Link: http://www.youtube.com/watch?v=ZCp-JSVSNZM
Nawigacja - temat wałkowany
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Nawigacja - temat wałkowany
srnk, ale
1. Żeby zrobić update, trzeba kupić nową wersję
2. Wytyczanie najszybszej trasy jest bardzo zawodne
3. Nie ma informacji o natężeniu ruchu
4. Mechanizm pozycjonowania jest bardzo zawodny, zwłaszcza u płci pięknej
5. Nie ma asystenta pasa ruchu
6. Nie gada, gdzie skręcić
Mocno zawodne jest to urządzenie
1. Żeby zrobić update, trzeba kupić nową wersję
2. Wytyczanie najszybszej trasy jest bardzo zawodne
3. Nie ma informacji o natężeniu ruchu
4. Mechanizm pozycjonowania jest bardzo zawodny, zwłaszcza u płci pięknej
5. Nie ma asystenta pasa ruchu
6. Nie gada, gdzie skręcić
Mocno zawodne jest to urządzenie
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
W wersji z zestawem głośnomówiącym zdarza się, że gada za późno i na dodatek strzela fochy.Konto usunięte pisze:
6. Nie gada, gdzie skręcić![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 256 razy
- Polubione posty: 533 razy
Odp: Nawigacja - temat wałkowany
Zwłaszcza kiedy miniesz zjazd do centrum handlowego ;)So What! pisze:W wersji z zestawem głośnomówiącym zdarza się, że gada za późno i na dodatek strzela fochy.Konto usunięte pisze:
6. Nie gada, gdzie skręcić![]()
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
To ktoś bez nawi nie wie jakim pasem jechać....????
No jakoś nigdy z tym nie miałem problemu.....
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
jarmaj pisze: To ktoś bez nawi nie wie jakim pasem jechać....????
Wbrew pozorom to nie jest takie głupie biorąc pod uwagę fatalne oznaczenia naszych dróg w miastach. Często nazwy dzielnic/ulic nic nie mówią, a kiedy się zorientujesz, że powinieneś zjechać, jest już za późno, bo od właściwego pasa oddziela cię betonowa bariera.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
ale jakby tym wszystkim miłośnikom lewego cały czas powtarzało aby zjechać na prawy to byłby powód do radościjarmaj pisze: No jakoś nigdy z tym nie miałem problemu
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Za granicą też się przydajerrosiak pisze:
Wbrew pozorom to nie jest takie głupie biorąc pod uwagę fatalne oznaczenia naszych dróg w miastach. Często nazwy dzielnic/ulic nic nie mówią, a kiedy się zorientujesz, że powinieneś zjechać, jest już za późno, bo od właściwego pasa oddziela cię betonowa bariera.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Wbrew pozorom to się przydaje przy wyjazdach za granicę kiedy trzeba ogarnąć wielopoziomowe skrzyżowania, zjazdy, rozjazdy 7 pasmowe, tunele, mosty itd. A jak się pomylisz, to nadrabiasz 40km żeby wrócić do punktu wyjścia. W naszym lichym oznakowaniu też bywa jak znalazłjarmaj pisze:To ktoś bez nawi nie wie jakim pasem jechać....????![]()
TAaa tylko do Dworku pod Lipą nie mogla znaleźćdanikl pisze: Mój patent na navi do Legaca![]()
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
Faktycznie były pewne rozbieżnościKruszyn pisze:TAaa tylko do Dworku pod Lipą nie mogla znaleźćdanikl pisze: Mój patent na navi do Legaca![]()
Po zainstalowaniu kilku aplikacji może służyć jako wyświetlacz z wersji H6So What! pisze:danikl, wygląda profi
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Odgrzebię temat.
Czy używacie jakiejś sensownej nawigacji Offline na androida? Yanosik jest super, ale wkurza mnie, że wtedy kiedy jest najbardziej potrzebny lubi gubić (nie wnikam czy on, czy telefon) połączenie.
Czy są jakieś rozsądne płatne, bezpłatne, czy też testowe nawigacje offline na androida?
Czy używacie jakiejś sensownej nawigacji Offline na androida? Yanosik jest super, ale wkurza mnie, że wtedy kiedy jest najbardziej potrzebny lubi gubić (nie wnikam czy on, czy telefon) połączenie.
Czy są jakieś rozsądne płatne, bezpłatne, czy też testowe nawigacje offline na androida?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
leon, używasz? Jak sprawdza się w praktyce? Jak często są aktualizowane dane? Czy zwykły, jedno-core'owy procesor pociągnie to?
Mam wersję na WM, nie na Andka. Mapy są OK, chyba że chodzi o dobry routing, wtedy raczej nie AM. Poczytaj -> http://pdaclub.pl/forum/automapa-android/
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Konto usunięte, za granicą całkiem miło mi się jeździ teraz z Sygic. Z AM się rozstałem jak zmienili model licencjonowanie AM->Android/iOS.
Za Sygica na Europę zapłaciłem coś ~150 PLN.
Za Sygica na Europę zapłaciłem coś ~150 PLN.
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja jezdze na Yanosiku, a w raIe potrzeby posilkuje sie AM.
Oczywiscie AM nie umywa sie przy wspomnianym Yanosiku, ale mam wrazenie, ze lepiej prowadzi anizeli Sygic.
Oczywiscie AM nie umywa sie przy wspomnianym Yanosiku, ale mam wrazenie, ze lepiej prowadzi anizeli Sygic.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ja jeżdżę na (w) fotelu, w razie potrzeby posiłkuję się tylną kanapą. Ale jeździć na Yanosiku, to nie słyszałem.... Nie uwiera ciupaską w 4 litery?KamilP pisze:Ja jezdze na Yanosiku, a w raIe potrzeby posilkuje sie AM.
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 321 razy
- Polubione posty: 202 razy
Chloru, też mam Sygica i uważam, że jest prawie OK
Kiedy ktoś do mnie zadzwoni, zanika głos nawigacji. Żeby go przywrócić muszę pogrzebać w ustawieniach a i to nie zawsze pomaga ... Zauważyłeś coś takiego u siebie? Wiesz jak sobie z tym poradzić?
Poza tym, gdy zatrzymuję się na skrzyżowaniu, mapa zaczyna się obracać i gubi kierunek, aż do momentu, gdy znowu ruszę
Pozdrawiam
Kiedy ktoś do mnie zadzwoni, zanika głos nawigacji. Żeby go przywrócić muszę pogrzebać w ustawieniach a i to nie zawsze pomaga ... Zauważyłeś coś takiego u siebie? Wiesz jak sobie z tym poradzić?
Poza tym, gdy zatrzymuję się na skrzyżowaniu, mapa zaczyna się obracać i gubi kierunek, aż do momentu, gdy znowu ruszę
Pozdrawiam
- Chloru
- 6 gwiazdek
piotruś, z dzwonieniem nie zauważyłem. Co do obracania mapy - owszem robi tak jak piszesz ale za bardzo mi to nie przeszkadza (dopóki mnie nie wyśle w maliny albo do lasu
).
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jarmaj, nie szkoda Ci czasu?jarmaj pisze:Ja jeżdżę na (w) fotelu, w razie potrzeby posiłkuję się tylną kanapą. Ale jeździć na Yanosiku, to nie słyszałem.... Nie uwiera ciupaską w 4 litery?KamilP pisze:Ja jezdze na Yanosiku, a w raIe potrzeby posilkuje sie AM.
piotruś, tez to zauwazylem. Sprobuj AM, daje rade.