ELMOTowy gryll
Re: ELMOTowy gryll
Wczoraj poooooszło
Było prawie tak dobre jak Elmotowe

Było prawie tak dobre jak Elmotowe

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
no i się dopchałem ,wszystko oki, tylko trochę za słodkie bo na 1,3 kg karkówki dałem słoiczek 400 ml miodu lipowego nie wiem czy za dużo go dałem czy może inny miód był by lepszy (podpowiedzi padły żeby dać gryczany
)

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

może przesadziłem z tą ilością miodu
a może ja mam takie duże łyżki w domu ;p zawsze daję 4 duże łyżki

U mnie też mocno słodkie wyszło
Dałem gryczano-lipowy, następnym razem trochę mniej miodu dam i będzie porównanie.
Na 4 osoby tylko jedna grymasiła, że za słodkie, także statystyka jest dobra

Dałem gryczano-lipowy, następnym razem trochę mniej miodu dam i będzie porównanie.
Na 4 osoby tylko jedna grymasiła, że za słodkie, także statystyka jest dobra

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ja dziś dla odmiany będę uskuteczniał stejki, wpadnie rostbefik i ligawka 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Jak tak dalej pójdzie, to Moderatorzy będą musieli wydzielić jakiś nowy dział np. "kącik kulinarny" 

j33mbo, też skorzystałem z przepisu. przypadkiem bo się okazało że skończyła mi się przyprawa a miód i parę innych rzeczy miałem. wyszło bardzo dobrze i na pewno powtórzę.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
brahu, weź się rozejrzyj dokładniej po forum...
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 16&start=0

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 16&start=0
No i jak dało sie przegryźćeMTi pisze: ligawka![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, przegryźć?? Robiłem stejki... Rozpływała się sama w ustach
Przecież to oprócz polędwicy najdelikatniejsze mięso. 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Ligawa ? przecież to zelówka... jak Ci miękka wyszła z grila czy patelni to cud.
ja bym jej drugą nazwę, czyli "fałszywa polędwica" rozumiał na zasadzie tego, że jest podobna, ale nią nie jest, a nie, że się pod nią podszywa, ale w rzeczywistości jest padaczka
Możliwe też, że na patelni jest bardzo ciężko uzyskać odpowiedni stopień obróbki cieplnej, albo ja miałem farta. Mam grilla z pokrywą, robiłem (jak każdy większy kawałek mięsa) metodą bezpośrednią i pośrednią. Najpierw po 2 minuty na stronę metodą bezpośrednią, żeby ściąć trochę wierzchnią warstwę i zachować wszystkie soki w środku, a potem z 12 minut metodą pośrednią, a na końcu z 5 minut na talerzu pod folią aluminiową, żeby sobie odpoczęło i równomiernie się rozeszły po mięsku wszystkie soki. 

eMTi, na ligawę mówi się też "żydowska polędwica"
Jak się dało zjeść to faktycznie masz dar do grillowania 

hah, spróbuję następnym razem zrobić i zobaczymy, jak się nie uda, to znaczy, że głupi ma szczęście i mi się po prostu udało.
Dlatego lepiej na drugi raz gości nie będę na wszelki wypadek zapraszał na ligawę
Tego samego dnia robiłem też steki z rostbefu i wg mnie ligawa wyszła delikatniejsza, mimo zgrillowania obydwu steków na medium.

eMTi, Ty nie bajeruj tylko dawaj na te gokarty w piątek 
Bo następnym razem wyjdzie Ci podeszwa z grilla

Bo następnym razem wyjdzie Ci podeszwa z grilla

obczajcie warun i dajcie znać. Ja odpadam, bo wyszedł mi inny wyjazd w przyszłym tygodniu i budżet nie wytrzyma.
eMTi, jak nie będzie 10 osób, to nic nie obczaimy, bo się nie odbędzie 
Ty mnie tu budżetem nie czaruj, tylko organizuj Wrocław i jedziemy.
Ja mam 2-3 miejsca w aucie to mogę zabrać z Wrocka jak będzie trzeba!
Wrażenia ponoć DUŻO lepsze niż na hali. Toć to 70-80 km/h jedzie

Ty mnie tu budżetem nie czaruj, tylko organizuj Wrocław i jedziemy.
Ja mam 2-3 miejsca w aucie to mogę zabrać z Wrocka jak będzie trzeba!
Wrażenia ponoć DUŻO lepsze niż na hali. Toć to 70-80 km/h jedzie

"Jestem tam dogadamy, że przywożę upalaczy, którzy znają temat gokartowy i robimy licencję w trybie uproszczonym ;)
Przyjedziemy 20 min. wcześniej, zrobicie licencje, a następnie wsiądziemy do rydwanów śmierci, by odbyć wyścig na śmierć i życie "
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 60#p360869
Bierz Krisa, Krzyśka, Pawlasa, Terza czy kogo bądź i lecimy !
Przyjedziemy 20 min. wcześniej, zrobicie licencje, a następnie wsiądziemy do rydwanów śmierci, by odbyć wyścig na śmierć i życie "
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 60#p360869
Bierz Krisa, Krzyśka, Pawlasa, Terza czy kogo bądź i lecimy !