co dzis zrobilem dla Subarynki
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Odp: co dzis zrobilem dla Subarynki
Jak się ma jaja nie trzeba estiaja :p
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Odp: co dzis zrobilem dla Subarynki
So What, dzięki. Jeszcze trzeba parę detali poprawić ale auto jakieś szybsze się zrobiło ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Re: co dzis zrobilem dla Subarynki
hemi112 udam, że nie wiedziałem, że malowałeś te wycieraczki NA SAMOCHODZIE...
KamilP, ale jak można zaciski regulować??

KamilP, ale jak można zaciski regulować??

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
nie wiem, nie znam sie. To moze zapytam sie wszystkich tu obecnych. Co moze oznaczac wpis w ksiazce serwisowej:
luzowanie zaciskow
?
luzowanie zaciskow
?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
o takie znaczenie to znam 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy

Nowa (stara) pompa wspomagania i od razu Burkotka przestała wyć jak dusza potępiona

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

w weekend wymieniłem w końcu lusterka na właściwe (europejskie)
w końcu coś widzę po bokach i w zadzie
to nic że są czarne, nie pasują do koloru auta, poobcierane... nie do tego mają służyć
jak mi się kiedyś zachce to je pomaluję... jak zaciski - pędzelkiem
a jak bardziej mi się zachce to dam komuś do pomalowania własciwego
a dziś... akumulator zdechł, poddał się
podjechałem do Centry... nawet 50% pojemności już nie miał
i trza było kupić nowy

to nic że są czarne, nie pasują do koloru auta, poobcierane... nie do tego mają służyć

jak mi się kiedyś zachce to je pomaluję... jak zaciski - pędzelkiem

a dziś... akumulator zdechł, poddał się

i trza było kupić nowy

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
wykopki, bo i zdarzyło się... całą zimę coś pukało przy skręconych kołach, ostatnio przy wjeździe na autostradę, idąc grubo na łuku zjazdowym szarpnęło autem (zablokowało się na chwilę przednie koło) - strach mnie obleciał itd itd - więc auto poszło na stół - wyrok: zaciski padły, w sensie tłoczki i jarzma wyrobione w swoich tulejach, wszystko luźne latało - całe szczęście że hamowało
Dziś odebrałem pacjenta po regeneracji całych zacisków, tłoczki dorobione nówki z kwasówy, wszystkie uszczelki nówki, wymieniony płyn hamulcowy - no hamuje mięciutko aż miło, ale...
koszt: 1400 zł za komplet zacisków na przód - załamka to mało jak to usłyszałem, ale pocieszył mnie miszozon, jak sprawdził, że nowe zaciski do mojej kanapy to 1200 zł (netto) za szt.
i tak radość miesza się z rozpaczą, bo Chlejady zara, a kasa uleciała... ale się nie poddam, na Chlejady dojadę, choćby skały srały....
Dziś odebrałem pacjenta po regeneracji całych zacisków, tłoczki dorobione nówki z kwasówy, wszystkie uszczelki nówki, wymieniony płyn hamulcowy - no hamuje mięciutko aż miło, ale...
koszt: 1400 zł za komplet zacisków na przód - załamka to mało jak to usłyszałem, ale pocieszył mnie miszozon, jak sprawdził, że nowe zaciski do mojej kanapy to 1200 zł (netto) za szt.
i tak radość miesza się z rozpaczą, bo Chlejady zara, a kasa uleciała... ale się nie poddam, na Chlejady dojadę, choćby skały srały....

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
gratki.. nie ma tego złego!
A ja dzisiaj dla subarki zrobiłem to, że ją cały dzień na torze w kielcach upalałem
Aż urwałem pasek od wspomagania. Całe szczęście, że kielecki intercars stanął na wysokości zadania i miał paski na miejscu, więc straciłem tylko godzinkę i mogłem dalej dzikować... I tu podziękowania dla Marasa, który bez zająknięcia zaproponował pomoc i ogarnięcie tematu, tak więc od dziś furka ma 2 nowe paski klinowe 
A ja dzisiaj dla subarki zrobiłem to, że ją cały dzień na torze w kielcach upalałem

Wielorowkowe, eMTiczku, paski wielorowkowe. Klinowy to ma Burat w Rajdówce 

albo wieloklinowe
Ale co racja, to racja... a dzisiaj rano gwóźdź w oponie
Ale ogarnięte na szybko no i równe 250km oesowych na torze zrobione, rekordowe spalanie 47/100 

rekordowo niskie, czy rekordowo wysokie ? :DeMTi pisze:rekordowe spalanie 47/100
ja na rakietowej mialem niewiele ponizej 45/100

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
u dziś sporo zrobiłem (zrobią)
-wydech robi wjazd, stary robi wypad
-panel centralny - plastik
-białe kierunki
-listwa nad drzwiami zmiana
i totalna wioska, wiem wieś tuning
-Blow OFF BAILEY DV10
-wydech robi wjazd, stary robi wypad
-panel centralny - plastik
-białe kierunki
-listwa nad drzwiami zmiana
i totalna wioska, wiem wieś tuning
-Blow OFF BAILEY DV10

Konto usunięte, jesteś pewien, że chcesz się pakować w blowoffa?
ember, na Kielcach miałem zazwyczaj jakieś 32l/100.. Ale też końcówka ostatniego dnia odbiegała trochę profilem od standardowych naszych szkoleń i praktycznie były to same jazdy na czas pełną dzidą, więc pewnie dlatego

ember, na Kielcach miałem zazwyczaj jakieś 32l/100.. Ale też końcówka ostatniego dnia odbiegała trochę profilem od standardowych naszych szkoleń i praktycznie były to same jazdy na czas pełną dzidą, więc pewnie dlatego

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
eMTi, sam nie wiem
ot taki pomysł wpadł mi do głowy- jak cos to zdemontuje i opierdole na allegro

ot taki pomysł wpadł mi do głowy- jak cos to zdemontuje i opierdole na allegro

wrażenia akustyczne boskie, to wszyscy wiemy... niestety po pewnym czasie się już tego nie słyszy
Natomiast jest szereg negatywnych skutków ubocznych zastosowania BOVa, stąd moje pytanie.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
wymienione skutki to - większy apetyt na paliwoeMTi pisze:wrażenia akustyczne boskie, to wszyscy wiemy... niestety po pewnym czasie się już tego nie słyszyNatomiast jest szereg negatywnych skutków ubocznych zastosowania BOVa, stąd moje pytanie.
są jakieś jeszcze ?

ps:
z nowym wydechem - ładnie mruczy i jaka cisza

potrafią się zacząć jaja z obrotami, czasem szarpania itp itd.. nic fajnego (oprócz dźwięku) 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Zacny przebiegleon pisze: zrobiłem fotkę.

no to kroi się niezła biba, gratki!