Esi piękny dom
Chlejady gastronomiczne - Dworek pod Lipą, 14/16.06.2013
Re: Chlejady gastronomiczne - Dworek pod Lipą, 14/16.06.2013
Podziękować serdecznie ,było jak zawsze super.
Esi piękny dom
Esi piękny dom
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Chlejady jak zwykle udane. WiS jako organizator sprawił się na medal
Podziękowania dla wszystkich
Podziękowania dla wszystkich
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Podziękowania składam WiSu. Musiał chyba zmusić studentów do "ochotniczej pomocy, bo zaraz sesja".
Ukłony dla wsiech od małżonków Arno.
Ukłony dla wsiech od małżonków Arno.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Za wszystkie miłe słowa pod moim adresem, te tutaj i te w realu, serdecznie dziękuję - ale prawda jest taka, ze ja tylko wyznaczyłem czas, miejsce i zebrałem składki. Natomiast cała reszta, czyli niebagatelny wysiłek by mimo różnych obowiązków przywlec swoje tyłki (niekiedy z bardzo daleka) i żeby zapewnić niepowtarzalną atmosferę - to Wasza zasługa.
I za to, że byliście, i za to jak byliście - wielkie dzięki
To jest jednak niesamowite Forum (które z tego powodu koniecznie trzeba zamknąć!
) i niesamowici ludzie je tworzą
Natomiast przy szczególnych podziękowaniach nie zapominajmy o twórcach naszych trwałych, chlejadowych pamiątek: bez talentu graficznego Damazi i zaangażowania Inquiza nie byłoby koszulek i czapeczek.
Uwaga, chórem: DZIĘ-KU-JE-MY!
Z różnych różności gastronomicznych, przywleczonych przez forumowiczów, nie wszystkiego było mi dane spróbować (z powodu tzw. "trudności obiektywnych"
), ale pozwolę sobie szczególnie docenić arnoldową palinkę i wino, arnikowe ciasteczka i sałatkę, no i FUXa placek (tak, tak, w końcu się skusiłem - a co, najwyżej będę po tej imprezie przez tydzień co rano biegał wokół wzgórza zamkowego w Chęcinach, wzorem Arno
).
Miło było oczywiście zobaczyć wszystkie "stare" gęby, dorzucić do tej kolekcji Busika i Leona (tak, tak, niedowiarki, on naprawdę istnieje!
), ale jeszcze milej poznać wszystkich "nowych" i mało do tej pory na forum aktywnych: Arnika, Jaworkowie, Koziołek, Figo i Depro - mam nadzieję, ze nie żałujecie wejścia w to bagno i że będziecie się teraz częściej i śmielej udzielać
Przy okazji: Koziołkowi gratuluję pięknego brzmienia wanny, a Jaworkowi i dźwięku, i oryginalnego koloru auta - długo mi się taki WRX marzył
Noo... to teraz, pozostaje poczekać na jakieś foty... i na następną edycję.
Ja przepraszam, ale ja tym razem w roli gościa.
Pozwiedzałoby się jakieś nowe okolice...
I za to, że byliście, i za to jak byliście - wielkie dzięki
To jest jednak niesamowite Forum (które z tego powodu koniecznie trzeba zamknąć!
Natomiast przy szczególnych podziękowaniach nie zapominajmy o twórcach naszych trwałych, chlejadowych pamiątek: bez talentu graficznego Damazi i zaangażowania Inquiza nie byłoby koszulek i czapeczek.
Uwaga, chórem: DZIĘ-KU-JE-MY!
Z różnych różności gastronomicznych, przywleczonych przez forumowiczów, nie wszystkiego było mi dane spróbować (z powodu tzw. "trudności obiektywnych"
Miło było oczywiście zobaczyć wszystkie "stare" gęby, dorzucić do tej kolekcji Busika i Leona (tak, tak, niedowiarki, on naprawdę istnieje!
Noo... to teraz, pozostaje poczekać na jakieś foty... i na następną edycję.
Ja przepraszam, ale ja tym razem w roli gościa.
Pozwiedzałoby się jakieś nowe okolice...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Chlejady jak wypadły jak zwykle rewelacyjnie
Aż się wyjeżdżać nie chciało
Serdeczne gratulacje dla WiS'a - spisał się na medal
Serdeczne gratulacje dla WiS'a - spisał się na medal
WiS, nowe okolice: Holly Cross Mnts ale na północ od Peezdzeeh City.
Można również, ale musi być ciepło, spływ zrobić. Ja mam łódek na 7 osób. Canoe ( 2 osoby), kajak morski 1 os, i pomopowana z silnikiem na 4 osoby. Jeśli ktoś ma jeszcze sprzęt - albo gdzieś do wynajęcia, to trzy dniowy spływ, gdzieś spod Puław, albo okolicy, do miejsca lądowania na wysokości K-J. Spanie na wyspach, ogniseczka, cisza, mało komarów.
Możemy ewentualnie zrobić spływ jakąś tradycyjną rzeką. Tam gdzie są łodki do wynajęcia. Czarna Hańcza czy jakaś inna cholera.
Można również, ale musi być ciepło, spływ zrobić. Ja mam łódek na 7 osób. Canoe ( 2 osoby), kajak morski 1 os, i pomopowana z silnikiem na 4 osoby. Jeśli ktoś ma jeszcze sprzęt - albo gdzieś do wynajęcia, to trzy dniowy spływ, gdzieś spod Puław, albo okolicy, do miejsca lądowania na wysokości K-J. Spanie na wyspach, ogniseczka, cisza, mało komarów.
Możemy ewentualnie zrobić spływ jakąś tradycyjną rzeką. Tam gdzie są łodki do wynajęcia. Czarna Hańcza czy jakaś inna cholera.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubione posty: 9 razy
Ja też dziękuję za super zabawę wszystkim nowo poznanym tak pozytywnie zakręconym ludziom,Wis'owi za organizację,inquizowi za szkolenie z poszukiwania skarbów
zofiji za podwózkę wiśnią.
dziękuję,kolektor hand made by meWiS pisze: Koziołkowi gratuluję pięknego brzmienia wanny
Zazdroszczę wam tej integracji.
I życzę szybkiej regeneracji wątrób, trzustek oraz co tam kto innego nadwyrężył.

I życzę szybkiej regeneracji wątrób, trzustek oraz co tam kto innego nadwyrężył.
Serdeczne podziękowania dla szefa tej wycieczki - Witku, za organizację, że Ci się chciało i za miłe słowo oczywiście
Zabawa Chlejadowa co najmniej raz na rok musi być, żeby te mordy obaczyć, opić, zadzwonić dzwonkiem w gości
i inne takie
Taki weekend w dobrym towarzystwie jest lepszy jak tydzień urlopu - dzięki wszystkim
No i że kolejne twarze przykleiłem do zestawu "loży szyderców"
Arno jesteś pewien, że spływ po rzece byłby dobrym wyjściem? A gdzie Esi pójdzie spać z psem?
boję się że chrapiący budziliby się w wodzie
A na dowód, że kreska była w "Dworku Pod Lipą"...
Zabawa Chlejadowa co najmniej raz na rok musi być, żeby te mordy obaczyć, opić, zadzwonić dzwonkiem w gości
Taki weekend w dobrym towarzystwie jest lepszy jak tydzień urlopu - dzięki wszystkim
No i że kolejne twarze przykleiłem do zestawu "loży szyderców"
Arno jesteś pewien, że spływ po rzece byłby dobrym wyjściem? A gdzie Esi pójdzie spać z psem?
A na dowód, że kreska była w "Dworku Pod Lipą"...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
No cóż, wypada nam się tylko przyłączyć do podziękowań 
Tak sobie jeszcze spojrzałem na stronkę o atrakcjach w Kurozwękach i o ile brak steku z bizona przebolałem, to szansa na "szczał do tarczy" może się już nigdy nie powtórzyć
Tak sobie jeszcze spojrzałem na stronkę o atrakcjach w Kurozwękach i o ile brak steku z bizona przebolałem, to szansa na "szczał do tarczy" może się już nigdy nie powtórzyć
Ostatnio zmieniony 16 cze 2013, o 21:07 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco. Jeszcze mnie boli brzuch od śmiechu. Bardzo miło było Was wszystkich zobaczyć. Żałuję, że nie było nas od piątku. Wiedziałam, że Chlejady + Wy = świetna zabawa.
Do zobaczenia
Do zobaczenia
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
- damazia
- 3 gwiazdki
- Auto: nie wiem, które fajniejsze: czarne czy srebrne?
- Polubił: 34 razy
- Polubione posty: 39 razy
Kochani Chlejadnicy!
I my serdecznie dziękujemy za fantastyczną imprezę, rozrywkowe towarzystwo, a w szczególności ogromny szacun dla WiS-a za perfekcyjną organizację i wzorowy program zajęć
(choć nie wszyscy zdołali w nim uczestniczyć
)!
Inquiz - koszulki z haftem super, czapeczki z wygolonym dzikiem w środku boskie!
Tu relacja foto:
https://picasaweb.google.com/damazia.da ... v9eIlsPiAQ#
Zofija, fota w Twoim wykonaniu pt. "Kruszyn na boisku" - bezcenne!!!
WiS - dla Ciebie specjalnie fota ostatnia. Mój zachwyt nie miał końca. Zwierzątka z boku apotropaiczne, żadne tam grzechy. Obrazek jest cywilny, a nie religijny i żaden możnowładca nie zrobiłby sobie anty-PR-u. Czy umieściłbyś siebie w reklamie na pierwszej stronie gazety w kontekście niecnych uczynków?
Co do misy: opcja Kraków oskarża Warszawę o wyżłobienie misy rozbawił mnie do łez! 
Moje ulubione zdjęcie: rrosiak z leszkiem - historyczne!
I my serdecznie dziękujemy za fantastyczną imprezę, rozrywkowe towarzystwo, a w szczególności ogromny szacun dla WiS-a za perfekcyjną organizację i wzorowy program zajęć
Inquiz - koszulki z haftem super, czapeczki z wygolonym dzikiem w środku boskie!
Tu relacja foto:
https://picasaweb.google.com/damazia.da ... v9eIlsPiAQ#
Zofija, fota w Twoim wykonaniu pt. "Kruszyn na boisku" - bezcenne!!!
WiS - dla Ciebie specjalnie fota ostatnia. Mój zachwyt nie miał końca. Zwierzątka z boku apotropaiczne, żadne tam grzechy. Obrazek jest cywilny, a nie religijny i żaden możnowładca nie zrobiłby sobie anty-PR-u. Czy umieściłbyś siebie w reklamie na pierwszej stronie gazety w kontekście niecnych uczynków?
Moje ulubione zdjęcie: rrosiak z leszkiem - historyczne!
damazie chodzą parami
Dzięki organizatorom za organizację, pijakom za wspólne picie, a gadułom za rozmowy.
Wywołałem fotki, niektóre.
http://imageshack.us/g/1/10198372/
Wywołałem fotki, niektóre.
http://imageshack.us/g/1/10198372/
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
Jak zwykle było super.
Podziękowania dla organizatorów i uczestników
Podziękowania dla organizatorów i uczestników
leon, szkopy 
Kruszyn, jak ten gestapowiec na mnie spojrzał, to strach mnie wziął co i u kogo wcześniej jadłem. 
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
No kurcze wyglądał groźnieleon pisze: jak ten gestapowiec na mnie spojrzał, to strach mnie wziął co i u kogo wcześniej jadłem.![]()
- WiS
- 6 gwiazdek
Podobno dużo straży pożarnych jeździło na sygnale, po Kielcach, dzisiejszego popołudnia...Kruszyn pisze: Esi piękny dom
Arno pisze: Peezdzeeh City.
Klymatycznie jest, prawda. Można do programu wpisać zewłok księcia Jaremy, wieżę telewizyjną, Gołoborze i dinozaury w Bałtowie, a i knajpa jakaś zacna się znajdzie w pobliżu. I może Sandomierz, ze zwiedzaniem podziemi...Arno pisze: nowe okolice: Holly Cross Mnts
Ale latem jest dość tłoczno, dlatego tym razem celowo uciekłem na południe od Kielc.
Za kilka lat, jeśli już obskoczymy Pomorze wschodnie i zachodnie, ziemię lubuską, Wielkopolskę, Bieszczady, Śląsk Górny i Pcim, z uwzględnieniem kilkakroć Sudetów i Zegrza, mogę zrobić kolejne Chlejady Świętokrzyskie
Wołga?Arno pisze: spływ jakąś tradycyjną rzeką
rrosiak pisze: szansa na "szczał do tarczy" może się już nigdy nie powtórzyć
Lipa obowiązkowa, a o skandalistach kroniki niech milczą. Z wiosną nie wypłyną, bo pana gospodarza namówiłem na hodowlę węgorzy w stawkuKonto usunięte pisze: bez skandali ? lipa
leon pisze: jak ten gestapowiec na mnie spojrzał, to strach mnie wziął co i u kogo wcześniej jadłem.
No, to idę oglądać zdjęcia
Już był chyba pomysł spływu
Chodzą słuchy że jednak Hel ma być niedługo 
- WiS
- 6 gwiazdek
A nie trotyl...?Kruszyn pisze: jednak Hel ma być niedługo
A to przy ognisku dopieroWiS pisze: A nie trotyl...?