Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 25 kwie 2013, o 10:44

gratki dla Sidora!! A Antena to chyba poleciała na samym starcie... :roll:

A jeszcze co do KJSów, to widać profesjonaliści też mają z tym problem... Wczoraj na Azorach sporo załóg dostało 30s kary za błędne przejechanie pachołkolandii, w tym i Roberto :mrgreen:

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi
Polubione posty: 0

Post 25 kwie 2013, o 10:51

Może ktoś z AKDŚ pomagał układać trasę... :lol: :lol: :lol:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 kwie 2013, o 11:12

najlepsze jest to, że tam były 2 albo 3 słupki (już nie pamiętam), więc szału nie było :giggle:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 25 kwie 2013, o 11:59

eMTi, weź się zapisuj na gokarty.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 kwie 2013, o 12:05

ja na gokartach nie umiem :-p

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007

Post 25 kwie 2013, o 12:33

nie ma gdzie kamery przykręcić :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 kwie 2013, o 12:37

jak nie ma, jak jest. Na kartach na kasku montowałem ;-)

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 25 kwie 2013, o 13:00

Masz head mount czy ssawka? Pożyczysz komuś z forum kamerkę na wyjazd? Ja swoją będę wiózł.

macias
2 gwiazdki

Post 25 kwie 2013, o 17:23

Witam wszystkich
Czy dobrze pamietam że w poniedziałek 29.04 są treningi WLTA?
Jeśli tak to o której godzinie?
EVO IX 375/540
M&M's Maciek&Michał Citroen Saxo VTS
Tylko włosy na klacie Chucka Norrisa, mają włosy na klacie ;)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 kwie 2013, o 17:33

macias, wszystkie info na forum srtw.pl w dziale rajdowalnia

macias
2 gwiazdki

Post 25 kwie 2013, o 18:11

eMTI, dzieki :)
EVO IX 375/540
M&M's Maciek&Michał Citroen Saxo VTS
Tylko włosy na klacie Chucka Norrisa, mają włosy na klacie ;)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 02:28

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 09:21

Kawunia już zrobiona więc bierzemy się za oglądanie :cofee:

sidorM
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Japońskie...

Post 28 kwie 2013, o 11:03

Aż mi się w głowie zakręciło :whistle:
''Jeżdżenie w kasku w rajdówce jest jak sex ze gumą, nie wygodnie ale bezpiecznie'' by Felix

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 11:58

Mi się w głowie nie zakręciło ale za to kawa się rozlała :razz:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 28 kwie 2013, o 12:18

eMTi, gratki ,ja coraz bardziej jak widzę te pachołki to się mi płakać chce , przecież na tym placu pierwszym dało by się naprawdę jakąś w miarę rozsądną próbę ułożyć bez objeżdżania z milion razy beczki to z prawej to z lewej :wall: :wall:
Teraz jeszcze teraz się dowiedziałem ,że moim Poldkiem nie będę mógł brać udziału w tak "wymagających" próbach bo nie mam w jednym fotelu homologacji (jak bym miał seryjne to tak :-> ) i na pasach na każdej szelce musi też być wszyta homologacja wiadomo przecież ,że mogę w takim miejscu dacha strzelić z 4ro krotną śrubą i przytupem ,a na takim Walimiu czy Kamionkach to nie ma gdzie wypaść i tam nie musi być homologacji (ważne żeby był kubeł porządnie przymocowany i pasy też) Paranoja normalnie. :roll:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 28 kwie 2013, o 12:53

burat, wiadomo że spory udział w tym absurdzie ma polityka. Homologacja jednak ma za zadanie zaświadczenie o niezawodności elementów chroniących życie. Całe szczęście (i oby nigdy się nie zdarzyło) na Kamionkach nie było poważnego dzwona z uszczerbkiem na zdrowiu/życiu, bo wtedy mógłby wejść prokurator i zacząć się wypytywać czy klatka miała homo, czy kubły miały homo, kto robił przeróbki, kto je sprawdził, kto dowód podbił itd.. :cofee: Wymaganie homologacji przez organizatora zdejmuje poniekąd z niego odpowiedzialność za zapewnienie bezpieczeństwa w tym zakresie, dlatego nie dziwię się, że tego wymagają.
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 13:09

TERZO, ale to jest tylko szukanie dziury w całym bo takie na przykład Bimarco Cobra nie mają homologacji i nie mogą wziąć udziału w takiej pachołkolandii jak ten dziekan ,a mogą bez problemu jechać auta z seryjnymi fotelami czyli na przykład seryjne taborety z malucha czy poldka mogą być. Powiedz mi gdzie jest logika i które jest bezpieczniejsze :?:
Głupota i śmiech na sali ,bo trzeba znać umiar ,może niedługo żeby pojechać kajtka trzeba będzie mieć homologowaną niepalną bieliznę jak w RSMP :cofee: a próbą będzie ósemka wokół dwóch pachołków na lotnisku :wall: :wall: :wall:
Znajmy umiar i rozsądek gdzie i co potrzeba , poza tym podpisujesz papier ,że w razie co bierzesz wszystko na siebie i sam na własną odpowiedzialność startujesz ?? więc kogo ma się czepić prokurator. Często przegląd robią ludzie którzy nie mają na przykład papierów diagnosty i co po takim badaniu ?? jakie uprawnienia miał gość co je robił ?
Dla mnie bzdura i przerost formy nad treścią ot tyle.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 13:17

burat, dlatego piszę o absurdzie. Tak naprawdę wiadomo, że chodzi o kasę i KJSy organizowane są pod szyldem PZMotu, który podlega FIA, która dba o swoich "partnerów", którzy bulą sporą kasę za homo i potem mają zagwarantowany zbyt na rynku utworzonym przez regulacje FIA :roll: Ale to przecież tajemnica poliszynela...
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 13:28

ja się tylko zastanawiam czemu gdzie indziej można ,a tylko u nas FIA wszystko sprawdza :whistle: bzdura i szukanie dziury w całym teraz pięknie tłumaczone to jest "dbaniem o bezpieczeństwo" które jest powtarzane jak mantra z tolerancją i poprawnością polityczną w życiu codziennym.
Jestem dorosły ,sam biorę za siebie odpowiedzialność za to co robię więc i świadomie podejmuje ryzyko wsiadając do fotela bez homologacji i zapinam się w takie pasy. Obowiązkiem organizatora powinno być tylko sprawdzenie czy fotel i pasy są dobrze zamontowane w aucie (nie na trytytki jak już widziałem w takich imprezach :-> ), sprawdzenie czy auto ma aktualny przegląd i ubezpieczenie i tyle bo diagnosta ma więcej do powiedzenia niż jakiś magik na BT , reszta jest już bycie bardziej papieskim od papieża przez działaczy wszelakich. :cofee:

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 13:36

Na pierwszej próbie na NŁ kazali nam nawet zdjąć kamerkę, bo nic nie ma przekraczać obrysu auta :mrgreen:
Poza tym nikt nikogo nie zmuszał do startu tam i całe szczęście są imprezy alternatywne ;-) Jeszcze jakby powstało trochę torów takich jak rakietowa i więcej by się działo, to i KJSy by tak nie kuły w oczy :)
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 13:40

TERZO, wiesz ja nawet ze względu na jakość tych miejsc na których się odbywają te "zawody" to sobie w tym roku zamierzałem odpuścić bo szkoda mi auta ale zwyczajnie głupota i bezmyślność mnie wqrwia dlatego to piszę :cofee:

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 28 kwie 2013, o 13:40

Szymon a musi być aktualna czy wygasłą już tolerują ? Bo jeżeli aktualna no to delikatnie mówiąc przegięcie...
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2013, o 13:43

Krysztal, wygasła też może być chyba, ale wszystkiego dowiesz się pewnie podczas badania i na przykład poinformują cię ,że na następny start musisz już mieć aktualną i będziesz musiał wydać kilka stówek na nowy fotel ale przecież co to za problem dla nas przecież to sport dla bogatych a my podpalamy grille stuzłotowymi banknotami :roll: 8-)

sidorM
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Japońskie...

Post 28 kwie 2013, o 14:27

Może być wygasła ;-) Na ostatniej rundzie DMO podobno przyczepili się nawet do samochodu ktory startuje w RPP więc...
''Jeżdżenie w kasku w rajdówce jest jak sex ze gumą, nie wygodnie ale bezpiecznie'' by Felix

ODPOWIEDZ