Przeróbka na sti
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
jurant1991
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Przeróbka na sti
Witam, czy ktoś z was stylizował imprezę 2,0 2004r 125 albo 160hp na sti?
Oczywiście z powodów finansowych o to pytam. Głównie interesuje mnie zmiana zderzaków, progów, dołożenie spoilera i zmiana maski. Czy mocowanie zderzaków w słabszej wersji jest takie samo co w sti?
Dołożenie spoilera, zmiana maski i felg to żaden problem.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Oczywiście z powodów finansowych o to pytam. Głównie interesuje mnie zmiana zderzaków, progów, dołożenie spoilera i zmiana maski. Czy mocowanie zderzaków w słabszej wersji jest takie samo co w sti?
Dołożenie spoilera, zmiana maski i felg to żaden problem.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Przeróbka na sti
Na szczęście chyba niejurant1991 pisze: czy ktoś z was stylizował imprezę 2,0 2004r 125 albo 160hp na sti?

Jesli nie masz nadmiaru kasy, to chyba tym bardziej szkoda wywalać ją na zewnętrzne pozory?jurant1991 pisze: z powodów finansowych o to pytam.
Impreza - także wolnossąca - to naprawdę porządne auto, nie musi niczego udawać.
Dla jasności, wiem, że Twoja kasa i Twoja decyzja, ale po ludzku radziłbym się jeszcze zastanowić. Większa część forumowiczów powie Ci, że mądrzej i szlachetniej jest zainwestować np. w dobre opony i/lub swoje umiejetności, niż w sztuczne cycki, tzn. pardon, sztuczny spoiler i kurnik na masce.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Pewnie nie, jak każdy. Ale to nie znaczy, że nie należy teraz próbować powstrzymywać przed robieniem pośmiewiska z auta, a z siebie wiochmena 

- WiS
- 6 gwiazdek
Po pierwsze, sugestia jakobym kiedykolwiek miał 22 lata jest oparta na wątpliwych podstawach. Urodziłem się mając czterdzieści, i od tego czasu oscyluję wokoł tej wartości. Czasami, w specyficznych warunkach klimatyczno-metabolicznych, owszem, amplituda wzrasta - i wtedy podskakuje mi do 103, a niekiedy spada chwilowo do 13-18. Ale 22 - never.
Po drugie, te dwadzieścia parę lat temu
, kupiłem dużego fiata przyozdobionego przez poprzedniego właściciela pięknymi, "sportowymi" spoilerami i progami - i natychmiat je urypalem, bo przy szybkiej jeździe po nierównych drogach groziły nadlamaniem niekontrolowanym, dostaniem sie pod auto i uszkodzeniem opon
Po trzecie, od tego są na forum rózne zgredy, żeby zrzędzić
Po czwarte, Jarmaj ma racje.
Po drugie, te dwadzieścia parę lat temu

Po trzecie, od tego są na forum rózne zgredy, żeby zrzędzić

Po czwarte, Jarmaj ma racje.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 22:11 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
- Login jest zajęty
- 1 gwiazdka
- Auto: Forester SF5 JDM
Na drugim forum był/jest człowiek, który w 100% przerobił w ssaku temat wizualnego "sti pakietu", z tego co pamiętam ze spora ilością naklejkolandu. Popytaj. BTW: Apetyt rósł w miarę jedzenia i potem zaczęły się posty:
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... try1600425
Koniec końców chyba kupił wrxa :)
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... try1600425
Koniec końców chyba kupił wrxa :)
Metallica skończyła się na Kill'Em All a Forester na SF5.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
jarmaj, słusznie i naukowo tak mi się tylko na wspominki zebrało
jurant1991, w związku z przeintelektualizowaniem wpisu WiSa napiszę krótko: "Weź rozbieg i jebnij baranka o ścianę". Powtarzaj dopóki pomysł, którym się z nami podzieliłeś nie przejdzie

jurant1991, w związku z przeintelektualizowaniem wpisu WiSa napiszę krótko: "Weź rozbieg i jebnij baranka o ścianę". Powtarzaj dopóki pomysł, którym się z nami podzieliłeś nie przejdzie

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
E przesadzacie
, jak Chłop chce , to niech robi
Będzie się może lepiej czuł , może jakąś fajna dziewuszkę poderwie albo czynnik lansu wzrośnie w oczach kolegów
Do tego ktoś zarobi jakieś pieniążki na tym " pakiecie STi "
który Kolega zamierza zakupić .
Może Kiedyś założy bebechy ze STi-ja

Do tego ktoś zarobi jakieś pieniążki na tym " pakiecie STi "

Może Kiedyś założy bebechy ze STi-ja

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
A pewnie, tylko niech się potem nie dziwi, że wszystkie calibry w okolicy chcą się z nim ścigac spod świateł, i że na forum golfa tdi rozwinie się wątek "skopałem estiaja"Piter 35 pisze: jak Chłop chce , to niech robi

IMHO, powinieneś dawno mieć coś takiego w oferciePiter 35 pisze: ktoś zarobi jakieś pieniążki na tym " pakiecie STi "

...albo z fabii 1.2 na gaziePiter 35 pisze: założy bebechy ze STi-ja

- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
+1WiS pisze:Na szczęście chyba niejurant1991 pisze: czy ktoś z was stylizował imprezę 2,0 2004r 125 albo 160hp na sti?
Jesli nie masz nadmiaru kasy, to chyba tym bardziej szkoda wywalać ją na zewnętrzne pozory?jurant1991 pisze: z powodów finansowych o to pytam.
Impreza - także wolnossąca - to naprawdę porządne auto, nie musi niczego udawać.
Dla jasności, wiem, że Twoja kasa i Twoja decyzja, ale po ludzku radziłbym się jeszcze zastanowić. Większa część forumowiczów powie Ci, że mądrzej i szlachetniej jest zainwestować np. w dobre opony i/lub swoje umiejetności, niż w sztuczne cycki, tzn. pardon, sztuczny spoiler i kurnik na masce.

ja stwierdziłem, że zostawiam auto takie jakie jest.
Samo to, że jeżdżę subaru jest lansem.
Jak sobie będę chciał wygląd turbo to sobie kupię turbo.
Zależy co rozumieć przez rozsądek.Chloru pisze:WiS, byłeś tak rozsądny mająć 22 lata?
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
A ja 92' i też mam RX'aMatiz pisze:A co z ludzmi którzy mają RXsy?![]()
btw też jestem '91
po za tym Wanny się nie liczą.
Przecież to nie są sportowe auta

- dzixd
- Moderator działu
Rxy dobre są, bo są tanie i dobre!Matiz pisze:dzixd, jakaś dziwna prawidłowość co?![]()
RXy auta dla muodych!

- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
I to jest właśnie piękne w wannach, że nie zdradzają od razu swojej natury a potem przeciwnik się bardzo dziwidzixd pisze: po za tym Wanny się nie liczą.

- dzixd
- Moderator działu
Dokładnie.freediver pisze:I to jest właśnie piękne w wannach, że nie zdradzają od razu swojej natury a potem przeciwnik się bardzo dziwidzixd pisze: po za tym Wanny się nie liczą.
Następna impreza będzie wanienką

- WiS
- 6 gwiazdek
Martwi mnie, że autor watku, czyli kol. Jurant, zniknął.
Obawiam się, ze się obraził i/lub zamknął w sobie.
Jurant!
Niesłusznie.
Jeśli uznałeś argumenty, że wizualna przeróbka jest bez sensu i teraz Ci wstyd, że w ogóle miałeś taki pomysł - spox, nie ma problemu, to wcale nie zamyka Ci drogi do forumowej spoleczności. Nie takie rzeczy ludzie tu zaliczali, i nie takie fangi w nos zebrali... a mimo to są z nami i bawią się dobrze.
Oraz pożytecznie.
Jesli natomiast uważasz, że miałeś i masz racje, zaś my jesteśmy bandą dupków, nie wiedzących na czym polega prawdziwy sens posiadania Imprezy... to też nie powód by zamilknąć. Spróbuj nas przekonać do swojego punktu widzenia. Uda się lub nie, ale nudno z pewnością nie będzie
A jesli nawet się nie uda, to - patrz wyżej. Można tu być, bynajmniej nie podzielając zdania innych w wielu kwestiach.
Obawiam się, ze się obraził i/lub zamknął w sobie.
Jurant!
Niesłusznie.
Jeśli uznałeś argumenty, że wizualna przeróbka jest bez sensu i teraz Ci wstyd, że w ogóle miałeś taki pomysł - spox, nie ma problemu, to wcale nie zamyka Ci drogi do forumowej spoleczności. Nie takie rzeczy ludzie tu zaliczali, i nie takie fangi w nos zebrali... a mimo to są z nami i bawią się dobrze.
Oraz pożytecznie.
Jesli natomiast uważasz, że miałeś i masz racje, zaś my jesteśmy bandą dupków, nie wiedzących na czym polega prawdziwy sens posiadania Imprezy... to też nie powód by zamilknąć. Spróbuj nas przekonać do swojego punktu widzenia. Uda się lub nie, ale nudno z pewnością nie będzie

A jesli nawet się nie uda, to - patrz wyżej. Można tu być, bynajmniej nie podzielając zdania innych w wielu kwestiach.
- Login jest zajęty
- 1 gwiazdka
- Auto: Forester SF5 JDM
WiS pisze:tylko niech się potem nie dziwi, że wszystkie calibry w okolicy chcą się z nim ścigac spod świateł, i że na forum golfa tdi rozwinie się wątek "skopałem estiaja"

Każde tak skopane "sti" (tudzież "WRX") to nowy wątek na każdym fanowskim forum aut z TDI. Każdy taki wątek to kilku nowych klientów Rogalottiego i jeszcze więcej ciptujuningu z Allegro. Efekt to jeszcze więcej 200 konnych mocarnych klekotów z zakonu czerwonego DI kopiących kolejne "sti" i wolnossaki z kurnikami. I tak w kółko :D
Metallica skończyła się na Kill'Em All a Forester na SF5.