jakie obroty przy 150km/h
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
jakie obroty przy 150km/h
witam mam maly problem przestal dzialac mi predkosciomierz wsio inne wporzo auto to impreza 2.0 sw 115km. gc
powiedzcie jakie obroty sa przy 150 -160km/h mam do przejechania cale niemcy a nie wiem czy bede czul dobrze predkosc bo ich drogo sami wiecie i 200 nie czuc;pp;
i pytanko czy licznik jest na linke czy elekt. rok to 1998:)
powiedzcie jakie obroty sa przy 150 -160km/h mam do przejechania cale niemcy a nie wiem czy bede czul dobrze predkosc bo ich drogo sami wiecie i 200 nie czuc;pp;
i pytanko czy licznik jest na linke czy elekt. rok to 1998:)
- kruque
- 2 gwiazdki
- Auto: ex obk 2.5i BP9, forek 2.0i SJ5
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: jakie obroty przy 150km/h
możesz też użyć gpsa -- nawet bez map.
na 100% znajdziesz programik na dowolny telefon który podaje prędkość wg gps -- dokładniej niż licznik samochodu.
na 100% znajdziesz programik na dowolny telefon który podaje prędkość wg gps -- dokładniej niż licznik samochodu.
ale ty masz 1.8??? chyba ciut moze sie roznic>koziolek pisze:W mojej wannie 4 tyś to 140km/h
Ty masz napęd elektryką
czyli jak elektr to czujnik albo kable lub sam licznik??
dzieki za podpowiedz alejamam tela ze zjebana bada a tam aplikacji w brud;p;pkruque pisze:możesz też użyć gpsa -- nawet bez map.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
adasSW pisze: dzieki za podpowiedz alejamam tela ze zjebana bada a tam aplikacji w brud;p;p

A się chłop nawalił.....!

- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
adasSW pisze: dzisiaj, o 08:42
Tak rano ?jarmaj pisze: A się chłop nawalił.....!![]()

- Matiz
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza RX '00 A.K.A. KombiHorror
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
adasSW pisze:mam do przejechania cale niemcy a nie wiem czy bede czul dobrze predkosc bo ich drogo sami wiecie i 200 nie czuc;pp;)

powiem Ci tak, jest jeszcze drugi wskaźnik którym możesz sie kierować, wydaje mi sie że jest mniejwiecej pod temperaturą

Jechałem 1100km w okolice Heilbronn, załadowany wolnyssak przy tej prędkości spokojnie wciagnie 12 litrów. Przy 160 masz spokojnie 4.2rpm. A nasz prędkościomierz zawyża o jakieś 20km/h, kiedyś sie rzuciłem za outbackiem boxer diesel

Podejrzewam że dobił by nawet ponad 200 ,a jak zmierzysz gpsem to wyjdzie te katalogowe 180

Akurat wtedy (do dojczów) miałem mugena i wiozłem rodziców, wyszło na plus bo musiałem jechać albo 100 albo 140 (wtedy larmo zostawało w tyle i zagłuszał je silnik

Bonus:
https://vimeo.com/30893335

ale katalogowe 197 czasem nie jest???nie raz czeplem sie lepszych w cudzyslowiu furek i eobijal do 200 niemal...?i pamietam ze przy 195 obrotomierz byl na 6100 chyba a u ciebie jest przy 190 dopiero na 5200 ty masz 125km?? moze nie wszystkie oszukuja o 20km/h;pMatiz pisze:adasSW pisze:mam do przejechania cale niemcy a nie wiem czy bede czul dobrze predkosc bo ich drogo sami wiecie i 200 nie czuc;pp;)śmiechłem!
powiem Ci tak, jest jeszcze drugi wskaźnik którym możesz sie kierować, wydaje mi sie że jest mniejwiecej pod temperaturą![]()
Jechałem 1100km w okolice Heilbronn, załadowany wolnyssak przy tej prędkości spokojnie wciagnie 12 litrów. Przy 160 masz spokojnie 4.2rpm. A nasz prędkościomierz zawyża o jakieś 20km/h, kiedyś sie rzuciłem za outbackiem boxer diesel![]()
Podejrzewam że dobił by nawet ponad 200 ,a jak zmierzysz gpsem to wyjdzie te katalogowe 180![]()
Akurat wtedy (do dojczów) miałem mugena i wiozłem rodziców, wyszło na plus bo musiałem jechać albo 100 albo 140 (wtedy larmo zostawało w tyle i zagłuszał je silnik)
Bonus:
https://vimeo.com/30893335
a tak odn spalania nie zalezy mi zeby kazda krople palic 2 razy moze to i grzech ale lpg mam;p;p
wlasnie o taka odp mi cdzilo pamietalem ze cos od 4 do 5 bylo dokladnie nie moglem sobie przypomniec:)mensajero pisze:Mysle, ze 150km/h to bedzie u Ciebie w granicach 4000-4200 rpm.