Subaru WRX
Re: Subaru WRX
Jak dla mnie mocno Audi tam czuć. Audi mi się podoba, ale Subaru z Audi mi się jakoś nie kojarzy.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Nie wiem jak to sie dzieje ze kazda impreze, teraz wrx sie porownuje.
Dla mnie wyglada jak ursus c360 czy jaki tam.
Cztery koła, szyba. Identiko.
Dla mnie wyglada jak ursus c360 czy jaki tam.
Cztery koła, szyba. Identiko.

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Ale wrocmy do ursusa, traktora. No wypisz wymaluj. 4 kola, szyba...
Radzę zmienić dillera

ja tam powiem że Audi to tam nawet na siłę nie jestem w stanie zobaczyć... Jak już mam na siłę coś dopasować to już prędzej nową Mazdę 6

choć i tak jest to wyjątkowo na siłę przyrównywanie.
Wg mnie nie skopiowali żadnego auta tylko zrobili coś dość fajnego po swojemu i oby jak najwięcej z tego trafiło do produkcji.

choć i tak jest to wyjątkowo na siłę przyrównywanie.
Wg mnie nie skopiowali żadnego auta tylko zrobili coś dość fajnego po swojemu i oby jak najwięcej z tego trafiło do produkcji.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
A ja radzę starać się rozumieć co się czyta.darecki1981 pisze:Ale wrocmy do ursusa, traktora. No wypisz wymaluj. 4 kola, szyba...Radzę zmienić dillera

Concept gniecie jajka, zwłaszcza po ostatnim takim sobie wizerunku. Nowoczesny wygląd zgodny z aktualnym trendem, ale wyraźnie czuć tutaj klasyka my99 (moim zdaniem najładniejsze imprezki, 2 miejsce Hawk). Porównywanie do innych marek uważam za nietrafione. Równie podobne może być do Volvo V40 czy Forda Mondeo. (Inna sprawa, że teraz wszytkei auta są podobne do siebie.
)

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubione posty: 0
A ja bym takiego chętnie przygarnął, chociaż nie umiem tym jeździć.
Ale bym wyglądał, jakbym umiał
Ale bym wyglądał, jakbym umiał

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: Natomiast to jest dziwne i niepokojące:
Producent ponoć pracuje nad nowym typem turbosprężarki. Do napędu turbiny ma ona wykorzystywać nie spaliny, ale silnik elektryczny, który energię będzie czerpał z ciepła oddawanego przez jednostkę napędową
http://autokult.pl/2013/03/26/tak-najpr ... subaru-wrx
Pierwsze słyszę o takiej technologii. Kaczka pismaków?
Nie wiem, czy to jest to samo, ale obecnie można kupić sobie do dowolnego samochodu elektryczną turbosprężarkę. Sam się zastanawiałem, czy sobie do wolnossaka nie wstawić.
Tyle, że obecne e-turbo jest napędzane z akumulatora. Tu chyba chodzi o nowy sposób zasilania. Ale jak ciepłem napędzać silnik elektryczny?
Konto usunięte, widać wróciłeś, trunku nalałeś i lecisz temat za tematem 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
No nie żartuj sobie.Konto usunięte pisze:ale obecnie można kupić sobie do dowolnego samochodu elektryczną turbosprężarkę. Sam się zastanawiałem, czy sobie do wolnossaka nie wstawić.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Eeee.... no owszem
z początku wyglądało to fajnie, ale jak poczytałem, to okazało się, że "mucho dinero, poco trabajo" więc odpuściłem.
Lepiej od razu wstawić prawdziwe turbo
Ale być może jest jakaś wydajniejsza wersja (ta nad którą pracuje FHI), tylko cały czas nie rozumiem, jak silnik elektryczny ma być napędzany ciepłem. Turbina napędzana ciepłem, to jeszcze rozumiem, ale silnik elektryczny?

Lepiej od razu wstawić prawdziwe turbo

Ale być może jest jakaś wydajniejsza wersja (ta nad którą pracuje FHI), tylko cały czas nie rozumiem, jak silnik elektryczny ma być napędzany ciepłem. Turbina napędzana ciepłem, to jeszcze rozumiem, ale silnik elektryczny?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Jak będzie wyglądać, to mało ważne. Ale na tych zamaskowanych zdjęciach wygląda na takiego samego wielkiego słonia jak wcześniejsza. Nadzieja na fajną Imprezę ulatuje.....
jarmaj pisze: Nadzieja na fajną Imprezę ulatuje.....
Nie było żadnej nadziei. Jak wyglądała zajawka aktualnej SI, a jak to co się produkuje ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Liczyłem że zajawki zaczną się spełniać. BRZ/GT86 przeszło z wersji studyjnej do produkcyjnej niemal bez zmian.
Głupia naiwność, że w przypadku Imprezy będzie tak samo.....
Głupia naiwność, że w przypadku Imprezy będzie tak samo.....
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
Teraz to ten WRX zgubił ten swój fajny wygląd

W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
Bedzie gruba i tłusta jak X 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
To samo pierwsze skojarzenie miałemPiter 35 pisze: gruba i tłusta jak X

Na szczęście nowa Octavia wygląda na żywca całkiem zgrabnie

hmmm, mi bardziej przypomina Civica Type RWiS pisze: To samo pierwsze skojarzenie miałem

dziś widziałem taką srebrną (zaparkowaną na parkingu, pod moim balkonem) i potwierdzam, że ładnie wyglądaWiS pisze: Na szczęście nowa Octavia wygląda na żywca całkiem zgrabnie![]()
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
WiS pisze: Na szczęście nowa Octavia wygląda na żywca całkiem zgrabnie
Dawno temu, a może i teraz też, mówiło się że aktor jest charakterystyczny, albo przystojny. A teraz jak samochód nie jest ładny, to jest zgrabny.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
przód trochę zalatuje starszymi Volvo. Btw. też trzeba jeszcze dodać wcięcia w przednim zderzaku (jak w nowym Forku), tylne lampy jak w XV. Bo to wszystko ukryte pod maskowaniem. I jest taki mix Volvo z Hądą i kilkoma detalami od SubaruKlema pisze: Może jeszce się opamiętają.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nie widziałem wczesniej, faktycznie, podobieństwo linii jakieś jest. Ale ten Civ wygląda lżej, natomiast Subaru powyżej i X Mitsu mają wspólną otyłosć. Podobnie jak Jarmaj obawiam się, ze to nie tylko wrażenie wizualne, ale po prostu szykuje sie tłuścioch. Jeden "szczupły" BRZ/GT86 widac wystarczy konstruktorom.Barthol pisze: mi bardziej przypomina Civica Type R
Pora na sumo

A niech se wygląda jak chce i ma zapozyczenia nawet od Gazika (przypominam, że np. MY'07 powszechnie oskarżano o stylistyczne powinowactwo z Seatem, a potem żesmy przywykli). Pytanie, jak bedzie jeździć.Barthol pisze: taki mix Volvo z Hądą i kilkoma detalami od Subaru
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
I to jest chyba jedyne pytanie jakie należy zadać, bez zagłębiania się w stylistyczne podobieństwa i ocenę ewentualnej nadwagi. Chociaż faktycznie wydaję się, że parę klocków mógłby mieć mniejWiS pisze: Pytanie, jak bedzie jeździć.

WiS, wydaje mi się, że "otyłość wizualna" może być spowodowana maskowaniem (zaklejone okno z tyłu, podobnie z przodu przy dolnym narożniku okna. No i przez te ciapki nie widać przetłoczenia tylnego błotnika)...
W sumie gdyby zerwać to maskowanie i zdjąć spoiler z tylnej klapy, to efekt będzie taki (mniej więcej, bo przód jest trochę inny i pewnie to będzie jedyna różnica w wyglądzie między nową Imprezą i STi):
http://www.themotorreport.com.au/conten ... 3-0827.jpg
Co do masy samej konstrukcji to nie będę się wypowiadał (bo jej nie znam). Aczkolwiek będą bajery bo użytkownicy tego oczekują (zwłaszcza tacy wychowani na konsolach oraz innych gadżetach elektronicznych).
Ciekawe jaką cenę będzie miał ten wóz w Polsce
Bo tutaj będzie tkwić sukces, bądź klęska modelu na naszym rynku.
W sumie gdyby zerwać to maskowanie i zdjąć spoiler z tylnej klapy, to efekt będzie taki (mniej więcej, bo przód jest trochę inny i pewnie to będzie jedyna różnica w wyglądzie między nową Imprezą i STi):
http://www.themotorreport.com.au/conten ... 3-0827.jpg
Co do masy samej konstrukcji to nie będę się wypowiadał (bo jej nie znam). Aczkolwiek będą bajery bo użytkownicy tego oczekują (zwłaszcza tacy wychowani na konsolach oraz innych gadżetach elektronicznych).
Ciekawe jaką cenę będzie miał ten wóz w Polsce