Szukam sprawdzonego zakładu blacharsko-lakierniczego- W-wa
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Re: Szukam sprawdzonego zakładu blacharsko-lakierniczego- W-wa
jarmaj, usenet to takie fora bez przegladarki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Usenet

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Aaaa, to było na sporo lat przed tym, nim pierwszy raz miałem do czynienia z komputerem i jeszcze więc lat przed tym, nim pierwszy raz zetknąłem się z internetem, więc mam prawo nie wiedzieć. 

Z fakturą i fotką nie ma problemu, oczywiście po powrocie do domu nie mam teraz czasu sie w to bawić...(podkreślam teraz!). Powiem otwarcie, w pewnej chwili zrobiło sie śmiesznie (odnosnie całej sytuacji), w chwili obecnej zakrawa to na tragikomedię. Pewnie, mając awarię na wyjeżdzie mając możliwość zapytania się o zakład ty pewnie jedziesz do pierwszego lepszego, a co tam nie? Po drugie co ja niby reklamowałem? No fakt napisałem dziękuję i że jestem zadowolony-no cóż nie wiem jak pewne osoby na tym forum (nie piszę konkretnie że to któryś z odpowiadających bo nie śmię nawet tak pomyśleć), ale ja pewne podstawy kultury mam i tak mnie wychowano w domu, że jak ktoś pomoże to wypada podziękować. Kurcze dziwne, że nie jedziecie PTZ za antyreklamę. Co wylac komus wiadro pomyj to OK-jak za cos podziękować i pochwalić to juz jazda. Nie rozumiem tego. Przypuszczam, że mój post byłby idelany, gdybym napisał że taki to warsztat zrobił wała.Tak? Nie wiem, ale o ile znam prawo-a mam z tym troszke do czynienia, to osoba jest niewinna do chwili udowodnienia winy, czyli parafrazując, jak jestem zadowolony to raczej nie mam czego udowadniać, jak nie i racja jest po mojej stronie to uważam, że wtedy musze to udowodnić, ale to tak na marginesie. Nie mniej jak wróce i będe miał chwilke luzu to wkleję wam fotkę i fakturkę. Odnosnie modelu to jak wkleje fotke to zobaczymy kto poda go dokładnie (jeżeli tacy z was specjaliści to powinniście od ręki go rozpoznać). Odnosnie zamkniecia tematu to oczywistą kwestią jest, że po prostu ja uważam tamat dla siebie za zamknięty. I na sam koniec. Skoro miałem problem to pisząc to co napisałem czekanie z pół roku z odpowiedzia polecam ten a ten zakład jest chyba lekko po czasie-więc o co chodzi? Odnosnie sposobu "reklamowego opisanie" sprawy jak to było określone to TA odpowiedź cokolwiek mi dała, moja sprawa, czy uwierzę, czy nie. Pusty tekst ASO i coś tam to moge bez jakiegokolwiek info to mogę w Panoramie Firm odczytać lub na Google (o kurczę znów reklama). Tak więc bez bezsensownej ironii. A może wojna taka o to że nie podjechałem do waszego warsztatu? Może tu tkwi problem? Niestety, ale tak zaczyna to wyglądać. Podobno forum ma służyć i również w wymianie pogladów. A za takowe uważam informacje które otrzymałem. Tak jak napisałem ja już podkreślam temat uważam za zamkniety. Samochód naprawiony, ja zadowolony i koniec. Nie mam czasu na dalszą zabawę w bezsensowne dyskusje. Miłego dnia, bo mnie to raczej dzisiaj ranek może zastac jak skończe pracę
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Andrzej.B, się nie denerwuj, tylko chodźmy na ten lunch
Fakturę i fotkę tajemniczego subaraka zamieść jak wrócisz do domu. Dobra rekomendacja warsztatu (jeśli prawdziwa), zawsze jest mile widziana.

Ja na historie gdzie w grę wchodzi lakier i to co pod lakierem zbroję się w miernik grubości lakieru. Jeden z dostępnych na rynku to prodig-tech.pl - małe, niepozorne, a pomocne bardzo. Dodatkowo to taki "deszyfrator" w sytuacjach związanych z zakupem auta - jeśłi sprzedawca Twierdzi "nielakierowane, bez stłuczek" a miernik sugeruje inaczej...
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A poleci ktoś dobrego lakiernika na Woli, ew. Bemowo?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
freediver, blisko Bemowa podobno dobrze robią na Parowcowej
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Na Parowcowej u Wyszomirskiego na pewno robią dobrze.
hydrofix spamer do usunięcia
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- freediver
- 4 gwiazdki
Chloru, Azrael - dzięki. Podjadę i się dowiem co i jak.
Jeśli chodzi o zakład lakierniczy na Liwskiej , to chciałbym opisać swoja historię. Chciałem u nich kiedyś (2 lata temu) dopieścić moje ponad 20-letnie volvo- do zrobienia miałem dziurę (ruda) w nadkolu wewnętrznym w miejscu mocowania akumulatora, progi i nadkola tylne (bez dziur !) , lakierowanie pokrywy silnika. Pojechałem - pan z serwisu obejrzał moje cudo - kazał mi poczekać (siedziałem prawie godzinę) , a sam dzwonił - jak się domyślam chyba w poszukiwaniu oryginalnych blach do samochodu. Następnie powiedział, że nie można dostać oryginalnych progów ani oryginalnego nadkola wewnętrznego. Ostatecznie stwierdził, że nadkola wewnętrznego nie zrobią w ogóle, progi bardzo niechętnie bo zamienniki, które można kupić mogą idealnie nie pasować - rzucił cenę jeden próg to min. 2000zł i to tylko wymiana, dodać trzeba koszt lakierowania, lakierowanie pokrywy silnika ok. 1500zł, nadkola tylne podobnie - i to ceny orientacyjne „bo nie wiadomo co jeszcze trzeba będzie zrobić i ile będzie to kosztowało?!” - jednym słowem ceny zaporowe - nie zmieściłbym się w 8000zł i do tego zostałaby mi dziura w wewnętrznym nadkolu ! . Odniosłem wrażenie , że wbrew tekstom reklamowym, które można znaleźć w necie - tam wcale nie są zainteresowani „dopieszczaniem” starszych samochodów. Pomijając kwestie finansowe, to czy mają dobrego blacharza , takiego prawdziwego „artystę” jeżeli nie są w stanie/ nie chcą naprawić dziury w nadkolu wewnętrznym bez oryginalnego elementu? Podsumowując moją smutną historię nawet z nowym (no nowszym ) samochodem do nich nie pojadę!
PS. Smutna historia ma szczęśliwe zakończenie - samochodzik został naprawiony i dopieszczony poza Warszawą (znacznie, znacznie taniej) i jest śliczny! Niedawno sprawiłem mu dwukolorową skórzaną tapicerkę , a co niech ma…
PS. Smutna historia ma szczęśliwe zakończenie - samochodzik został naprawiony i dopieszczony poza Warszawą (znacznie, znacznie taniej) i jest śliczny! Niedawno sprawiłem mu dwukolorową skórzaną tapicerkę , a co niech ma…
-
maciek wawa
- 0 gwiazdek
- Auto: IMPREZA GT STI 96 GD SWAP
Ja mam nawet niezlego moja impreze cala malowal i jestem happy. Jak cos moze ktos zobzaczyc.
- freediver
- 4 gwiazdki
To daj namiarmaciek wawa pisze:Ja mam nawet niezlego moja impreze cala malowal i jestem happy. Jak cos moze ktos zobzaczyc.

-
maciek wawa
- 0 gwiazdek
- Auto: IMPREZA GT STI 96 GD SWAP
jest na pomidorowej w izabelinie.
Robi dobrze i w dobrej cenie ale musisz być marudnym klientem bo mu się czasem nie chce :) ale ostatecznie jestem zadowolony.
Nie mówię że jest bez wad i z lakiernikami to jest tak że idealnego nie ma :) ale z tym trzymam się już kilka lat :) i na pewne mankamenty mogę przymknąć oko :)
Robi dobrze i w dobrej cenie ale musisz być marudnym klientem bo mu się czasem nie chce :) ale ostatecznie jestem zadowolony.
Nie mówię że jest bez wad i z lakiernikami to jest tak że idealnego nie ma :) ale z tym trzymam się już kilka lat :) i na pewne mankamenty mogę przymknąć oko :)
-
fedex
- 2 gwiazdki
- Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest
Wyszomirski na Parowcowej bardzo OK-polecam