Auto dla dziada
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: Auto dla dziada
Któregoś dnia widziałem właśnie w takim babe i dziada, więc się nadaje
http://otomoto.pl/subaru-inny-libero-4x ... 30691.html
http://otomoto.pl/subaru-inny-libero-4x ... 30691.html
500 km z silniczkiem 1.2 tsi 105KM , z perspektywy użytkownika mogę stwierdzić jednoznacznie: geniusz wymyślił ten silnik
spalanie 7,5/100
spalanie 7,5/100
Lepszy niż 1.0 EcoBoost 120KM?esilon pisze:500 km z silniczkiem 1.2 tsi 105KM , z perspektywy użytkownika mogę stwierdzić jednoznacznie: geniusz wymyślił ten silnik
spalanie 7,5/100

Лукашэнка, na pewno tysiąc razy ładniej opakowany 
podróżowanie z prędkością licznikowa 170km/h na szóstym biegu bezproblemowo , komfortowo i w ciszy
jak wprowadza do oferty cuprę 4x4 to będę miał poważny dylemat

podróżowanie z prędkością licznikowa 170km/h na szóstym biegu bezproblemowo , komfortowo i w ciszy

Czyli to była Cupra?esilon pisze:Лукашэнка, na pewno tysiąc razy ładniej opakowany
Nie wiem czemu, ale obstawiałem, ze Skoda Rapid...

Tak mówią serio, to wierzę, że jechało się bardzo przyjemnie.
Ja najprawdopodobniej będę się w lipcu rozglądał za jakim używanym autem. Używanym również dlatego bo zapewne na jakieś pół roku tylko.
Szkoda, że w starszych samochodach nie ma takich silników.
Ciekawe, jak te silniki będą wyglądać po 120tysiącach.
Bo dzienikarskie piania na temat genialności silników słyszeliśmy już przy 1.4tsi.
Bo dzienikarskie piania na temat genialności silników słyszeliśmy już przy 1.4tsi.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: Ciekawe, jak te silniki będą wyglądać po 120tysiącach.
faktem że ciekawe ale teraz jest już druga generacja, "poprawiona", pewnie do 120kkm wytrzyma

średnie spalanie 1,2 tsi wg kompa 7,7 na dystansie 600km ( bez używania durnego systemu startandstop),
wg dystrybutora ORLENu 8,0 l/100
na usprawiedliwienie producent zamontował dodatkowa opcje kompa informującą o konsumpcji na tzw komfort czyli klimę itditp,
średnio zużyłem 0,3 l/100 na klimatyzację
a teraz numer dla dziada co z pamięcią ma kłopoty: przy stanie zbiornika bliskim rezerwy pojawia się delikatny sygnał i komunikat o zasięgu, po zejściu do rezerwy otrzymujemy ponowne przypomnienie ale z grzecznym
zapytaniem czy wskazać drogę do najbliższej stacji paliw
naprawdę zarąbiste gadżety teraz wkładają
wg dystrybutora ORLENu 8,0 l/100
na usprawiedliwienie producent zamontował dodatkowa opcje kompa informującą o konsumpcji na tzw komfort czyli klimę itditp,
średnio zużyłem 0,3 l/100 na klimatyzację

a teraz numer dla dziada co z pamięcią ma kłopoty: przy stanie zbiornika bliskim rezerwy pojawia się delikatny sygnał i komunikat o zasięgu, po zejściu do rezerwy otrzymujemy ponowne przypomnienie ale z grzecznym

naprawdę zarąbiste gadżety teraz wkładają

No faktycznie, widzę, że moje trzyletnie auto zostało gdzieś daleko w tyle za obecnymi rozwiązaniami.esilon pisze:naprawdę zarąbiste gadżety teraz wkładają

Czyli, wypadałoby po trzech latach autobus zmienić.
Muszę przemyśleć to w wolnej chwili.

Лукашэнка, tylko bierz koniecznie z asystentem utrzymania pasa ruchu, wcześniej sie z tego śmiałem ale ilość gadżetów do zabawy powoduje że łatwo się zagapić na autostradzie

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX, nie mów, że jeszcze nie wieszFUX pisze: esilon, to cóżeś w końcu nabył?

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jakbym chciał, żeby mi coś mówiło jak i gdzie mam jeździć to bym woził babę. A nie... wróć...esilon pisze: a teraz numer dla dziada co z pamięcią ma kłopoty: przy stanie zbiornika bliskim rezerwy pojawia się delikatny sygnał i komunikat o zasięgu, po zejściu do rezerwy otrzymujemy ponowne przypomnienie ale z grzecznym zapytaniem czy wskazać drogę do najbliższej stacji paliw

Alan, Alan, Alan!, ale kompa można wyciszyć, bezkarnieAlan, Alan, Alan! pisze: jakbym chciał, żeby mi coś mówiło jak i gdzie mam jeździć to bym woził babę

Wszystko zależy ile Dziad bedzie jeździł , jak mało to tylko gruba fura która mało traci na wartości M3 lub M5 lub coś innego tłustego .
Gadalem z Kolegą o 335 D , odpowiedź była treściwa i krótka , jak masz worek pieniędzy to spoko
( oczywiście mówię o autach używanych - nowe poza zasięgiem ) .
Dlatego dalej twierdze ,że tłusta benzyna jest the best
Gadalem z Kolegą o 335 D , odpowiedź była treściwa i krótka , jak masz worek pieniędzy to spoko

Dlatego dalej twierdze ,że tłusta benzyna jest the best

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
a ja dziś widziałem BRZta na żywo i to w takim miejscu ,że się totalnie nie spodziewałem , troszkę mi szczęka opadła i się zapatrzyłem na furę ,tak aż dopiero po chwili żona mi powiedziała ,że kierowca machną na powitanie
,zachowałem się jak amator albo dzieciak z podstawówki ale zrobiła na mnie wrażenie fura duże. Biała ,czarny dach i jakaś lota z tyłu

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Klient przyjechał do pensjonatu na dłuższy wypoczynek...?burat pisze: w takim miejscu ,że się totalnie nie spodziewałem

Pisałem już, ze działa. Poczekaj aż zobaczysz na żywca czerwonego, biały przy nim wygląda grzecznie i niepozornieburat pisze: mi szczęka opadła

1,2 tsi 105KM , nocna trasa tradycyjną polska drogą krajowa pośród ciężarówek czyli delikatnie mówiac mało płynnie, cztery osoby na pokładzie czyli przekraczamy często 3 tys obr ( w mieście nie ma to sensu ze względu na przebieg momentu;) ) , konsumpcja: 7,9l/100
wnioski: trochę daleko do a nawet od deklarowanych 5/100
ale za to ynteligentne światła w takich warunkach wspaniałe
wnioski: trochę daleko do a nawet od deklarowanych 5/100

ale za to ynteligentne światła w takich warunkach wspaniałe

Burat, to jest super rozwiązanie, zwłaszcza dla dwóch osób.
Są w moim przypadku dwa ALE:
1. Mały bagażnik - dobra można siedzenia złożīć i tam pakować. Ale dziadostwu trudno się pakuje do niskiego auta na tylne siedzenia. Ale ostatecznie możliwe.
2. W mojej tragicznej sytuacji musz ze względu na Dominex.pl brać automat. A proszę wrócić swą szlachetną uwagę na obniżkię osiągów do poziomu mojego kaszlaka mercedesa na oko. - pies trącał, ale że się wyrażę po francusku, dupy nie urywa. Posiadanie dupy może i jest wskazane, ale jednak osobnik oczekiwałby lepszych "wartości przyśpieszeń dodatknich".
I znowu jest na to rada - brać ze STICKIEM i się żoną nie martwić. Ale wymaga to jednak długiej jazdy testowej w mieście w korkach, bo sprzęgło w podeszłym wieku kręgosłup atakuje.
WOT, nu i nu,
Są w moim przypadku dwa ALE:
1. Mały bagażnik - dobra można siedzenia złożīć i tam pakować. Ale dziadostwu trudno się pakuje do niskiego auta na tylne siedzenia. Ale ostatecznie możliwe.
2. W mojej tragicznej sytuacji musz ze względu na Dominex.pl brać automat. A proszę wrócić swą szlachetną uwagę na obniżkię osiągów do poziomu mojego kaszlaka mercedesa na oko. - pies trącał, ale że się wyrażę po francusku, dupy nie urywa. Posiadanie dupy może i jest wskazane, ale jednak osobnik oczekiwałby lepszych "wartości przyśpieszeń dodatknich".
I znowu jest na to rada - brać ze STICKIEM i się żoną nie martwić. Ale wymaga to jednak długiej jazdy testowej w mieście w korkach, bo sprzęgło w podeszłym wieku kręgosłup atakuje.
WOT, nu i nu,
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Plus-minus tyle palę SXem w podobnych warunkach (z tym, że w jego przypadku dynamiczniejsza jazda miedzy zawalidrogami oznacza raczej częste przekraczanie 5, a nie 3 tys. obrotów, z oczywistych względów). Biorąc pod uwagę, że stary, prosty jak cep, wolnossący silnik 1.6 zapewne jest jednak trwalszy od tego wysilonego cudeńka z turbinką, to "oszczędnośc" TSI staje się względna.esilon pisze: nocna trasa tradycyjną polska drogą krajowa pośród ciężarówek czyli delikatnie mówiac mało płynnie, cztery osoby na pokładzie czyli przekraczamy często 3 tys obr ( w mieście nie ma to sensu ze względu na przebieg momentu;) ) , konsumpcja: 7,9l/100
Arno, to jeśli już coupe, to wobec tego tylko Maserati. Piękne są.