To chyba nie u mnie...WRC fan pisze: chętnie zwiedzimy rejon Polski w którym nas jeszcze nie było :)

Ale jakby co, służę konsultacjami. Może tym razem żywe żubry (i kotlety z żubra...

To chyba nie u mnie...WRC fan pisze: chętnie zwiedzimy rejon Polski w którym nas jeszcze nie było :)
WRC fan pisze: Edit - Dev - tam są pokoje z łazienkami czy ogólnodostępne WC ?
devlin pisze: Standard adekwatny do ceny, ale da się przeżyć bez bólu - no chyba, że się poniżej trzech gwiazdek nie schodzi, ale to sorry - kawałek wcześniej jest ośrodek Geovity, kawoiorowy - do wyboru, do koloru.
devlin pisze: Jasna sprawa - masz indywidualną łazienkę przy swoim pokoju - tylko jak dzwonisz, to powiedz, że chcesz pokój z łazienką, bo są też bez.
2008.06.09
W nawiązaniu do komunikatów z 28 maja br. i 5 czerwca br., Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że Ministerstwo Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wsi Republiki Chorwacji poinformowało oficjalnie Ambasadę RP w Zagrzebiu, że z dniem 6 czerwca 2008 r. zawieszone zostało obowiązywanie rozporządzenia o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych na teren Chorwacji (Narodne novine 35/2008) w stosunku do obywateli państw Unii Europejskiej (w tym Polski). Zawieszenie obowiązywać będzie przez okres 6 miesięcy.
Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń.
Piotr Paszkowski
Rzecznik Prasowy MSZ
A dlaczego chcesz wozić?esilon pisze:nie,
a do Chorwacji bez wałówki nie jadę
Miejsce zajebiste....devlin pisze: Pojezierze Lubuskie, miejscowość Lubrza, tuż przy MRU, w zasięgu roweru od Łagowa Lubuskiego.
biura miewają superspecjalne nie-do-pobicia ceny u przewoźników/hotelarzy. za hurt.Konto usunięte pisze:damaz, devlin dobrze gada. Jaka jest zaleta biura w takim kontekście?
W Rumunii byłem 2 razy, na Krymie też 2.devlin pisze:Pax, pax.
Tytuł jest dobry. Forma zmiany niefortunna, przyznaję. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ale Bergenowi pod rozwagę.
Ktoś się wybiera do Rumunii, Bułgarii albo na Ukrainę?
Bo byłem w Rumunii, ogromnie mi się podobało - i znów mnie w jakąś dzicz ciągnie.
nooo, to zabierz DUŻO gigabajtów filmu.szczur75 pisze:W tym roku celem jest Kapadocja
Kilka dni temu rozmawiałam ze znajomym, na co dzień funkcjonariuszem straży granicznej, i on z całą stanowczością stwierdził, że wyposażenie samochodu obowiązuje takie, jakie są wymogi w kraju gdzie samochód jest zarejestrowany. I wcale nie musimy posiadać tych kamizelekFUX pisze:Najlepiej tyle, ile osób a aucie.
MAJĄ BYĆ W KABINIE, A NIE BAGAŻNIKU!!!!!!
No własnie. Też tak słyszałem. Była ta akcja przecież na granicy z Niemcami gdzie oni się ustawiali zaraz za granicą i praktycznie wszystkim na polskich numerach dawali mandaty za brak odpowiednio wyposażonej apteczki. W ramach rewanży nasza milicja zaczeła im wlepiać mandaty za brak gaśnic, któreto są nieobowiązkowe w Niemczech. Po pewnym czasie władze się dogadały że przecież wyposażenie samochodu musi być wedle kraju rejestracji i ponoć teraz zwracają te mandaty. No ale to nie było w Austrii i nie chciałbym im tego tłumaczyć jeśli o tym nie słyszeliDoxa pisze: Kilka dni temu rozmawiałam ze znajomym, na co dzień funkcjonariuszem straży granicznej, i on z całą stanowczością stwierdził, że wyposażenie samochodu obowiązuje takie, jakie są wymogi w kraju gdzie samochód jest zarejestrowany. I wcale nie musimy posiadać tych kamizelek . Poproszę przy okazji o podstawę prawną, bo tego nie zrobiłam.