Za długo w oparach helu chłopak przebywał, znaczy się, w otoczeniu Prezesaleon pisze: kolejny dupek

Ojtam, Kukiz artysta, artystom więcej wolnoleon pisze: Śmieszy mnie tylko Kukiz,

Za długo w oparach helu chłopak przebywał, znaczy się, w otoczeniu Prezesaleon pisze: kolejny dupek
Ojtam, Kukiz artysta, artystom więcej wolnoleon pisze: Śmieszy mnie tylko Kukiz,
E tam...WiS pisze:Ciekaw jestem, czy obecni na tym republikańskim kongresie mali i średni przedsiębiorcy zapytali pana Przemka, kto ma płacić za planowany przezeń dwuletni urlop wychowawczy dla obojga rodziców.leon pisze: Bla, bla, bla.
Czy ich pracodawca, czy budżet - z tych środków, które w nim pozostaną po likwidacji PIT
WiS pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... isac_.htmlEugeniusz Hnat, przedsiębiorca z Nowogardu, chce zabrać swoje składki emerytalne i wystąpić z ZUS. Sąd Okręgowy w Szczecinie po raz pierwszy rozpatruje taką sprawę.
Panie Eugeniuszu, trzymam kciuki
I słusznie, ale to chyba nie o to chodzi, tylko o - jakby to rzec - publiczną edukacjęKonto usunięte pisze: nie wierzę, że wierzysz,
no i tu mam problem. Bo ja na żadnego swojego rodzica raczej płacić nie będę. Tzn. wygram w sądzie?Konto usunięte pisze: W ZUS są pieniądze, które płacimy na emerytury naszych rodziców - aktualnych emerytów.
No to płacisz za czyjegoś rodzica - ex-prokuratora, czy innego "uprawnionego" który ma tej emerytury z 5 razy tyle co normalny śmiertelnikAlan, Alan, Alan! pisze:no i tu mam problem. Bo ja na żadnego swojego rodzica raczej płacić nie będę. Tzn. wygram w sądzie?Konto usunięte pisze: W ZUS są pieniądze, które płacimy na emerytury naszych rodziców - aktualnych emerytów.![]()
Chociaż w sumie to może ich podbuntuję i niech się zgłoszą w odpowiednim czasie po emerytury.
Alan, Alan, Alan! pisze: I tak wszystkiego nie wprowadzi.
hmmm. ja nigdzie nie napisałem, że ściemniają, że chcą wprowadzićleon pisze: Zakładasz że ich pieprzenie nie przekłada się na realne działania. I słusznie.
Tylko jakie znaczenie ma to co gadają, skoro wiesz że to wszystko ściema ?
ahaaKonto usunięte pisze: No to płacisz za czyjegoś rodzica - ex-prokuratora, czy innego "uprawnionego" który ma tej emerytury z 5 razy tyle co normalny śmiertelnik
Skoro płyta sie nie sprzedaje to trzeba inaczej zaistnieć . Węgrowska pokazuje cycki a on nie ma co pokazaćleon pisze:Dla mnie to kolejny dupek z grupy "nikt tyle nie da co ja obiecam". Śmieszy mnie tylko Kukiz, albo ślepy, albo naiwny, albo zwyczajnie głupi.
Zgadza się.damaz pisze: postęp ogólnie techniczny w czasie JEDNEGO POKOLENIA przekroczył możliwości percepcji normalnego astmatyka?
Niektórzy autorzy z modnego ostatnio (na forum) nurtu "libertarianskiego" twierdza, że "społeczeństwo" to wymysł poczciwych marzycieli. Tak naprawdę zaś jest tylko JEDNOSTKA i jej zdrowy egoizm, zaś suma tych egoizmów, lub raczej ich wypadkowa, to złudzenie istnienia bytu zbiorowego.damaz pisze: cały socjologiczny domek z kart jest właśnie domkiem z kart. a "społeczeństwo" jest tylko układem zbiorowym,
damaz pisze: funkcjonuje tylko z dwóch powodów:
- słabsi mogą przeżyć, a nie zostać rozszarpanymi.
- silniejsi mogą doić zużywając mniej energii na dojenie (znacznie łatwiej złożyć podpis niż "tymi ręcami" zatłuc 132 przedstawicieli własnej rasy)
Ano właśnie - "jeśli". Tymczasem w dłuuugachnym liście brak udokumentowanych konkretów, za to jest sporo ogólników, pogróżek i epitetów.zofija pisze: jeśli
Dzisiaj byliśmy u kolegi/potencjalnego klienta. wiem jak to brzmi, ale prawdziwa prawda jest taka, że co bardziej specjalistyczne branże tak mają i będą miały. niektóre (prawnicy, lekarze...) nawet się z tym obnosząKubik1 pisze:Nie wiem co jest grane ale ja mam więcej zamówień niż w czasach przed kryzysem .