A tymczasem:

zobaczymy jak dostanie prawdziwy samochód.burat pisze:brahu, jak się wdrapie do pierwszej 5tki będzie super (nie mówię tu że jak ktoś wyglebie czy padnie samochód)
Dokładnie o tym samym pomyślałem i oby tak byłojarmaj pisze: I jakie zainteresowanie w mediach! Myślę że najważniejsze, oprócz oczywiście radości jaką dają jego wyniki, będzie nakręcenie mody na rajdy. Znacznie większej, niż największa jak do tej pory była, czyli ta za czasów sukcesów Hołka - która też była zasługą jednego kierowcy.
I to całemu środowisku się przysłuży.
jak napisał Carfit na innym forum, w kwestii różnić między rrc a wrc:Chloru pisze:Kosmicznej to nie ma... inna zwężka, inne dyfry AFAIR i inny pakiet aero. To chyba tak z grubsza.
btw. co do samego występu, to jestem w lekkim szoku, że tak włożył konkurentom i to niby jadąc testowo (poznając auto i pilota. Po dwóch on-boardach, widać że jeszcze nie są do końca zgrani w dyktowaniu), aż strach pomyśleć co się będzie działo jak wejdzie w tryb: max attack... No i oczywiście jak to będzie wyglądało na szuterkuMniejsze hamulce 5mm , mniej zmodyfikowane koło zamachowe , zwezka na turbo 30 mm zamiast 33 , pakiet aero dający przyv140km/h docisk 50 kg . Skrzynia , napędy , zawias , wszystko to samo co WRC i maja ok 265-270 KM