Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
crony
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: hunda EG
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 27 mar 2013, o 19:25

Konto usunięte pisze:
crony pisze:witam, moze juz temat tego buga byl poruszany ale duzo linkow z wczesniejszych postow wygaslo i ciezko sie polapac o czym mowa, moze ktos wie cos na temat tego robaczka?
http://tablica.pl/oferta/subaru-impreza ... b751c;r:;s:

ewentualnie zaciekawila mnie jeszcze ta wanienka ;)
http://tablica.pl/oferta/subaru-impreza ... b751c;r:;s:
z 1 linczura- brak zdjęc silnika, w opisie nie ma mocy- jak dla mnie wolnyssak po tiuningu ale pewnie trzeba przedzwonić
z 2 linczura- wanna sprzedawana przez rok przez gościa z kropki, temat do odnalezienia. modyfikacja w silniku + malowanie tam było
pisalem maila do wlasciciela buga, o to co mi odpisal:
"Hello,

Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you are still interested in buying the car. Regarding the car, it is in perfect shape, perfect working condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs.
The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer.
As you have seen in the ad, the price for my 2002 Subaru Impreza is 3,200 euro , including the transport costs, insurance and handling (because the car is located in Portsmouth, England).
I just moved back here with my job and I need a car registered in England.
I did not want to register the car in England, because of the enormous fees i have to pay.The reason I am selling the car for this low price is that recently i moved back to England and my car is a Polish model and has a steering wheel on the left. This week I found a family car here which I want to buy but first I have to sell my car. The car has Polish documents and is registered in Poland. Will include all taxes and transport if you are interested in purchasing the car.
E-mail me so we can discuss more.

Thank you,
Victor"

wg mnie to jakis oszust, ale nie mam zamiaru sie przekonywac :)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 mar 2013, o 19:49

crony, na 1000% to wał :evil:

Shabat
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza STI V4 JDM 1998 rok

Post 27 mar 2013, o 20:14

crony pisze: wg mnie to jakis oszust, ale nie mam zamiaru sie przekonywac :)
Dostałem maila o identycznej treści - kropka w kropkę - mail, z którego wysłano to [email protected] (Victor Dobins)

dr.elich
0 gwiazdek
Auto: Ford Focus 1.6 1999r
Polubione posty: 1 raz

Post 1 kwie 2013, o 18:31

Rozglądam się za Subaru do 20k i też mi to wpadło w oko - ciekawe gdzie jet haczyk. Pierwszy raz widzę taką kierownicę w WRXie - podejrzana prawa.

Edit.

Podrążyłem temat i po wrzuceniu treści kolejnego maila w google wynalazłem masę takich naciągarskich ogłoszeń - wniosek OSZUST!

Poniżej treść kolejnego maila:

Hello,
The car is located in Portsmouth, United Kingdom. Sorry but i don't speak polish so that's why i write in english. You can pay in euro or polish zloty.
If you are really interested on buying the car i can send it to your address in Poland. Delivery will take about 4 days and i will pay for transport. I want to tell you that I work in Portsmouth, UK for a multinational company. Since my working contract in Poland ended, I moved back to the UK thinking I can register the car here, but taxes here in the UK are very high so you can imagine that now I'm looking to leave and sell the car back to Poland. I cannot take care of the delivery personally, because of my working schedule so I decided to use the services of a transport company.
The car still got polish papers I didn't registered here in UK so you can import_ it in your country with no problems.
The car has a clear title and you will get all the papers together with it. The transport company staff will have a letter of attorney (power of attorney) in order to legally represent me in the transfer of all legal papers of the car. Transport to any Poland area usually takes 4 working days. You will not pay any additional costs, delivery is included in the price I am asking for it.
Total price for the car is 3200 Euro.
So this is how we proceed:
- First I need your information: your full name, delivery address and your phone number where the transport company agent can call you. I will also need a copy from your ID so i can attach it at the car documents and contract.
- I will send your information to the transport company so they can start the transaction
- After the transport is started i will send you the tracking number so you can check the status of the transaction at the company website. After you will have to deposit the money into the account of the transport company. After payment is completed the transport company will start processing the transaction and the car will be delivered at your address in maximum 4 working days
- The car will be delivered to your home. You have 5 days to inspect the car and then to confirm if you agree to buy the car or not.
- If you agree to buy the car, I get the money from the transport company. If you are not satisfied with the car in any way you receive your money deposited back in three days.

Provide me your delivery coordinates, if you are ready to buy, if not let me know in time, so I can search for another buyer.

Thank you,
Victor

Tak więc nie ma się co łudzić, że za 20 tys da się znaleźć porządnego WRXa

said2
0 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 00:41

wpadło mi w oko http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-37 ... 99500.html - jestem zainteresowany zakupem. Przyznam się że właśnie z powodu tego auta trafiłem na forum.Będę wdzięczny za wszelkie informacje/ opinie odnośnie tego auta oraz projektu.
Pozdrawiam

Piter 35
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 11:23

said2, może i to fajne auto ale ta moc przy normalnej wrx-owej 5 biegowej skrzyni wróży koszty , chyba ,że ktoś zadał sobie roboty i wystawił cały napęd z Sti ( nic nie napisano o tym wiec jest seria ) .
Malowali zderzak nic wielkiego lecz mogli go lepiej spasować :idea:

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 2 kwie 2013, o 11:51

Taka fajna Impreza...
a właściciel zmienia ją na amerykański śmietnik...
co za ludzie. :roll:

;-)

said2
0 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 12:24

Piter 35 - zderzak , maska były lakierowane to na podstawie zdjęć
sporo pracy włożono w to auto, http://promotormocy.pl/mods/subaru-impr ... ts/stage/3.
Mógłbyś rozwinąć problem ze skrzynią proszę.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 2 kwie 2013, o 12:51

said2 pisze: rozwinąć problem ze skrzynią proszę
Subarowe skrzynie 5-biegowe montowane w WRX mają uzasadnioną opinię dosć słabych i od biedy wytrzymują seryjną moc i moment, przy normalnej eksploatacji. Dlatego do upalania i/lub podnoszenia parametrów silnika być może warto uwzględnić także przeszczep skrzyni 6-biegowej (seria z STi), ta dla odmiany jest dość pancerna.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 2 kwie 2013, o 13:12

Wytrzymałość to raz, ale z tego co kojarzę, to WRX >MY2008 nie ma już szpery z tyłu. I prowadził się dość słabo.

Szukaj STI.

Gootek
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 15:02

jarmaj pisze:I prowadził się dość słabo.
Gdy mamy zwyczaj przejeżdżania zakrętów poślizgami, to faktycznie.
Jeśli jednak zawodnik preferuje jazdę "na okrągło", szpera na tylnej osi traci na znaczeniu.
:->

said2
0 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 15:30

Auto raczej z myślą o jeździe codziennej + upalanie po mieście. Wiadomo że lanos najlepszego czasu na torze nie wykręci:) Ciekawy jestem jak w takim setupie to przyspiesza.. Co do Sti to już zbyt duży przeskok cenowy, szukam czegoś tańszego.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 2 kwie 2013, o 16:23

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=31 ... rule_id=93
Co myślicie o tym ?? Ten Subarak mnie zastanowił :-d
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

Gootek
6 gwiazdek

Re:

Post 2 kwie 2013, o 16:39

subarka665 pisze:http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=31 ... rule_id=93
Co myślicie o tym ?? Ten Subarak mnie zastanowił :-d
FWD?
A fe!
subarka665, to Ty nie wiesz, że ośką nie da się jeździć? :roll:
:razz:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 2 kwie 2013, o 16:45

subarka665, ładnie wygląda ,jak zdrowy to tylko wrzucić mu skrzynię manuala z 4x4 i tylko się cieszyć :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Re: Re:

Post 2 kwie 2013, o 17:10

Лукашэнка pisze: subarka665, to Ty nie wiesz, że ośką nie da się jeździć? :roll:
Da się, da jeździłam już takim z FWD.
burat pisze: ładnie wygląda ,jak zdrowy to tylko wrzucić mu skrzynię manuala z 4x4 i tylko się cieszyć :thumb: :thumb:
No właśnie patrzę na wygląd i nie wygląda żeby był zjedzony, ale znowu żeby zrobić 4x4 to "trochę" roboty się kłania, tak samo jak i z przemianą skrzyni :whistle: Chodzi mi teraz po głowie.
Albo ten -
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-subar ... 23ab4;r:;s:
turbina...

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Post 2 kwie 2013, o 17:22

subarka665 pisze:
Лукашэнка pisze: subarka665, to Ty nie wiesz, że ośką nie da się jeździć? :roll:
Da się, da jeździłam już takim z FWD.
burat pisze: ładnie wygląda ,jak zdrowy to tylko wrzucić mu skrzynię manuala z 4x4 i tylko się cieszyć :thumb: :thumb:
No właśnie patrzę na wygląd i nie wygląda żeby był zjedzony, ale znowu żeby zrobić 4x4 to "trochę" roboty się kłania, tak samo jak i z przemianą skrzyni :whistle: Chodzi mi teraz po głowie.
Zrobisz swapa napędu ze swojego i będziesz mieć AWD :mrgreen:
4x4 to dobre terenówki chyba w przewadze mają
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 17:23

A tak w ogóle to ten pierwszy ma niezwykle mały przebieg :roll: :roll: :whistle:
turbina...

dzixd
Awatar użytkownika
Moderator działu
Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
Polubił: 9 razy
Polubione posty: 307 razy

Re:

Post 2 kwie 2013, o 17:28

subarka665 pisze:A tak w ogóle to ten pierwszy ma niezwykle mały przebieg :roll: :roll: :whistle:
Lansował się jeżdżąc po bułki do sklepu i do kościoła.
A zimą napewno boczury sadził ostre :-d
Jeździć nie umiem, ale się staram :mrgreen:
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze:
29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca :lol: :thumb:
Obrazek

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 17:44

dzixd pisze: Zrobisz swapa napędu ze swojego i będziesz mieć AWD :mrgreen:
;-) No tak, tylko ja tak coś myślałam żeby mieć dwa jeden jako "wół roboczy", czyli tu coś przewieść itd., a ten drugi to wiesz taki do jazdy "to tu, to tam", ale jak zrobi się ciepło, to będę badać sprawę tylnych kielichów i podłogi w Zielonej, bo jak będzie to wszystko zjedzone, to na 100% kupię drugiego, a tego poślę do pracy, a jak nie toooo do piekła nie pójdzie, tylko będę go doprowadzać do stanu ideal, ale mimo wszystko już teraz myślę żeby się zabezpieczyć, ponieważ moje przeczucia nie są dobre.
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2013, o 22:01 przez subarka665, łącznie zmieniany 1 raz.
turbina...

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 2 kwie 2013, o 19:04

subarka665 pisze: drugi to wiesz taki do jazdy "to tu, to tam",

o , będe miał do sprzedania samochodzik do jazdy totutotam ;-) , komfortowy i niedrogi!!! rover 200, mechanicznie sprawny , blacharsko ciut gorzej, jak cos to PW :-)

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 19:45

:wall: :wall: Subaru - innego raczej nie będę chcieć.
EDIT: esilon, a mogłabym prosić o cenę ?? :mrgreen: :->
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2013, o 20:49 przez subarka665, łącznie zmieniany 1 raz.
turbina...

Piter 35
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 20:44

esilon, diesla zakupujesz :?:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 2 kwie 2013, o 21:24

Piter 35, proszę mi tu nie sugerować takich :x

ale chyba będzie turbo :razz:

subarka665, PW :-)

Piter 35
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2013, o 21:53

esilon, czyli jednak objazdówka z przed 2 lat przynosi efekty :idea: TFSI :?:

ODPOWIEDZ