Rajdy 2013

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Rajdy 2013

Post 3 kwie 2013, o 12:37

to co teraz ,Orlen Platinium rekomendowany przez Subaru ;-) :arrow: http://rsmp.pl/aktualnosci.php?readmore=960

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007

Post 3 kwie 2013, o 12:54

taaaa rekomendowane przez SIP :giggle:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 7 kwie 2013, o 21:23

Obrazek

:mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 7 kwie 2013, o 22:34

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: PRZELOL!! :thumb: :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 kwie 2013, o 20:05

nie wiedziałem gdzie to dać :o :o ciekawe ile miał na liczniku

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2Yofw4W2_4
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pol052
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GD
Polubił: 5 razy
Polubione posty: 28 razy

Post 8 kwie 2013, o 21:37

Grubo
a za szarpnie kierowcy z auta powinni na pal ponabijac :(
Impreza na codzien a w weekendy 126p900

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 kwie 2013, o 10:12

dokładnie... fura się nie pali, a Ci go wyciągnęli... mogli go nawet sparaliżować :wall:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 9 kwie 2013, o 10:19

Po takim dzwonie o zapłon nie trudno, a widać że coś wycieka... Jakby się paliło to już by nikt nie podchodził. Mówiąc szczerze nie wiem co gorsze, a co lepsze - takie wyciąganie jak najszybciej z wraku, czy czekanie na służby z kołnierzem.. Na dwoje babka wróżyła :-|
Marcin

-_-

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 kwie 2013, o 10:37

fura ma przecież system gaśniczy, wystarczy go odpalić..

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 kwie 2013, o 10:38

Pytanie czy kolo dawał oznaki życia bo może chcieli go wyciągnąć i zacząć realizować. Zjeba się natomiast bezwarunkowo należy za położenie go na ziemi i nikt nawet pod nim kurtki nie położył :x

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 13 kwie 2013, o 13:57

Czy wszyscy zainteresowani Rajdem Świdnickim błąkają się teraz jak zombie po Stroszowicach w poszukiwaniu Alka-Primu, że tu taka cisza? :evilgrin:

A tymczasem Chuchała wygrywa 4 oesy pod rząd w rajdzie. Powiedzmy 2 odcinki prologowe o niczym nie mówią, ale dwa następne? :?

Bardzo się cieszę, że w końcu rozwinął się kierowca porównywalny z Kajtkiem. Będzie walka, a dla Kajtka myślę będzie to bardzo motywujące. Ciekawy sezon się zapowiada. :-)

EDIT
Ale najważniejsze w tym jest, że 2 Subaraki na czele :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 13 kwie 2013, o 14:27

jarmaj pisze:Czy wszyscy zainteresowani Rajdem Świdnickim błąkają się teraz jak zombie po Stroszowicach w poszukiwaniu Alka-Primu, że tu taka cisza? :evilgrin:

:
stawiam że jeszcze nie wyszli z domu :thumb: :lol:

ps:
paru forumowiczów widziało Tomaszka w samochodzie który jechał Prolog :-p
zlukałem liste startową i go nie ma :lol:

wiec albo jestem ślepy albo mam coś z głową :cofee:

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 kwie 2013, o 15:28

[ powiadomienia sa wk... , wiec musze COS napisac zeby wyskakiwalo w Uczestnictwie ] Wybaczcie :mrgreen:
Life is a Joke !

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 14 kwie 2013, o 21:16

Pierwszy mostek OS Jodlownik - Srebrna spędziłam tam dzisiaj kilka godzin :mrgreen:
Super!
Organizacja średnia, kibice łazili po ulicy a policja stojąca obok nie reagowała :x

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 14 kwie 2013, o 21:21

Marlena pisze: Organizacja średnia, kibice łazili po ulicy a policja stojąca obok nie reagowała :x
policja nie reagowała na picie alko przy trasie na prologu
co w miescie Warszawa skończyło by sie max. mandatem 300 zł lub sprawą w grodzkim :cofee:
nie mam pytań

pas_ti
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik

Post 14 kwie 2013, o 22:21

... cisza tu jak po śmierci organisty :o

więc wrzucę trochę materiału zdjęciowego do looknięcia może niektórym nie było dane widzieć tego na żywca
IMG_2894a.jpg
link:
https://picasaweb.google.com/1009779716 ... Swidnicki#

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 kwie 2013, o 22:35

Konto usunięte pisze:
Marlena pisze: Organizacja średnia, kibice łazili po ulicy a policja stojąca obok nie reagowała :x
policja nie reagowała na picie alko przy trasie na prologu
co w miescie Warszawa skończyło by sie max. mandatem 300 zł lub sprawą w grodzkim :cofee:
nie mam pytań
O tym, że tuż za policjantami toczyła się jedna wielka imprezka i alko lało się strumieniami już nie chciałam wspominać

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 kwie 2013, o 23:57

Marlena pisze: Pierwszy mostek OS Jodlownik - Srebrna spędziłam tam dzisiaj kilka godzin :mrgreen:
Super!
Organizacja średnia, kibice łazili po ulicy a policja stojąca obok nie reagowała :x
Też tam byliśmy kilkuosobową ekipą forumową i istotnie zabezpieczenie dramat. I to nie tylko policja, ale safeciarze też się nie popisali.
Marlena pisze: tuż za policjantami toczyła się jedna wielka imprezka i alko lało się strumieniami już nie chciałam wspominać
Za policjantami na pierwszym przejeździe staliśmy m.in. my i jakoś sobie nie przypominam żeby stojący tam kibice w jakiś sposób przeszkadzali. I co ci policjanci mieli robić ? Wypisywać mandaty za picie piwa w lesie w bezpiecznym miejscu ?

(Pomijam sytuację kiedy ktoś jest pijany jak bela i zagraża bezpieczeństwu OSu, bo to jest oczywiste.)

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 kwie 2013, o 08:19

WRC fan pisze:
Marlena pisze: Pierwszy mostek OS Jodlownik - Srebrna spędziłam tam dzisiaj kilka godzin :mrgreen:
Super!
Też tam byliśmy kilkuosobową ekipą forumową i istotnie zabezpieczenie dramat. I to nie tylko policja, ale safeciarze też się nie popisali. O
Marlena pisze: tuż za policjantami toczyła się jedna wielka imprezka i alko lało się strumieniami już nie chciałam wspominać
Za policjantami na pierwszym przejeździe staliśmy m.in. my i jakoś sobie nie przypominam żeby stojący tam kibice w jakiś sposób przeszkadzali. I co ci policjanci mieli robić ? Wypisywać mandaty za picie piwa w lesie w bezpiecznym miejscu

(Pomijam sytuację kiedy ktoś jest pijany jak bela i zagraża bezpieczeństwu OSu, bo to jest oczywiste.)
Ja byłam po drugiej stronie i tam trzeźwo nie było. Na os-y powinien być całkowity zakaz wnoszenia alko. Jak byłeś to pewnie widziałeś w jakim stanie niektórzy wracali ulicą.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 kwie 2013, o 11:48

Marlena pisze:Na os-y powinien być całkowity zakaz wnoszenia alko.
Okej, fajnie, ale jak egzekwować taki zakaz? Ogrodzić cały OS siatką z drutem kolczastym, ustawić bramki i przeszukiwać przy wejściu?
A może postawić policjanta przy każdym kibicu, żeby sprawdzał czy ten przypadkiem w tym termosie nie ma łychy?

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 kwie 2013, o 11:57

Bergen, snajperzy w dobrych miejscówkach wystarczą :mrgreen:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 15 kwie 2013, o 12:06

I obowiązkowa wszywka przy wejściu na odcinki :mrgreen:
Marcin

-_-

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 kwie 2013, o 15:01

Wstęp na os był płatny więc przynajmniej w większej części można było nad tym zapanować.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 15 kwie 2013, o 15:35

Na całym świecie nie tylko nie ma problemu z piciem piwa przy oesach, ale wręcz jest ono tam sprzedawane.

Egzekwowanie tutaj tego i tak już idiotycznego zakazu konsumpcji w miejscach publicznych, byłoby skrajnym absurdem i głupotą. A sugerowanie takich rozwiązań to fascynacja zamordyzmem i ograniczaniem wszystkiego w imię równania w dół.

A jeżeli ktoś zaczyna się awanturować/przeszkadzać na odcinku, to od tego są odpowiednie służby żeby go spacyfikować.

EDIT

I taka ciekawostka. Najwięcej picia wódy, a raczej samogonu ;-), widziałem na Rajdzie Szwecji. I tylu nawalonych w sztok ludzi co tam na jednym zakręcie oesu, u nas nie ma na całym rajdzie. I nikomu to nie przeszkadzało, nawet w tym prohibicyjnym kraju.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2013, o 17:27 przez jarmaj, łącznie zmieniany 5 razy.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 kwie 2013, o 15:41

Marlena, a to nie było przypadkiem ubezpieczenie, które często na siłę próbują wcisnąć?

ODPOWIEDZ