Na tych co rusz ktoś kręci bat (np. spółka Rostowski-Nowak) i ich wyłapywanie oraz późniejsze karanie jest dużo prostsze oraz skuteczniejsze niż rowerzystów.Konto usunięte pisze: To samo co z kierowcami walącymi stówą przez wiochę. Karać.
BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 23:10 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Robimy obywatelską petycję do GITD, żeby krokodylki (nie mowię wszystkie, ale tak co trzeci) zaczely się czaić na przejsciach dla pieszych i zabierać rowery...?Konto usunięte pisze: Karać.

Bardzo prawdopodobne.dzixd pisze: Co jeśli szaleńcy zaczeliby być szaleńcami dopiero po zdaniu takiego kursu,
Kursy i egzaminy nalezy więc powtarzać, powiedzmy, co 12 miesięcy.
Przy okazji, powstaną setki nowych miejsc pracy - przy organizacji szkół, druku formularzy, opracowaniu testów...

Same korzyści polityczne, panie premierze

-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
No właśnie nie wystarczy.Takie prawo . I jadąc ulicą nie muszę się zastanawiać,że jakiś debil zechce przejechać po przejściu.Konto usunięte pisze:
Swoją drogą, nie rozumiem tej krucjaty o prowadzenie roweru na przejściach dla pieszych. Wystarczy przecież nie jechać pełną dzidą.
Kolegi żona jadąc do pracy ,stanęła przed skrzyżowanie ( na pasach) następnie ruszyła. Kierowca patrząc w lewo czy może się włączyć do ruchu ruszył i ją uderzył. Oczywiście była gleba , pan chciał jechać dalej a koleżanka uważała że nic się nie stało. Jakiś mądry człowiek widząc sytuację ,zadzwonił po policje i karetkę. Zabrali przebadali nic ogólnie poza siniakami się nie wydarzyło. Kierowca dostał mandat a kolegi żona zwrot kosztów za rower ( wyszło prawie jak za nowy) . I teraz pytanie czy nie powinna dostać również mandatu ?
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
To wprowadźmy tablice rejestracyjne dla rowerów... utrata anonimowości na pewno wpłynie otrzeźwiającorrosiak pisze:Na tych co rusz ktoś kręci bat (np. spółka Rostowski-Nowak) i ich wyłapywanie oraz późniejsze karanie jest dużo prostsze oraz skuteczniejsze niż rowerzystów.Konto usunięte pisze: To samo co z kierowcami walącymi stówą przez wiochę. Karać.

- WiS
- 6 gwiazdek
Kruszyn, możesz jeszcze raz, precyzyjniej - gdzie ona i gdzie ten facet? Bo nie za bardzo chwytam przebieg zdarzeń.
PS. A i tak odpowiedź zalezy od tego, czy lubisz tego kolegę i czy ta żona dobrze gotuje
Konto usunięte, i jeszcze czipy, czipy im powszczepiać
PS. A i tak odpowiedź zalezy od tego, czy lubisz tego kolegę i czy ta żona dobrze gotuje

Konto usunięte, i jeszcze czipy, czipy im powszczepiać

Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 23:21 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
bojar pisze: I jadąc ulicą nie muszę się zastanawiać,że jakiś debil zechce przejechać po przejściu.
Sporo kierowców nie zastanawia się też, czy jakiś debil nie zechce przejść po przejściu, na przykład wyjątkowo debilne dziecko.
Pan stał przed pasami i czekał do włączenia się do ruchu. Ona pojechał po pasach,z tego co wiem nie bardzo jest tam ścieżka rowerowa... Żony kolegi nie lubię 

- WiS
- 6 gwiazdek
Jeśli pojechała po pasach, to w mordę. Mandat, znaczy sie. Gdyby weszła, prowadząc rower, prawdopodobnie byłaby przed maską sekundę później i facet by ją zauważył, przenosząc wzrok "z lewej". Albo ona by zauważyla ruszajace auto i by się mu nie wpakowala pod koła.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 23:25 przez WiS, łącznie zmieniany 2 razy.
Aż sie jutro dokładnie wypytam Robaka bo moim zdanie też powinna dostać mandat.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
No to kierowca jest frajer jeśli przyjął mandat, ale niestety często policja próbuje uprościć sobie sprawę wciskając nieświadomym ludziom kit.Kruszyn pisze: Ona pojechał po pasach
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS pisze: czipy, czipy
No już bez przesady.
WiS pisze: Jeśli pojechała po pasach, to w mordę. Mandat, znaczy sie.
Przecież stanęła i potem ruszyła. Nie jechała więc prędko, pewnie z taką prędkością jak człowiek biegnący do autobusu.
- WiS
- 6 gwiazdek
Nowoczesność, to nowoczesnośc.Konto usunięte pisze: już bez przesady.
Który też niekiedy jest uznawany winnym "nagłego wtargnięcia na jezdnię".Konto usunięte pisze: jak człowiek biegnący do autobusu
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Ale jechałaKonto usunięte pisze: Nie jechała więc prędko

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak, jakby biegła z tym rowerem to by na jedno wyszło. Kierowca winien, bo patrzył się nie wiadomo gdzie, ale na pewno nie tam gdzie miał zamiar jechać
Widzę, że jest na The Forum frakcja optująca za bezwzględnym przestrzeganiem przepisów, to może zapytam tych świętych ile razy w ciągu ostatniego tygodnia przekroczyli dozwoloną prędkość, zaparkowali w niedozwolonym miejscu, rozmawiali z komórki "z ręki" prowadząc albo skręcali w prawo bez zielonej strzałki?
"Bo tak wygodniej" 

Widzę, że jest na The Forum frakcja optująca za bezwzględnym przestrzeganiem przepisów, to może zapytam tych świętych ile razy w ciągu ostatniego tygodnia przekroczyli dozwoloną prędkość, zaparkowali w niedozwolonym miejscu, rozmawiali z komórki "z ręki" prowadząc albo skręcali w prawo bez zielonej strzałki?

So What! pisze: Konto usunięte, gdyby nie ta prędkość, to bym się załapał![]()

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, napisałem przecież powyżej, że np. niejednokrotnie przechodziłem na czerwonym świetle, więc święty nie jestem, ale liczę się ze skutkami swoich poczynań gdybym został przyłapany przez władzę.
W przytoczonej przez Kruszyna sytuacji to przede wszystkim rowerzystka złamała prawo i należał jej się mandat (ew. współwina kierowcy to oddzielna bajka), a Twoje tłumaczenie, że jechała wolno jest trochę od czapy.
Jutro pojadę samochodem do pracy po chodniku, a gdy zatrzyma mnie policja, to powiem, żeby się odczepili, bo przecież jechałem powoli
W przytoczonej przez Kruszyna sytuacji to przede wszystkim rowerzystka złamała prawo i należał jej się mandat (ew. współwina kierowcy to oddzielna bajka), a Twoje tłumaczenie, że jechała wolno jest trochę od czapy.
Jutro pojadę samochodem do pracy po chodniku, a gdy zatrzyma mnie policja, to powiem, żeby się odczepili, bo przecież jechałem powoli

Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 23:50 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

rrosiak, nie po chodniku. Po ścieżce rowerowej, ale będziesz ostrożny. 

czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
To nie ja.Konto usunięte pisze: jest na The Forum frakcja optująca za bezwzględnym przestrzeganiem przepisów,
Ja tylko apeluję, by myśleć. Dotyczy także pani, która wjeżdża (lub wbiega, wsio rawno) na pasy pod ruszające auto.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak, nie wiem czy od czapy - moim zdaniem nie poruszała się szybciej niż biegnący człowiek, więc to żadne nagłe zdarzenie czy zagrożenie dla auta, i to takiego, które włącza się do ruchu. W tym momencie fakt, czy jechała po przejściu czy biegła z rowerem jest nieistotny. Ja bym jej mandatu nie wlepił (choćby dlatego, że się zatrzymała przed pasami), za to rodzince z Twojej opowieści jak najbardziej. Za brak myślenia.
Jazda samochodem po chodniku jest nieefektywna, bo za dużo stoi tam zaparkowanych samochodów, które przeszkadzają. Ale jeśli będziesz jechał wolno i ustępował pieszym pierwszeństwa, to proszę bardzo skoro masz taką fantazję
Jazda samochodem po chodniku jest nieefektywna, bo za dużo stoi tam zaparkowanych samochodów, które przeszkadzają. Ale jeśli będziesz jechał wolno i ustępował pieszym pierwszeństwa, to proszę bardzo skoro masz taką fantazję

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS pisze: pani, która wjeżdża (lub wbiega, wsio rawno) na pasy pod ruszające auto.
Oj Witek, po pierwsze auto na pasach nie ma pierwszeństwa w ogóle, a po drugie to jeśli gość ruszając autem nie widzi osoby wjeżdżającej na pasy rowerem albo wbiegającej to nie powinien mieć auta tylko psa

Ja też apeluję by myśleć.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
OK, ale ja nie wlepiłbym też kierującemu autem.Konto usunięte pisze: Ja bym jej mandatu nie wlepił
Stosując analogię do przypadku z rowerzystką, w razie draki to i tak będzie wina pieszychKonto usunięte pisze: ustępował pieszym pierwszeństwa

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak pisze: ja nie wlepiłbym też kierującemu autem.
No, to bardzo interesujące.

rrosiak pisze: w razie draki to i tak będzie wina pieszych
też nie bardzo rozumiem.
Auto na pasach nie ma pierwszeństwa o ile nie jest "pojazdem w akcji". Są oczywiście różne przyczynienia i współwiny.
- WiS
- 6 gwiazdek
W wielu sytuacjach - cakiem mozliwe. Tutaj - nie wiem, czy mógł zobaczyć, ale dopuszczam jego współwine.Konto usunięte pisze: jeśli gość ruszając autem nie widzi osoby wjeżdżającej na pasy rowerem
Ryzykowna teza.Konto usunięte pisze: auto na pasach nie ma pierwszeństwa w ogóle
No nieee, była interwencja, ktos musi byc winien. Jak nie rowerzystka, to kierowca, a w ostateczności - opozycja demokratyczna, gdyby to było w Moskwierrosiak pisze: nie wlepiłbym też kierującemu autem