I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 238 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'

Post 1 cze 2013, o 12:43

burat, pozwolisz, że pozostanę przy swoim.

Otwórz sobie mapę i zobacz, że rzeczona droga koło kościoła nie przebiega. Na osiedlowy objazd wpakowano nas pod kościół właśnie.

Jechałem Kostki i Wolsztyńską-wpakowano nas w Garncarską, Osiedle do Wolsztyńskiej. Po co?

A wystarczyło puścić w Kościuszki i Starowiejską do 305.

http://goo.gl/maps/nmdfg

Pleban zadzwonił, radiowozy z połowy powiatu ściągnięto i wyszło jak wyszło.

O korku nie dywagujemy.

Jak chcesz sobie podywagować o procedurach związanych z zamknięciem ruchu, oznakowaniem i przepisami, zapraszam na PW lub odsyłam do UG w Twojej miejscowości. Tam Ci dobitnie wytłumaczą i poinformują o stosownych opłatach w związku z powyższym.
;-)

Alan, Alan, Alan!, działa w dwie strony...
:mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 1 cze 2013, o 12:53

A gdzie jechałeś przez tę łąkę, tam gdzie kontener stoi?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 1 cze 2013, o 12:55

FUX, nie musisz mi tłumaczyć bo akurat trochę w tym teraz siedzę i to nawet nie na poziomie UG ,a Powiatu i czasami Województwa więc jak byś Ty chciał się coś dowiedzieć jak to jest na wyższym szczeblu niż UG to ja również zapraszam na PW
Co nie zmienia mojego odbioru tego co chciałeś zrobić i jak się skończyło ,bo to że czasami możemy coś zrobić nie znaczy ,ze tak wypada zrobić.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 cze 2013, o 13:01

Kończy się ciągła, po lewej jest brzoza i za nią wjechałem na tą łąkę. Po skosie w lewo w kierunku Wolsztyńskiej, równolegle do tej drogi z kostki.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 cze 2013, o 13:11

To mi przypomina trochę niedawną dyskusję o rowerzystce na pasach i obopólnej winie :roll:

Lekki burak jest, ale policjant miał więcej za uszami i tyle. Mógł się bardziej postarać w kwestii organizacji ruchu. Jeśli to było kilka osób stojących na skrzyżowaniu, to mógł je grzecznie przeprosić.

Fakt, że procesje nie chodzą od wczoraj, ale w związku z tym można przemyśleć nie tylko poruszanie się samochodem w Boże Ciało, ale i kwestię organizacji ruchu procesji.

Mi tam procesja nie przeszkadza, i tak zwykle biorę rower :-p

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 1 cze 2013, o 18:14

Ojtam.
Ja w czasie procesji i innych tego rodzaju kataklizmów (pochody pierwszomajowe, demonstracje górników, manify ku czci postępu, etc.) staram się nie przejeżdżać w pobliżu. Jednakowoż, gdybym akurat musiał:
- o ile by mi się nie spieszyło, pokibicowałbym (współczując w duchu, że oni muszą stać lub iść w upale lub w deszczu, a ja siedzę w klimatyzowanym aucie ;-));
- gdyby mi się spieszyło, a mógłbym objechać - objechałbym, mając wówczas w głębokim poważaniu zarówno pana policjanta, jak i opinie bliźnich nt. mego domniemanego buractwa :whistle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 cze 2013, o 21:44

WiS'ie drogi jak najbardziej jeśli możesz i chcesz to wolna twoja wola jeśli jednak cię Pan Policjant przyczaji to już on będzie miał w nosie twoją wolność, a ludzie na ogólnodostępnym forum internetowym , jeśli tam się pochwalisz , mogą Cię też mieć za buraka czy Ci się to podoba czy nie, ot wolność szlachecka. ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 cze 2013, o 22:13

burat, pi razy drzwi, wiem, co Cię skłania ku obronie ludzi z resortu.
Ale tylko Ciebie. Na tym forum. Kruk, krukowi, etc.

Ja uszanowałem wiernych; oni jednakże nie uczynili tego wobec innych.
Ci inni mogli wyjść z samochodów, otrąbić, itd.
Zajarz. Kilkanaście osób mogło zejść z jezdni na chodnik lub drogę asfaltową w kierunku Wschowy i nie byłoby tematu!
Blokują kilkanaście samochodów w kilka minut, bo komuś nie chciało się pokierować ruchem w sposób bezkolizyjny.

Jak skomentujesz hipotetyczną sytuację.
Stanę sobie z krzesełkiem turystycznym na drodze klasy eS.
Do niego dostawię stoliczek, flakonik, lichtarz, coś jeszcze.
Zadzwonię na komisariat, powiem, że robię sobie uroczystość o charakterze religijnym i proszę o zabezpieczenie swojego bezpieczeństwa.
Do kompletu zadzwonię do znajomego Plebana.
Jest uroczystość kościelna? Jest.
Stoją samochody?
Stoją.

+/- o tym dywagujemy.

W Twojej firmie jest jakaś hierarchia, czy podwładni, nie określając inaczej, robią, co chcą, bez uzgodnień?

100%, że nie.

I tego się trzymajmy!

Buractwem jest niedostrzeganie oczekiwań potrzeb innych użytkowników drogi oraz rażącej niekompetencji, partyzantki ludzi, którzy do przestrzegania prawa zostali powołani!

Kierujesz inwektywy pod moim adresem nie dostrzegając, kto przyczynił się do spowodowania takiego stanu rzeczy i jeszcze to tłumaczysz...

Tutaj „przykładzik"...

http://www.cda.pl/video/587580b/Udostep ... wiezienia-

Żałuję, że nie jechałem swoim autem. W nim mam rejestrator jazdy, więc ze spokojem mógłbym zobrazować sytuację, która określiłeś buractwem... :wall:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 1 cze 2013, o 22:26

WiS, normalnie zostałbyś osądzony :giggle: Fux to na bank diabeł wcielony .... jak mógł objechać procesję :mrgreen: :mrgreen:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=6d0lF6NKUlg
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 cze 2013, o 23:32

Od początku wpychasz mnie w ramiona policji i tego że mam jakiś interes w obronie policjanta , czego w żadnym miejscu nie robiłem tylko udowodniła ci ,że jednak przegrałeś w ostatecznym rozrachunku bo straciłeś więcej czasu niż jak byś normalnie poczekał chwilę. Natomiast co do samego twojego zachowania to chyba mamy inny sysctem wartości i to co dla mnie jest oznaką chamstwa , nuworyszostwa i buty u ciebie jest walką z uciśnionym narodem przez zacofanie i wsteczniactwo. Ot różnica podejścia do tematu. Co do wycieczek typu "nie pije z wódki Policjantami" to chciałbym ci powiedzieć ,że ja praktycznie wogóle nie piję więc argument nietrafiony. Co nieprzeszkadza mi mieć wiedzy i i własnego osądu sytulacji . Nie chodzi mi tu jeszcze raz podkreślam o przepisy tylko o normy zachowania które czasami nawet jeśli pewne zachowanie może mieć gdzieś podstawy prawne to jednak po ludzku niewypada i tyle.. To jest moje zdanie i twoim świętym prawem jest mieć inne :whistle:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2013, o 08:37

burat pisze: Natomiast co do samego twojego zachowania to chyba mamy inny sysctem wartości i to co dla mnie jest oznaką chamstwa , nuworyszostwa i buty u ciebie jest walką z uciśnionym narodem przez zacofanie i wsteczniactwo.

Wszystko na kolanach robisz? ;-)

Zlepiłeś kilka wyrazów ale wyszedł Ci zakalec...

Amen.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2013, o 09:11

FUX pisze: Wszystko na kolanach robisz? ;-)
A ty zawsze wypięty myśląc ,że dominujesz ? :->

trzeba było dać po gazie i rozgonić towarzycho co ci będą na drogę wyłazić ,no przecież znalazł by się paragraf o wtargnięciu na jezdnię 8-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 2 cze 2013, o 09:15

Oj tam, dajcie obaj spokój. Nic się wielkiego nie stało. Fux sobie skrócił kilka metrów przez trawnik, dla burata to burackie zachowanie i tyle. Jak dla mnie to nie wiem czy bym to zrobił, ale rozmowa z policjantem mistrzowska.

Nie jeżdżę po trawnikach (albo łąkach, zależy od definicji), ale zdarzyło mi się parę razy uciekać z korka zawracając przez pas rozdzielający i pewnie wielu osobom na tym forum też.

Emocje pewnie budzi fakt, że to była procesja. Jeśli byłby to pochód Towarzystwa Miłośników Jamników albo inne love parade pewnie nie byłoby tyle emocji w dyskusji. Ja uważam, że ludzie mają prawo do obrzędów religijnych, ale inni, którzy być może akurat są przed procesją, po procesji, albo jadą na swoją procesję, powinni mieć możliwość swobodnego przejazdu, a policja która pilnuje porządku może poprosić te kilka osób żeby się przesunęło.

Więcej luzu Panowie i Panie.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2013, o 13:08

Skoro w materiach około fotoradarowych osiągnęliśmy jakieś stanowisko, to kwestię związaną z preferencjami seksualnymi, będziesz kontynuował gdzie indziej.

Wypinanie i dominacje nie należą do moich upodobań.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2013, o 13:18

patrz jak pozory mogą mylić

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2013, o 13:58

;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 2 cze 2013, o 20:33

Konto usunięte pisze:Oj tam, dajcie obaj spokój. Nic się wielkiego nie stało. Fux sobie skrócił kilka metrów przez trawnik, dla burata to burackie zachowanie i tyle. Jak dla mnie to nie wiem czy bym to zrobił, ale rozmowa z policjantem mistrzowska.

Nie jeżdżę po trawnikach (albo łąkach, zależy od definicji), ale zdarzyło mi się parę razy uciekać z korka zawracając przez pas rozdzielający i pewnie wielu osobom na tym forum też.

Emocje pewnie budzi fakt, że to była procesja. Jeśli byłby to pochód Towarzystwa Miłośników Jamników albo inne love parade pewnie nie byłoby tyle emocji w dyskusji. Ja uważam, że ludzie mają prawo do obrzędów religijnych, ale inni, którzy być może akurat są przed procesją, po procesji, albo jadą na swoją procesję, powinni mieć możliwość swobodnego przejazdu, a policja która pilnuje porządku może poprosić te kilka osób żeby się przesunęło.

Więcej luzu Panowie i Panie.
Wszystko jedno czy to procesja, czy manifestacja gejów. Ci drudzy już wiedzą, że zezwolenia na zgromadzenie i przemarsz trzeba załatwiać. Może ksiądz myślał, że jego to nie dotyczy, skoro w w/w przypadku policjant nie miał już żadnych argumentów. Zgaduję.

Czy gdyby FUX jechał Forkiem, a nie Dyskoteką, to byłoby lepiej? :-p

Każdemu z nas zdarza się spieszyć i wkurzają nas często masy krytyczne, pochody moherów, czy inne zawalidrogi. Ja od jakiegoś czasu powtarzam sobie tak, kiedy widzę potencjalnego "buraka": "a może właśnie jego żona rodzi, albo ojciec w szpitalu umiera, albo spieszy się na koncert córki"... I jakoś lżej stać potem w korku ;-)

Tak, jeśli bym się spieszył, też jest szansa, że pojechałbym przez łąkę. Czy jestem burakiem? 8-)

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 2 cze 2013, o 21:45

Konto usunięte pisze: Wszystko jedno czy to procesja, czy manifestacja gejów. Ci drudzy już wiedzą, że zezwolenia na zgromadzenie i przemarsz trzeba załatwiać. Może ksiądz myślał, że jego to nie dotyczy, skoro w w/w przypadku policjant nie miał już żadnych argumentów. Zgaduję.
To naprawdę nie trzeba być wierzącym żeby wiedzieć że procesja Bożego Ciała to jest jedno z najważniejszych i najstarszych uroczystości religijnych, związanych m.in. z uroczystym przemarszem ulicami miast, wsi i to jest właśnie istotna różnica; porównywanie do manif. gejów itd. to żenada.
Co do formalnych zezwoleń na przemarsz to chyba prawo powinno być dla człowieka a nie odwrotnie. Dla mnie np. to jest mega buractwo żądać od szeregowego policjanta "papierów" na zezwolenie na procesje Bożego Ciała.
pozdrawiam
Grzegorz

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 2 cze 2013, o 21:50

Grzegorz, może jestem totalnym burakiem, ale dla mnie naprawdę nie ma formalnie różnicy pomiędzy tymi przemarszami. Sorry

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 103 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 2 cze 2013, o 23:48

Wszystko jedno czy to procesja, czy manifestacja gejów
No nie, w przypadku procesji zostałbyś burakiem, w przypadku manifestacji gejów homofobem. Nie wiem co gorsze :mrgreen:
Każdemu z nas zdarza się spieszyć i wkurzają nas często masy krytyczne, pochody moherów, czy inne zawalidrogi
Oczywiście, Świętych tu za bardzo nie ma, ale żeby od razu się chwalić na forum to nie wiem :?
Ja od jakiegoś czasu powtarzam sobie tak, kiedy widzę potencjalnego "buraka": "a może właśnie jego żona rodzi, albo ojciec w szpitalu umiera, albo spieszy się na koncert córki"... I jakoś lżej stać potem w korku
Fido to chyba tylko dla własnego zdrowia i uspokojenia emocji na widok takiego "w potrzebie" bo tych naprawdę potrzebujących to tak 1/10 zwłaszcza w W-wie. Być może się mylę i W-wie tych szczególnych przypadków rodzenia i umierania jest więcej.

Dalej każdy sam wyciągnie właściwe (dla siebie) wnioski i tyle.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 cze 2013, o 07:22

Konto usunięte pisze: Czy gdyby FUX jechał Forkiem, a nie Dyskoteką, to byłoby lepiej?

Nie jechałem dyskoteką...
Grzegorz pisze: Co do formalnych zezwoleń na przemarsz to chyba prawo powinno być dla człowieka a nie odwrotnie. Dla mnie np. to jest mega buractwo żądać od szeregowego policjanta "papierów" na zezwolenie na procesje Bożego Ciała.

No właśnie. Osoba prawo reprezentująca, powinna prawa dla WSZYSTKICH ludzi przestrzegać, poprzez sumienne, a nie wybiórcze jego stosowanie...
Już o generale latającym po Warszawie zapomniałeś? :cofee:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 cze 2013, o 07:33

Uzupełnienie.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxWiadTxt

:o

Pewnie w trosce o to, aby aut nie porysowano kluczami... ;-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 6 cze 2013, o 13:11

Nie ma wielu możliwości w sprawie tych znaków na ulicy, albo były i trzeba się było do nich stosować, albo ich nie było, bo 30x30 to raczej nie wymiar znaku drogowego, tylko vlepka jakaś.

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 6 cze 2013, o 13:29

No coz - w niektorych miejscach na ziemi da sie np. - rekoma policji czy innych sluzb miejskich, ustawic na danym odcinku pacholki, tablice informacyjne itp. - dzien lub dwa wczesniej, zeby dac czas parkujacym na odjechanie... No... ale to trzeba troche dupe ruszyc i w ogole... a urzednik ma wazniejsze sprawy na glowie przeciez.
Jacek "AMI" Rudowski

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 6 cze 2013, o 13:59

I laweciarze zarobią... Trzeba nakręcać koniunkturę podmiotów zaleznych ;)
Marcin

-_-

ODPOWIEDZ