było :)
Znacie coś takiego, możecie coś polecić ?
W zeszłym roku szukałem za pośrednictwem jednego z wielu portali z bazą noclegową i niestety lekko się zawiedliśmy (na zdjęciach cacy, a na miejscu syf - na dzień dobry musieliśmy latać na miotle po pokoju :/)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
WRC fan pisze: Podczepię się pod temat.
Michał -> http://male.swory.pl/ - zobacz czy Ci pasuje. Pokoje raczej ladne (chociaz spalismy na polu namiotowym z powodu braku wolnych ;) ), restauracja IMHO calkiem calkiem, okolica śliczna. Jeżeli cena Ci odpowiada i chcesz sie przepędzic te ładnych pareset km to warto.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Pojezierze Lubuskie, miejscowość Lubrza, tuż przy MRU, w zasięgu roweru od Łagowa Lubuskiego.
Pan Kozak Tadeusz
+48683813148
Tanie pokoje, standard adekwatny, ale czysto i łazienka z kuchnią. Generalnie na tanie i ciekawe wakacje w pięknym miejscu - mogę polecić.
Pan Kozak Tadeusz
+48683813148
Tanie pokoje, standard adekwatny, ale czysto i łazienka z kuchnią. Generalnie na tanie i ciekawe wakacje w pięknym miejscu - mogę polecić.
http://wwojnar.com/
Chloru, fajne miejsce, niestety cena trochę za wysoka.
devlin, dzięki - wygląda to na prawdę przyzwoicie, a i okolica kompletnie mi nieznana - będę dzwonił :)
Edit - Dev - tam są pokoje z łazienkami czy ogólnodostępne WC ?
devlin, dzięki - wygląda to na prawdę przyzwoicie, a i okolica kompletnie mi nieznana - będę dzwonił :)
Edit - Dev - tam są pokoje z łazienkami czy ogólnodostępne WC ?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
WRC fan, my mieszkalismy pod namiotem
Mielismy po prostu lekko zwariowany pomysl pojechac po prostu w Bory Tucholskie bez rezerwowania spalni. Trafilismy swietnie. Jezeli mozesz sobie pozwolic na taki wypad to tez IMHO warto rozwazyc. Chocby jako przystanek w drodze nad morze np.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae