Rozrusznik - regenorować czy szukać używki?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Rozrusznik - regenorować czy szukać używki?
Jak w temacie, regenerować ten co mam czy szukać z auta z mniejszym przebiegiem? A jeśli używka to czy do WRXa buga pasują też z innych, nowszych modeli?
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
Re: Rozrusznik - regenorować czy szukać używki?
To zależy dlaczego nie działa,jeżeli bendix lub elektromagnes to koszta są małe,jeżeli się sfajczył to kiepsko.
Ztydzień temu dawałem rozrusznik do regeneracji-wymiana bendixu,łożysk czyszczenie i smarowanie 120pln
Ztydzień temu dawałem rozrusznik do regeneracji-wymiana bendixu,łożysk czyszczenie i smarowanie 120pln

- freediver
- 4 gwiazdki
Nie wiem co się dzieje. Objawy są takie że co jakiś czas zamiast zapłonu słychać zgrzyt , podobny do tego jak by ktoś odpalał auto które już pracuje. To jest nieregularne ale ostatnio się dość często zdarza.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
To bendix. Używki bym nie kupował, ale zamiast tego albo dałbym rozrusznik do regeneracji albo kupił już zregenerowany. W Warszawie wymieniałem tak kiedyś alternator do Civica. Oddałem stary a dostałem zregenerowany + dopłata.freediver pisze:Nie wiem co się dzieje. Objawy są takie że co jakiś czas zamiast zapłonu słychać zgrzyt , podobny do tego jak by ktoś odpalał auto które już pracuje. To jest nieregularne ale ostatnio się dość często zdarza.
Znalazłem adres - to był zdaje się Elektrostart na Targowej 11 - wjazd był od strony Zamoyskiego.
- niedzwiadz
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester był > GVXL7 jest
Ja bym regenerował - wymienią Ci szczotki od razu, przeczyszczą, bendix nowy dostaniesz i będzie chulał :). Jedyna sensowna alternatywa to kupno nowego. Używkę i tak by wypadało otworzyć i choćby przeczyścić i przesmarować.
Ja zawsze robiłem rozruszniki na Al. Krakowskiej przy skrzyżowaniu z Hynka. Najlepiej jakby robił młody obrotny a nie starszy trolowaty ;).
Ja zawsze robiłem rozruszniki na Al. Krakowskiej przy skrzyżowaniu z Hynka. Najlepiej jakby robił młody obrotny a nie starszy trolowaty ;).
"Wlewam w swoje oczy kufel piwa i cała Polska wygląda inaczej"
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
niedzwiadz pisze: Najlepiej jakby robił młody obrotny a nie starszy trolowaty ;).
Ja tam bym wolał aby przy aucie wyginały się jakieś młode dziewoje w minispódniczkach, ale każdy ma swoje preferencje

Ostatecznie mógłby to być nawet jakiś fachowiec.
- freediver
- 4 gwiazdki
Boombastic, są w Wawie ze 2 myjnie gdzie wyginają się młode dziewoje i to bez spódniczek ;)
Fachowiec zdecydowanie lepszy. Wysłałem już 5 zapytań i czekam na oferty bo opcja z wymianą na zregenerowany i zostawieniem swojego w rozliczeniu mi się podoba.
Fachowiec zdecydowanie lepszy. Wysłałem już 5 zapytań i czekam na oferty bo opcja z wymianą na zregenerowany i zostawieniem swojego w rozliczeniu mi się podoba.
- niedzwiadz
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester był > GVXL7 jest
Rzuć adresy - nagle poczułem że wszystkie firmowe auta są strasznie brudne i muszę coś z tym zrobić
Na Krakowskiej mają trochę rozruszników na stanie, ale nie mam do nich nr telefonu niestety. Jak nie mają obłożenia to potrafią zrobić od ręki. Rozrusznik :).

Na Krakowskiej mają trochę rozruszników na stanie, ale nie mam do nich nr telefonu niestety. Jak nie mają obłożenia to potrafią zrobić od ręki. Rozrusznik :).
"Wlewam w swoje oczy kufel piwa i cała Polska wygląda inaczej"
- freediver
- 4 gwiazdki
Nigdy nie byłem, znajomy się kiedyś chwalił że był na takiej myjce w Pruszkowie i że ma jeszcze jedną do sprawdzenia gdzieś indziej. Ale to było parę lat temu.niedzwiadz pisze:Rzuć adresy - nagle poczułem że wszystkie firmowe auta są strasznie brudne i muszę coś z tym zrobić![]()
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
freediver pisze: Nigdy nie byłem, znajomy się kiedyś chwalił że był na takiej myjce w Pruszkowie i że ma jeszcze jedną do sprawdzenia gdzieś indziej. Ale to było parę lat temu.
Uprasza się adminów o udzielenie nagany koledze Freediverowi

- freediver
- 4 gwiazdki
Żeby nie zostać wywalony z forum za to jak że wielkie przewinienie
, postanowiłem pogrzebać w necie i rzeczywiście wygląda na to że w Warszawie i okolicach już takiej myjni nie ma
Natomiast jak ktoś bardzo chce to znajdzie ;)
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... l?cookie=1
http://motoryzacja.interia.pl/galerie/i ... 96491,1,40
http://superauto24.se.pl/auto-porady/my ... 73317.html

Natomiast jak ktoś bardzo chce to znajdzie ;)
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... l?cookie=1
http://motoryzacja.interia.pl/galerie/i ... 96491,1,40
http://superauto24.se.pl/auto-porady/my ... 73317.html

freediver, ostatnio chciałem zregenerować swój rozrusznik (też WRX '01, niestety inny niż wszystkie nie-WRXowe) i niestety nic sensownego nie udało się do niego dobrać, a firma miała ponoć "zamienniki do wszystkiego"
Miałem problem z wolno wracającym bendiksem w niskich temperaturach. Na marginesie - przekonany, że nowy bendiks nie może kosztować majątku, zapytałem w ASO: chyba ponad 1100 netto z duużym upustem, nawet nie zapamiętałem dokładnie