Kubica - rajdowa reaktywacja
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
Oj cos nam tu Robercik sciemnia, ze 40km tylko zrobil na szutrze... :) Czyzby trzymal jakiegos asiora w rekawie? Albo gokartami smigal po szutrze tez jak byl maly, w ramach rozrywki? :D
W sumie lubienie czegos a bycie w tym dobrym to tez dwie rozne sprawy.
W sumie lubienie czegos a bycie w tym dobrym to tez dwie rozne sprawy.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

bo już pojechały chłopaki
ale i tak za dużo nie było widać bo chyba serwery nie były przygotowane na taką ilości ludzi 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

leon, ale daje się jakoś oglądać czy dalej walka
bo ja odpuściłem jak z Kubicy przejazdu zobaczyłem trzy migawki i cały czas cięło

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
burat, na razie jakoś idzie, ale cudów na kubicy nie będzie.
W międzyczasie polecam MotorsTV , 2CV się ścigają.
W międzyczasie polecam MotorsTV , 2CV się ścigają.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Kubica - 3.57.2... 
"It was a good day and a good test. We're happy to be here. There's a lot of spectators.
The stage is very nice. First time for me on a gravel. A lot to learn to me. It's a big difference."
Moura i Meireles tym razem nie dali rady czasowi Roberta. :)
Nasserowi sie zagotowala woda... a Mikkelsen musial wykrecac w pewnym momencie (ale i tak pobil czas Roberta o 0.7s)...

"It was a good day and a good test. We're happy to be here. There's a lot of spectators.
The stage is very nice. First time for me on a gravel. A lot to learn to me. It's a big difference."
Moura i Meireles tym razem nie dali rady czasowi Roberta. :)
Nasserowi sie zagotowala woda... a Mikkelsen musial wykrecac w pewnym momencie (ale i tak pobil czas Roberta o 0.7s)...
Robert Kubica zajął szóste miejsce w w Fafe Rally Sprint - krótkiej imprezie poprzedzającej Rajd Portugalii. Na trzech odcinkach specjalnych Polak był drugim najszybszym kierowcą z tych, którzy nie jechali samochodem klasy WRC, czyli najlepszej klasy samochodów rajdowych.
Kubica pod koniec rywalizacji stracił do zwycięzcy - Hiszpana Daniego Sordo 55,9 sekundy. Jechał on - podobnie jak Polak - Citroenem DS3. Było to jednak auto klasy WRC - podobnymi pojazdami dysponowali także kolejni trzej kierowcy. Na czwartym miejscu uplasował się Portugalczyk Ricardo Moura i to on był najszybszy z samochodów wolniejszych niż te, jakimi na co dzień jeżdżą najlepsi kierowcy rajdowi świata.
Polak jadący samochodem klasy RRC (od WRC słabszy o prawie 30 KM, ma też mniej wydajne hamulce) zakończył sprint z czasem o zaledwie 3,8 sekundy gorszym niż rywal jadący Mitsubishi Lancer Evo IX. Na poszczególnych OS-ach Kubica był jednak od Portugalczyka dwukrotnie szybszy - zarówno na drugim, jak i trzecim.
O niższej pozycji zadecydował pierwszy OS, który polski kierowca zakończył na ósmym miejscu. Mimo to Kubica był zadowolony z pierwszego przejazdu: - To bardzo ładny odcinek, choć dla nas bardzo trudny, bardzo śliski. Pojechaliśmy ostrożnie, uczymy się szutrowej nawierzchni - ocenił kierowca z Krakowa.
Z każdym kolejnym odcinkiem Kubica się jednak poprawiał - w drugim przejeździe Polak uzyskał szósty czas i bez problemów zakwalifikował się z siódmej pozycji do finału WRC Fafe Rally Sprint. Najszybszy na drugim OS-ie był Norweg Mads Oestberg, który jechał Fordem Fiestą WRC przejętym od Rosjanina Jewgienija Nowikowa, drugiego na pierwszym odcinku.
W finale najszybszy był Sordo, ale doskonale pojechał także debiutujący na szutrze Kubica "wykręcając" piąty czas tego OS-u, najlepszy wśród załóg jadących S2000.

źródło : http://www.sport.pl/Rajd/1,131935,13690 ... print.html
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Myślę że nie chciał znów fury rozwalić, 1 start szutrowy i 5 miejsce a 1 po za WRC, tylko czekać na właściwy rajd 

''Jeżdżenie w kasku w rajdówce jest jak sex ze gumą, nie wygodnie ale bezpiecznie'' by Felix
rok temu RRC traciło do WRC 5s/km.. Kubek zrobił z tego 3s/km.. pierwszy raz ever na tej trasie, pierwszy raz ever na szutrze!! 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
jest i filmik z 3ego przejazdu:
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 20hrzyWfnc#!
no i jeszcze lokalny akcent:

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 20hrzyWfnc#!
no i jeszcze lokalny akcent:

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Ładnie idzie bombą
Mam nadzieję, że dużo dobrego zrobi swoimi występami (może wynikami) dla naszych rajdów.

Mam nadzieję, że dużo dobrego zrobi swoimi występami (może wynikami) dla naszych rajdów.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ta fota i tak najlepsza z tego rajdu

burat, Panda 4x4

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Kopecky potwierdzony na Rajd Azorow. Bedzie sie dzialo, szczegolnie po treningu, ktory Robert przejdzie w ten weekend.

ciekawe co to za treningówka, oraz ciekawie oznaczona kierownica
Dziewiata ewolucja w automacie
O o chodzi z ta kierownica to nie wiem. Nagrywaja jak mocno trzeba bylo skrecic na danym zakrecie i opisuja w ten sposob trase?: D

O o chodzi z ta kierownica to nie wiem. Nagrywaja jak mocno trzeba bylo skrecic na danym zakrecie i opisuja w ten sposob trase?: D
Swoją szosą to mozna coś u buka postawić
:
a) Czy Robert Kubica ukończy Rajd Portugalii (zajmie miejsce w klasyfikacji generalnej)?
b) Czy Robert Kubica ukończy rajd w Top 15 klasyfikacji generalnej?
https://sports.bwin.com/pl/sports#event ... sportId=43
a to było coś takiego?? Wiem, że automat występował w 7'kach (Lancer GT-A)...

a) Czy Robert Kubica ukończy Rajd Portugalii (zajmie miejsce w klasyfikacji generalnej)?
b) Czy Robert Kubica ukończy rajd w Top 15 klasyfikacji generalnej?
https://sports.bwin.com/pl/sports#event ... sportId=43
mizoo pisze: Dziewiata ewolucja w automacie
a to było coś takiego?? Wiem, że automat występował w 7'kach (Lancer GT-A)...
w głębi istoty sprawy to tak głupie to nie jest..mizoo pisze: Nagrywaja jak mocno trzeba bylo skrecic na danym zakrecie i opisuja w ten sposob trase?: