Kubica - rajdowa reaktywacja
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
Po tej wypowiedzi P. Obrockiego jakoś straciłem do niego sentyment i nie chodzi ,że źle powiedział o Roberciku . Tylko ,że tak jakoś łatwo mu to przyszło 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Emti, Z tego co widze Jacki I na kropce daje sie we znaki. Jego ciezkostrawne biadolenie pewnie I tam zbyt dlugo nie przetrwa. :D
Ja się utwierdziłem w tym, że gość żyje w swoim Matriksie.Piter 35 pisze: Po tej wypowiedzi P. Obrockiego jakoś straciłem do niego sentyment
No i dobre rady Grzyba. Ciekawe, że nie poradził mu jeżdżenia "dodatkowego" zapoznania z trasą

Ostatnio gdzieś w we Wrocku widziałem go wpychającego dziecku biszkopta w usta. Może niech się tym zajmie....Piter 35 pisze:Po tej wypowiedzi P. Obrockiego jakoś straciłem do niego sentyment i nie chodzi ,że źle powiedział o Roberciku . Tylko ,że tak jakoś łatwo mu to przyszło
Panowie zależność jest taka ,że Robert wygrywa pierwszego dnia wszystkie oesy ,jest luzik i uśmiechy , drugi dzień na pierwszym oesie dostaje od Kopeckiego 1.1sek drugi oes ,Robert na między czasach jest lepszy o 1sek i pakuje w barierę 
I tu zgodzę się z chłopakami którzy się wypowiadali w TVNe ,że jest "Win or Die" i jednak ci panowie czy nam się podoba czy nie mają doświadczenie i chyba wiedzą co mówią ,a to że mówią wszyscy w podobnym tonie to co uwzięli się na niego ?? No co`mon dla każdego z nich wejście Roberta do rajdów to duża szansa na zainteresowanie mediów i większą ilość sponsorów więc nie wydaje mi się aby mieli jakikolwiek interes w ..... no właśnie bo nie wiem ,zajęciu miejsca Roberta czy co
Podejście takie kosztowało już w historii naszych rajdów życie jednego Mistrza którego aby pokonać trzeba było podpuścić aby sam się na oesie wyeliminował i oby Robson w końcu doszedł do wniosku ,że nie trzeba wszystkich oesów wygrać i zawsze iść na maxa.
Teraz czekam na krzyki i wrzaski

I tu zgodzę się z chłopakami którzy się wypowiadali w TVNe ,że jest "Win or Die" i jednak ci panowie czy nam się podoba czy nie mają doświadczenie i chyba wiedzą co mówią ,a to że mówią wszyscy w podobnym tonie to co uwzięli się na niego ?? No co`mon dla każdego z nich wejście Roberta do rajdów to duża szansa na zainteresowanie mediów i większą ilość sponsorów więc nie wydaje mi się aby mieli jakikolwiek interes w ..... no właśnie bo nie wiem ,zajęciu miejsca Roberta czy co

Podejście takie kosztowało już w historii naszych rajdów życie jednego Mistrza którego aby pokonać trzeba było podpuścić aby sam się na oesie wyeliminował i oby Robson w końcu doszedł do wniosku ,że nie trzeba wszystkich oesów wygrać i zawsze iść na maxa.
Teraz czekam na krzyki i wrzaski

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

mizoo, ale on od kropki zaczynał, potem na chwilę wpadł do nas, bo go tam zbanowali albo się na nich obraził no i jakiś czas temu powrócił..
FUX, no ta wypowiedź jest z wrocka, poznaje budynki. Z resztą Grzyb też z wro mówił, ze stajni crusara

FUX, no ta wypowiedź jest z wrocka, poznaje budynki. Z resztą Grzyb też z wro mówił, ze stajni crusara
Grzyb był współorganizatorem/patronem Crusar Cup w zeszłym roku we Wro.. Zazwyczaj pojawiał się na każdej eliminacji, ale po tym "wydarzeniu" dziwnym trafem go zabrakłoWRC fan pisze: Ciekawe, że nie poradził mu jeżdżenia "dodatkowego" zapoznania z trasą

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

to już wiadomo od kilku dni.. będziemy mieli porównanie i zobaczymy, co w trawie piszczy... o ile nie wydzwoni 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi pisze: o ile nie wydzwoni
tu moze bo to rallysprint
w na eliminacji wrc juz nie wypada

Impreza na codzien a w weekendy 126p900
Fajny wątek, wiele opinii, dyskusja, dociekania a "obiekt" na to wszystko tak się zapatruje:
http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=112484
Dobre podsumowanie przez kolege JJacek z innego forum
Takie podsumowanie dla ludzi z krótką pamięcią:
2012 :
Rallye du Var - Accident
Trofeo ACI Como - 1. - Overall
Rally Città di Bassano - 1. - Overall
Rallye San Martino di Castrozza TRA - Accident
Ronde Gomitolo di Lana - 1. - Overall
5 startów, 2 auta, 3 pilotów; 2 wypadki, 3 zwycięstwa; rok po powrocie z b. ciężkiego wypadku
2010 - 10 startów, 0 wypadków, 1 rezygnacja (10 kwietnia 2010), 2 awarie, 7 ukończonych
(2011 to Ronde di Andora).
WRC fan pisze: Ja się utwierdziłem w tym, że gość żyje w swoim Matriksie.
moja sympatia do Julka też jakoś osłabła....
WRC fan pisze: No i dobre rady Grzyba. Ciekawe, że nie poradził mu jeżdżenia "dodatkowego" zapoznania z trasą
to pewnie zależy od tego, czy w okolicy jest jakaś ciekawa działka do kupienia

Myślę, że ta "duża szansa" to taka mowa trawa, tym bardzież że Kubica celuje w cykl WRC (i tym media będą zainteresowane) a nie RSMP...burat pisze: ...No co`mon dla każdego z nich wejście Roberta do rajdów to duża szansa na zainteresowanie mediów i większą ilość sponsorów...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
GUEST pisze: Fajny wątek, wiele opinii, dyskusja, dociekania a "obiekt" na to wszystko tak się zapatruje:
zino pisze: GUEST, Carfit na . wyjaśniał już tą sytuację
GEST był do ekipy
A interia szukając taniej sensacji opublikowała tekst, który składa się głównie z cytatów internetowych komentatorów. I w ostatnim akapicie:
tutaj całość: http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... zy,1904460W Internecie pojawiło się również znamienne w swej wymowie zdjęcie wykonane podczas rajdu na Wyspach Kanaryjskich przez jednego z czeskich fotoreporterów. O co tu chodzi? Czy uchwycony na fotografii gest to czysty przypadek? A może fotomontaż? Trudno jakoś uwierzyć, by kierowca rajdowy podczas jazdy demonstracyjnie wysuwał za szybę rękę, zwłaszcza, że jest to ręka lewa, w tym przypadku ta sprawniejsza, niezbędna do prowadzenia auta. Podobnie niewiarygodne wydaje się podejrzenie, że Robert Kubica, człowiek znany z elegancji i dobrych manier w tak niewybredny sposób solidaryzował się z zachowaniem swojego pilota...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
piknie napisane Panie WiSieWiS pisze:Colin był Szkotem, to mógł. Kubica natomiast jest Polakiem...
...ze wszystkimi tego konsekwencjami

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Śmieciowy materiał leczący rany i upokorzenie wielkiego TVN'u po tym, jak w zeszłym roku Kubica olał z góry na dół wysłaną do robienia relacji o rajdzie jakąś gwiazdkę z tej stacji.Barthol pisze:Mądrości TVN'u o ostatnim starcie Kubicy, w materiale wypowiadają się: Kajetanowicz, Kuzaj, Kuchar i Grzyb. Jest też Julian Obrocki i jakiś psycholog sportowy
http://fakty.tvn24.pl/kubica-kontra-kubica,314384.html
Warto przez pryzmat tego materiału popatrzeć co trafia do świadomości zwykłego zjadacza chleba, który nie śledzi branżowych portali lub nie ma takiej zajawki bo woli łowić ryby...
Przynajmniej wiadomo, że prawą ręką może śmiało prowadzićGUEST pisze: http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=112484

Rację ma (moim zdaniem) Jarmaj.
Twierdzenie, że Kubica nigdy nie nauczy się jeździć w rajdach bo zawsze uważa, że warunki są stałe, byłoby prawdziwe gdyby w wyścigach warunki były stałe. Ale nie są.
Są mniej zmienne niż w rajdach, ale ktoś kto prędkość wejścia w zakręt uzależnia od możliwości, że stado kozic zrobiło tam kupę trzy minuty temu, nigdy rajdu nie wygra.
Kubica uczy się jak dobrać sobie swój faktor "ostrożności".
Wydaje mi się, że z czasem go znajdzie.
Twierdzenie, że Kubica nigdy nie nauczy się jeździć w rajdach bo zawsze uważa, że warunki są stałe, byłoby prawdziwe gdyby w wyścigach warunki były stałe. Ale nie są.
Są mniej zmienne niż w rajdach, ale ktoś kto prędkość wejścia w zakręt uzależnia od możliwości, że stado kozic zrobiło tam kupę trzy minuty temu, nigdy rajdu nie wygra.
Kubica uczy się jak dobrać sobie swój faktor "ostrożności".
Wydaje mi się, że z czasem go znajdzie.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Poza tym stwierdzenie, że Kubica ma problem z przystosowaniem ze względu na zmienne warunki na trasach rajdowych miałoby większy sens gdyby Kubica był gościem, który zmienił dyscyplinę "na świeżo", bez znajomości tematu. A przypominam, że on z rajdami ma do czynienia co najmniej od 8 lat. Wiadomo, że nie na aż takim poziomie jak teraz, ale rajd jest rajd i chyba musiałby być mocno ograniczony żeby przez te wszystkie lata interesowania się/uprawiania tego sportu nie zakumać, że trasa rajdowa to nie to samo co tor.
zwłaszcza, że często mówił, że w głębi serca woli rajdy, bo są bardziej nieprzewidywalne i nawet ten sam odcinek nigdy nie jest 2 razy taki sam...

yeah!!!