citan pisze:
Tak jest, ale to "rządzenie" przede wszystkim opiera się o specyfikacje i zestaw testów. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy Google nadużywa swojej pozycji, ale wiem na pewno, że niektórzy producenci oprogramowania zdolni są wprowadzić takie zmiany wg własnego widzimisię, że aż się włos jeży na głowie. Samsung w swojej wersji Androida wprowadził bardzo poważne zmiany i to jest dowód, że jednak można, jak się chce.
Ha, czyli jednak układ zamknięty. W sumie się nie dziwię - też bym na ich miejscu wolał, żeby oprogramowanie trzymało jakiś poziom, bo potem będą mówić że to "Android się skaszanił".
I dlatego też Apple nie daje instalować swoich systemów na obcym sprzęcie.
Zresztą w ostatnim Bloomberg Business Week jest fajny artykuł na temat Samsunga z konstantacją, że jedyne dwie firmy które odniosły sukces wśród producentów telefonów to te, które postawiły na integrację pionową, czyli Apple i Samsung. Z wieloma uzasadnieniami biznesowymi.
Jeszcze parę lat i hejtlajn Samsunga będziemy mieli na forum.
Bilex pisze:
I teraz za cholerę nie mogę szóstki zainstalować bo... brak miejsca na dysku mi nie pozwala...

A piosenek nie pokasuję przecież...
Iiii tam.
Robisz playlistę ajfon w iTunes, kasujesz piosenki na telefonie, wgrywasz update i piosenki z playlisty. 5 min roboty.