Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
zino, ROTFL

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chloru pisze: Konto usunięte, nie wiem co to znaczy ale mogę wyciszyć telefonWyjaśnisz?
Wyciszyć telefon to każdy potrafi

Mogę sobie ustawić wyciszenie w określonych godzinach, odbierać od określonych osób, od jednej, nie odbierać od jednej (np od Klora

A jednocześnie widzę kto dzwonił i mogę zawsze oddzwonić selektywnie jak jest taka potrzeba bez rozsiewania wieści że już jestem w sieci.

http://support.apple.com/kb/HT5463
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Odp: Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Całkiem to to fajne. Powiedz tylko, czy oddzwanianie selektywne to jakiś nowy feature iOS? :twisted::mrgreen:
U siebie mam liste zablokowanych i takie tam ale pełne profilowanie to już chyba jakaś dodatkowa aplikacja. Nie wiem jak jest w Sony bo nie lubię go używać ;)
U siebie mam liste zablokowanych i takie tam ale pełne profilowanie to już chyba jakaś dodatkowa aplikacja. Nie wiem jak jest w Sony bo nie lubię go używać ;)
W Androidzie nazywa się to "Tryb blokowania"
Marcin
-_-
-_-
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple
Nie, to nowy ficzer FunkiegoChloru pisze:Całkiem to to fajne. Powiedz tylko, czy oddzwanianie selektywne to jakiś nowy feature iOS? :twisted::mrgreen:

- Chloru
- 6 gwiazdek
Chlor miałto zaimplementowane już jakiś czas temu 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
co Wy możecie wiedzieć o odbieraniu i oddzwanianiu. 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan!,
TERZO, aha, czyli już jest. OK.
Jeśli ktoś jest zainteresowany porównaniem dwóch telefonów, i czy warto wydać 500 zeta więcej - tu jest porównanie z mojego ulubionego portalu o telefonach: http://www.gsmarena.com/iphone_5_vs_gal ... ew-837.php
Miłego czytania

TERZO, aha, czyli już jest. OK.
Jeśli ktoś jest zainteresowany porównaniem dwóch telefonów, i czy warto wydać 500 zeta więcej - tu jest porównanie z mojego ulubionego portalu o telefonach: http://www.gsmarena.com/iphone_5_vs_gal ... ew-837.php
Miłego czytania

- Chloru
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, nawet oni się ze mną zgodzili:
"That leads us to price and the difference is by no means negligible. SIM-free the iPhone 5 is probably the most expensive smartphone on the market right now, topping the Samsung Galaxy S III in Europe by almost 200 euros."
BP, MSPANC
"That leads us to price and the difference is by no means negligible. SIM-free the iPhone 5 is probably the most expensive smartphone on the market right now, topping the Samsung Galaxy S III in Europe by almost 200 euros."

BP, MSPANC

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru, ale my to nie Europa i u nas się kupuje taniej
A że drogi? No jest drogi, co zrobić.

A że drogi? No jest drogi, co zrobić.
wszystko pięknie, tylko nie dali jednej prościutkiej, ale ekstremalnie przydatnej rzeczy, czyli autorespondera SMSowego... Na co ten tryb do not disturb jak nie możemy ustawić sobie smsa, który jest wysyłany automatycznie, jak ktoś próbuje się dodzwonić?Konto usunięte pisze: Mogę sobie ustawić wyciszenie w określonych godzinach, odbierać od określonych osób, od jednej, nie odbierać od jednej (np od Klora ) odbierać od dobijających się i takie tam.

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Chloru
- 6 gwiazdek
LOL mam kilka różnych wzorów SMSów którymi mogę spuścić w otchłań niewiernych

no, lol lol... to jest dramat, że tego akurat nie dali póki co 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Alan, Alan, Alan! pisze: co Wy możecie wiedzieć o odbieraniu i oddzwanianiu.

411KM @ 575Nm
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
no już nie przesadzajmy, dramat to jest jak rękę urwie.eMTi pisze: no, lol lol... to jest dramat, że tego akurat nie dali póki co
a to jest telefon.

Owoc

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: Konto usunięte napisał(a):A tak w ogóle, to czy mi się wydaje, czy to jest tak, że w tym cudownym wolnym Androidzie nie możesz sobie wgrać dowolnej wersji systemu jak ci wujek Gugiel nie pozwoli?
Nie wujek gugiel, tylko producent telefonu. Temu zazwyczaj nie chce/opłaca się wydawać nowszych wersji systemu na starsze telefony. Wtedy pozostają tylko niezależne grupy programistów. No, ale dzięki temu, że ten system jest _wolny_ to takie oprogramowanie mogą przygotować zupełnie legalnie. I dzięki temu na swoim starym, poczciwym SGS I mam system w wersji 4.1.2.
A jednak to ja miałem rację

Czyli jednak ostatecznie wujek Gugiel rządzi. No chyba, że sobie sami napiszemy oprogramowanie.Google otwiera i kończy cykl aktualizacji. Otwiera, bo to on udostępnia kod źródłowy kolejnych wersji Androida. Kończy, bo odpowiada za ostateczną akceptację wszystkich wersji producenckich i operatorskich. Zanim nowy Android trafi na twój telefon, Google musi zatwierdzić wszystkie wprowadzone przez swoich partnerów zmiany. A taki proces trwa.
Google ma to do siebie, że może dla własnego widzimisię strzelić ostrzegawczego pstryczka w nos, 'czepiając się' tak naprawdę rzeczy totalnie nieistotnych. Procedury Google są szczegółowo przygotowywane i musimy zawsze liczyć się z tym, że dostawca oprogramowania, może zwrócić uwagę na rzecz nie istotną dla nas z punktu widzenia funkcjonalności, ale bardzo ważną z perspektywy bezpieczeństwa lub wpływu na inne, ważne elementy systemu. Takie sytuacje należą do rzadkości. Zazwyczaj akceptacja Google jest formalnością, bo wiemy, na czym im zależy i to też dostają. Musimy jednak pamiętać o procedurach: nowe oprogramowanie do akceptacji trzeba zgłosić, poczekać na swoją kolej, potem na wynik sprawdzenia i dopiero po tymże oczekiwaniu uznać za gotowe do wydania klientowi - mówi Bukowski z LG.

http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... efonu.html
- Chloru
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, zapomniałeś podkreślić "producenckich i operatorskich". Vibek wspomniał o społeczności która towrzy soft. Na chwilę obecną wujek Gugiel może im skoczyć. ... I znowu nie miałeś racji 

kto się pokusi na ten wypas sprzęcior? 

Tak jest, ale to "rządzenie" przede wszystkim opiera się o specyfikacje i zestaw testów. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy Google nadużywa swojej pozycji, ale wiem na pewno, że niektórzy producenci oprogramowania zdolni są wprowadzić takie zmiany wg własnego widzimisię, że aż się włos jeży na głowie. Samsung w swojej wersji Androida wprowadził bardzo poważne zmiany i to jest dowód, że jednak można, jak się chce.Konto usunięte pisze: Czyli jednak ostatecznie wujek Gugiel rządzi. No chyba, że sobie sami napiszemy oprogramowanie.
I żeby była jasność, żaden producent nie musi pytać Google o zdanie. Jedyny powód, dla którego tak robią jest taki, że chcą mieć możliwość korzystania z zamkniętych usług i aplikacji Google (mapy, gmail, inne). Wtedy urządzenie musi przejść certyfikację.
A co do mniej komercyjnych projektów, takich jak Cyanogenmod, to Google patrzy na nich raczej łaskawym okiem. O ile pamiętam, to raz przyczepił się (cała sprawa OIDP odbyła się dość kulturalnie) o sposób dystrybucji Google Apps (sklep, gmail, youtube, mapy, itd.), ale i to udało się rozwiązać w taki sposób, że Cyanogenmod ma dziś wszystko, czego trzeba (Google Apps są dystrybuowane oddzielnie).
Bardzo mi się podoba wasza dyskusja a już najbardziej możliwości nowego iOS6...
Tyle, że w pomroczności jasnej i zapewne chęci oszczędzenia jakichś 200 złotych nabyłem iPhona 16GB
I teraz za cholerę nie mogę szóstki zainstalować bo... brak miejsca na dysku mi nie pozwala...
A piosenek nie pokasuję przecież...
Tyle, że w pomroczności jasnej i zapewne chęci oszczędzenia jakichś 200 złotych nabyłem iPhona 16GB
I teraz za cholerę nie mogę szóstki zainstalować bo... brak miejsca na dysku mi nie pozwala...

A piosenek nie pokasuję przecież...

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Bilex, a nie możesz przerzucić muzyki na kartę pamięci?
Bileksik, nie przejmuj się szydercami, w iPhone pewnie jak w każdym porządnym telefonie do karty pamięci dostaniesz się wyjmując baterię.