Pomoc w zorganizowaniu Imprezy ....
Pomoc w zorganizowaniu Imprezy ....
Przede wszystkim chciałbym powitać wspaniałe grono posiadaczy tegoż superanckiego autka !!!
Mam pytanko i mam nadzieję iż wiele osób się wypowie w tym temacie dodając swoją radę na temat co i jak.
Miałem już kilka różnych aut w tym również sportowych, pasjonowałem się wcześniej w japońskich toyotach celica i mr2, natomiast teraz wzięło mnie na Subaru Impreze (sedan). Ponieważ nie miałem jak dotąd z tym autkiem żadnej styczności, a noszę się z zamiarem kupna liczę na waszą pomoc mającą na celu podpowiedzenie mi co wybrać, jaką wersję, jakie roczniki i moc, pojemność czego nie kupować i na co zwrócić uwagę przy danym egzemplarzu.
Jestem zainteresowany kupnem Imprezy w dobrym stanie do 10tys. zł czy to w ogóle możliwe w tej kwocie?
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam.
emenemsk
Mam pytanko i mam nadzieję iż wiele osób się wypowie w tym temacie dodając swoją radę na temat co i jak.
Miałem już kilka różnych aut w tym również sportowych, pasjonowałem się wcześniej w japońskich toyotach celica i mr2, natomiast teraz wzięło mnie na Subaru Impreze (sedan). Ponieważ nie miałem jak dotąd z tym autkiem żadnej styczności, a noszę się z zamiarem kupna liczę na waszą pomoc mającą na celu podpowiedzenie mi co wybrać, jaką wersję, jakie roczniki i moc, pojemność czego nie kupować i na co zwrócić uwagę przy danym egzemplarzu.
Jestem zainteresowany kupnem Imprezy w dobrym stanie do 10tys. zł czy to w ogóle możliwe w tej kwocie?
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam.
emenemsk
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Pomoc w zorganizowaniu Imprezy ....
emenemsk, w tej kwocie najrozsądniejszym wyborem będzie IMHO wolnyssak w budzie GC (do 2000 roku).
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
załóżmy że na taki bym się zdecydował, ale czy on będzie już miał odpowiednią moc i parametry techniczne by troszkę móc poszaleć bokiem?
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Dobra rada.emenemsk pisze: nie miałem jak dotąd z tym autkiem żadnej styczności, a noszę się z zamiarem kupna liczę na waszą pomoc
Nie ograniczaj się do czytania rad w "swoim" wątku, tylko porządnie postudiuj forum, i to, i tzw. "reżimowe" (czyli oficjalnego importera, z kropką zamiast kreski).
Subaru to nie promy kosmiczne, ale jednak swoją specyfikę mają. Na przykład taką, że lubią nagle łyknąć duży haust oleju, a kontrolka tego nie wykazuje, więc odruch regularnej kontroli bagnetem jest obowiązkowy. Jeden obywatel nie wiedział o tym, i właśnie w innym wątku się pożalił, że sobie zatarł silnik H6 (oj, bolesne, bolesne). Ciebie akurat o tę niewiedzę nie podejrzewam, ale takich niuansów jest sporo, i wszystkich ci tu nie wymienimy na zawołanie.
Bezpieczniej jest kupować auto po jakimś czasie aktywności w środowisku, gdy się juz sporo wie o charakterystyce różnych modeli, wersji, roczników...
Sporo wiedzy jest w dziale technicznym (i tam też najmniej offtopa, ktory jest tutejszą specyfiką - trzeba pokochać

To zależy, co lubisz, czego potrzebujesz i na co Cię stać?emenemsk pisze: podpowiedzenie mi co wybrać, jaką wersję, jakie roczniki i moc, pojemność
"Okazji" z otomoto i komisówemenemsk pisze: czego nie kupować

Widziałeś ogłoszenie j33mbo, więc wiesz, ile kosztuje stary i sterany (ale z dobrych rąk) gietek.emenemsk pisze: Imprezy w dobrym stanie do 10tys. zł czy to w ogóle możliwe w tej kwocie?
Tak jak pisze Chloru - wolny ssak będzie nieco tańszy w momencie kupna i dużo tańszy potem w eksploatacji. Są przyklady w dziale handlowym, cofnij się nieco, to zobaczysz. Np. chyba kol. Klema kupił takie fajne auto od Burata jakiś czas temu...
- WiS
- 6 gwiazdek
Do tego, to najbardziej są potrzebne nie parametry auta, ale tej wkładki mięsnej między pedałami, fotelem a kierąemenemsk pisze: czy on będzie już miał odpowiednią moc i parametry techniczne by troszkę móc poszaleć bokiem?

Spox, są tu tacy, którzy i wolnossącymi autami zadziwiali świat. Oczywiście, słabszym autem bywa czasami trudno, ale, jak to mówią górale: "gdy się ma jaja, to nie trzeba estiaja"

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
emenemsk pisze: załóżmy że na taki bym się zdecydował, ale czy on będzie już miał odpowiednią moc i parametry techniczne by troszkę móc poszaleć bokiem?
Wszystko to jest możliwe. Kwestia odpowiedniej konfiguracji opon, warunków i kierowcy.

Suche dane techniczne znajdziesz tu - http://www.4impreza.pl/ Gdybyś się pochwalił skąd jesteś to pewnie łatwiej byłoby znaleźć kogoś kto Ci pokaże swoje auto.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
w końcu widzę że trafiłem na forum gdzie można szybko dostać odpowiedz na nurtujące mnie pytania, mało tego są to odpowiedzi jak najbardziej mnie zadowalające, konkretne i na temat, dzięki - przeżucam się do lekturki pozostałych działów. pozdrawiam.
a co możecie powiedzieć o tym egzemplarzu? może ktoś zna tegoż użytkownika?
1. http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-i- ... 41860.html
2. http://allegro.pl/subaru-impreza-i3210500089.html
3. http://otomoto.pl/subaru-impreza-imprez ... 50527.html
4. http://otomoto.pl/subaru-impreza-C28163262.html
analizując poszczególne oferty sprzedaży pewnie po części łatwiej będzie mi zrozumieć różnorodność tych aut i ich parametrów.
1. http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-i- ... 41860.html
2. http://allegro.pl/subaru-impreza-i3210500089.html
3. http://otomoto.pl/subaru-impreza-imprez ... 50527.html
4. http://otomoto.pl/subaru-impreza-C28163262.html
analizując poszczególne oferty sprzedaży pewnie po części łatwiej będzie mi zrozumieć różnorodność tych aut i ich parametrów.
- WiS
- 6 gwiazdek
emenemsk, ale chyba już powinieneś zauważyć, że od badania/opiniowania konkretnych egzemplarzy, to jest tu specjalny wątek...?
Na to, to chyba najlepsza jest historia modelu dostepna na 4impreza.pl i tutaj, w Subarupedii.emenemsk pisze: łatwiej będzie mi zrozumieć różnorodność tych aut i ich parametrów.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
WiS pisze: emenemsk, ale chyba już powinieneś zauważyć, że od badania/opiniowania konkretnych egzemplarzy, to jest tu specjalny wątek...?
Zapewne zauważył przed napisaniem powyższego posta, że w tamtym dziale się nie dało

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- WiS
- 6 gwiazdek
Bez sensurrosiak pisze: w tamtym dziale się nie dało

Jesli tak, to trzeba ciupasem to zmienić i dać ludziom szansę zadawania pytania tam, gdzie powinni

- rrosiak
- 6 gwiazdek
WiS pisze: Bez sensu![]()
Przepraszam, moje niedopatrzenie. Nie można zakładać wątków, posty pisać można. Tak więc emenemsk jest winny

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

dokładnie Panowie, próbowałem tam ale nie dało się założyć tematu zatem uważałem że najlepszym działem by nie zaśmiecać będzie ogólne.
... chodzi mi konkretnie co myślicie o poszczególnych ofertach czy warto się zainteresować którymś z aut i czemu tak a nie inaczej.
... chodzi mi konkretnie co myślicie o poszczególnych ofertach czy warto się zainteresować którymś z aut i czemu tak a nie inaczej.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
emenemsk, nie musisz zakładać nowego wątku, masz już gotowy 

- WiS
- 6 gwiazdek
...który naprawdę dobrze widaćrrosiak pisze: masz już gotowy

Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, o 22:47 przez WiS, łącznie zmieniany 2 razy.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
emenemsk pisze:podziękował kolego, już przeniosłem się do tamtego wątku.
To popraw tam linki, bo przy kopiuj-wklej się rozsypują.

- WiS
- 6 gwiazdek
I - jesli lubisz pojechac trochę dynamiczniej niz przeciętny emeryt w kapeluszu - odpuść sobie 1.6 (nawet z "pakietem STi"
).
Te (chyba) 90 koni, z których w dodatku czesć już pewnie dawno zdechla, to jednak odrobinę za mało na czteropęda który trochę waży.
1.8 - podobnie.
Szukaj przede wszystkim wolnossących 2.0, najlepiej w wersjach 125 koni. Są wyraźnie mocniejsze, zwłaszcza "z dołu" i szybsze, a wcale więcej nie palą.
Pełną historię modeli z danymi technicznymi masz też tutaj:
http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.html

Te (chyba) 90 koni, z których w dodatku czesć już pewnie dawno zdechla, to jednak odrobinę za mało na czteropęda który trochę waży.
1.8 - podobnie.
Szukaj przede wszystkim wolnossących 2.0, najlepiej w wersjach 125 koni. Są wyraźnie mocniejsze, zwłaszcza "z dołu" i szybsze, a wcale więcej nie palą.
Pełną historię modeli z danymi technicznymi masz też tutaj:
http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.html
leżę i płaczęWiS pisze: "gdy się ma jaja, to nie trzeba estiaja"![]()

Pozdrawiam, Darek

- WiS
- 6 gwiazdek
dombek, no ale taka prawda - to tutejsza wersja przedwojennego lotniczego "dobry pilot i na drzwiach od stodoły poleci"
Bardzo liczne konie i niutonometry są fajne pod warunkiem, że się potrafi je wykorzystać, same nie jadą (no, chyba, że na ćwiartkę... a zwłaszcza po połówkę
). Znakomita większość populacji natomiast nie potrafi wykorzystać marnych stu paru, co czasem prowadzi do zabawnych sytuacji, gdy na torze lub innej pojeżdżawce kumaty drajwer w jakimś starym wolnossaku objeżdża w kółko dumnych posiadaczy zdłubanych potworów 
Mój ulubiony przykład, sprzed paru lat, to sytuacja na Miedzianej Górze, gdzie na suchym asfalcie (!), Edwin (znany na forach jako Carfit) wolnossącym Foresterem (swoje STi mial akurat niesprawne) ścigał się z watahą WRXów/STi/Evo i mial czasy w środku stawki.
Ci za nim - mieli jakieś nieszczegolne miny
, a było wśród nich paru zupełnie niezlych kierowcow, majacych pojęcie o sportowej jeździe, bynajmniej nie ulicznych "miszczów prostej".

Bardzo liczne konie i niutonometry są fajne pod warunkiem, że się potrafi je wykorzystać, same nie jadą (no, chyba, że na ćwiartkę... a zwłaszcza po połówkę

Mój ulubiony przykład, sprzed paru lat, to sytuacja na Miedzianej Górze, gdzie na suchym asfalcie (!), Edwin (znany na forach jako Carfit) wolnossącym Foresterem (swoje STi mial akurat niesprawne) ścigał się z watahą WRXów/STi/Evo i mial czasy w środku stawki.
Ci za nim - mieli jakieś nieszczegolne miny

Od połówki można zaczynać ,oczywiście na głowęWiS pisze: (no, chyba, że na ćwiartkę... a zwłaszcza po połówkę).

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Jasne od połówki się zaczyna, a potemKruszyn pisze:Od połówki można zaczynać ,oczywiście na głowęWiS pisze: (no, chyba, że na ćwiartkę... a zwłaszcza po połówkę).
Link: http://www.youtube.com/watch?v=tInq9l1DM-U

danikl, budujesz się ,czy tak w ramach rehabilitacji zasuwasz ? 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
No i nareszcie przestajemy gadać o pierdołach, a zaczynamy o czymś sensownym - mianowicie o pomocy w zorganizowaniu imprezyKruszyn pisze: Od połówki można zaczynać ,oczywiście na głowę

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Ten tutaj to pikuś ja tak samo śmigam z pustakami (w ramach rehabilitacji) do sklepu. Wracam z pełnymi

Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, o 00:09 przez danikl, łącznie zmieniany 1 raz.