Auto dla dziada
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
Re: Auto dla dziada
So What!, już się tak nie chwal, wiemy, że masz fajne H6
Poza paroma szczegółami mam takie same, też mi się podoba.

Poza paroma szczegółami mam takie same, też mi się podoba.
Arno, wnetrze merca c jest zajefajne. wsiadasz i wiesz, ze to jest to..
auto ktorym sie jedzie w dluga trase bez uczenia sie czegokolwiek, wszystko (poza switchem kierunkow) w idealnym miejscu
jezdzilem z trzy tygodnie temu po lazurowym nowa trojka - bardzo luxury lacznie z wielkim napisem na listwie progowej bmw luxury, headup display etc - a pod maska przykry klekot czterocylindrowgo diesla. smut straszny.
imho wroca do v6, jesli nie to nie interesuje mnie wiecej ta marka.
auto ktorym sie jedzie w dluga trase bez uczenia sie czegokolwiek, wszystko (poza switchem kierunkow) w idealnym miejscu
jezdzilem z trzy tygodnie temu po lazurowym nowa trojka - bardzo luxury lacznie z wielkim napisem na listwie progowej bmw luxury, headup display etc - a pod maska przykry klekot czterocylindrowgo diesla. smut straszny.
imho wroca do v6, jesli nie to nie interesuje mnie wiecej ta marka.
Tak właśnie jest, Gregski, nie ma tam problemów w tym aucie.
Radzę zobaczyć Chris Harris o RS4 z historią i porównaniem ze starymi modelami i na koncu z C AMG.
Interesujące, że permutacje ustawień w RS4 wnerwiły człowieka. I słusznie.
BMW - m135x. Ewentalnie.
W Niemczech stoi po kraju u dielerki kilka sztuk passava kombi V6 benzyna. W okolicy 35.000 euro. I to jest dobre rozwiązanie, w ślepia się nie rzuca, ma duży motór. I niby 4x4.
Kolega ma, zadowolony.
Żal że trzeba tę akcyzę u nas doliczać.
Mercedes dorzucił 4matic do C w wielu silnikach, ale drogo. Drożej niż audi i BMW.
No i oczywiście po wygranej w Lotto można se wziąć E AMG - 4matic.
Radzę zobaczyć Chris Harris o RS4 z historią i porównaniem ze starymi modelami i na koncu z C AMG.
Interesujące, że permutacje ustawień w RS4 wnerwiły człowieka. I słusznie.
BMW - m135x. Ewentalnie.
W Niemczech stoi po kraju u dielerki kilka sztuk passava kombi V6 benzyna. W okolicy 35.000 euro. I to jest dobre rozwiązanie, w ślepia się nie rzuca, ma duży motór. I niby 4x4.
Kolega ma, zadowolony.
Żal że trzeba tę akcyzę u nas doliczać.
Mercedes dorzucił 4matic do C w wielu silnikach, ale drogo. Drożej niż audi i BMW.
No i oczywiście po wygranej w Lotto można se wziąć E AMG - 4matic.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
danikl, bardziej mi chodzi o to, że aktualny trend stylistyczny Subaru mi nie odpowiada 
- danikl
- 6 gwiazdek
So What!, jeśli chodzi o Legacy/Obk zgadzam się, paskuda z zewnątrz jak i w środku, ale w XV i nowym Forku już jest zdecydowanie lepiej.
a były odpowiadał? Jeździło, szybko, nie psuło się - się oko przymykało.So What! pisze:danikl, bardziej mi chodzi o to, że aktualny trend stylistyczny Subaru mi nie odpowiada
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ten ze zdjęcia w każdym razie mi odpowiada.Arno pisze:
a były odpowiadał? Jeździło, szybko, nie psuło się - się oko przymykało.
Ale gregski podał kwotę, a nie cene jednostkową.Arno pisze:gregski placi 50 euro za trzy osoby a ja place 370 pln za dwie osoby.
gregski, a gdybyś tak te Twoje juro z rachunku od dostawcy energii podzielił przez ilość kWh byłoby prościej... 
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Zgoda całkowita.danikl pisze:So What!, jeśli chodzi o Legacy/Obk zgadzam się, paskuda z zewnątrz jak i w środku, ale w XV i nowym Forku już jest zdecydowanie lepiej.
Btw., mamy dziwnie zbieżny gust... muszę się na Chlejadach bliżej przyjrzeć Twojej żonie
- danikl
- 6 gwiazdek
Na Chlejadach pewnie będziesz miał lekko zaburzoną percepcję, więc może przywiozę Ci jakieś zdjęcie np. z I KomuniiWiS pisze: , mamy dziwnie zbieżny gust... muszę się na Chlejadach bliżej przyjrzeć Twojej żonie
Jeśli dobrze pamiętam, to Twoja żona ma tak samo na imię więc może coś w tym jest
- WiS
- 6 gwiazdek
Tiaaa, i wmówisz mi, ze żona to to czarne z białym kołnierzykiem i w firancedanikl pisze: pewnie będziesz miał lekko zaburzoną percepcję, więc może przywiozę Ci jakieś zdjęcie np. z I Komunii
- danikl
- 6 gwiazdek
No nie kolor skóry ciężko będzie zmienić... chociaż ponoć to kwestia ilości spożytego alkoholuWiS pisze:
ze żona to to czarne z białym kołnierzykiem
- WiS
- 6 gwiazdek
danikl pisze: kolor skóry ciężko będzie zmienić
Apropo auta dla dziada - dawno, dawno temu pracowałem z gościem, który kupiwszy sobie merca beczkę z jasną skórzaną tapicerką, spróbował ją przerobić na czarną przy użyciu pasty buwi
No nie był ci on całkiem trzeźwy wtedy, to fakt.
Fux, ja się na pieniądzach nie znam, ja podałem ile płacę za miesiąc mając dwie osoby na gospodarce i Gregski zrobił no oko to samo, powiedział ile płaci co miesiąc mają 3 osoby na gospodarce.
Czy mógłbyś wyjaśnić co to jest cena jednostkowa i czym w tym sensie nasze podane kwoty się różnią.
Ja płacę 44 euro za osobę, a on 16.
Jakiż twój dylemat dla mnie niezrozumiały?
Czy mógłbyś wyjaśnić co to jest cena jednostkowa i czym w tym sensie nasze podane kwoty się różnią.
Ja płacę 44 euro za osobę, a on 16.
Jakiż twój dylemat dla mnie niezrozumiały?
Arno, łopatologicznie.
Na rachunek składa się kilka czynników.

Nie wiem, dlaczego nie można bardziej powiększyć. Może w nowym oknie...
Ja Ci mogę napisać, że za energię na 4 osoby płacimy około 220-250 zeta/m-ąc. Otrzymujemy rachunek co dwa miesiące. Kwoty te są zbliżone przez cały rok.
Posiłki jadamy w domu i je tam także przygotowujemy.
Gazu nie mamy. Ciepłą wodę podgrzewają kolektory i piec c.o. na olej.
Reasumując. Albo oświetlasz dom i posesję kilkoma halogenami po 500 Watt, albo rachunki płacisz także za sąsiada....
Na rachunek składa się kilka czynników.

Nie wiem, dlaczego nie można bardziej powiększyć. Może w nowym oknie...
Ja Ci mogę napisać, że za energię na 4 osoby płacimy około 220-250 zeta/m-ąc. Otrzymujemy rachunek co dwa miesiące. Kwoty te są zbliżone przez cały rok.
Posiłki jadamy w domu i je tam także przygotowujemy.
Gazu nie mamy. Ciepłą wodę podgrzewają kolektory i piec c.o. na olej.
Reasumując. Albo oświetlasz dom i posesję kilkoma halogenami po 500 Watt, albo rachunki płacisz także za sąsiada....
gregski, mamy nawyk gaszenia światła i urządzeń, których nie używamy.
Acha. Najczęściej z ekstrasów jest włączony expres do kawy. Od 6-7 do 20. To jest około 50 zeta za dwa miechy.

Acha. Najczęściej z ekstrasów jest włączony expres do kawy. Od 6-7 do 20. To jest około 50 zeta za dwa miechy.
Dobra Dziady , zmieniłem zdanie
co do fury ...
M3 też jest fajne
M3 też jest fajne
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, karnąłeś sie??
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Noooo , całkiem fajny dupowozik
Cholernie " kontrolowalny " . Jeden z niewielu prawdziwych samochodów sportowych w przystępnych pieniążkach 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
ja z atypowych rzeczy, mam w piwnicy osuszacz powietrza - odwrócona lodówka, chodzi cały czas. Latem dwie lodówki. Suszarka do prania, ale jak jesteśmy we dwoje to pranie raz na tydzień 2x. Gotujemy coraz mniej, gasimy światło.FUX pisze:gregski, mamy nawyk gaszenia światła i urządzeń, których nie używamy.
Czy to jest możliwe, żeby prąd gdzieś uciekał?
M3 podobno ideał. Również dobre słowa słyszałem o m135x. Powstaje pytanie, czy zimą tylny napęd w M3 nie jest uciążliwy i czy to auto rwie opony jak C63AMG.
Tu obok mnie gdzieś mieszka facet - na oko lat 60 i ma takie M3 lżejsze. Jeździ po miescie w rajdowych rękawiczkach.