Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
michaljag502
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru legacy 2.0 165km lpg 2007r
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam Subarmaniaków,ponieważ jestem nowy na forum. Zakupiłem subaru legacy 2.0 165km dohc 2007r w którym pierwszy własciciel zamontował sprżęgło jednomasowe które właśnie się kończy.Znalazłem wątek na forum:
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... 2004-roku/
Wiadomości są żeczowe ale ćży silnik w subaru legacy 4 2.0 sohc 136km i dohc 165km posiada to samo sprzęgło ? Proszę o opinie fachowców których na forum jak sądzę jest nie mało

. Będe wdzięczny za wszelkieżeczowe informacje.
michaljag502
-
miszozon
- 3 gwiazdki
- Auto: Forek S-turbo
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Zależy co tam zostało wsadzone. Są co najmniej dwa rozwiązania pozbycia się dwumasy z tego co pamiętam. Np. jeden to przeszczep gratów z 2.5T WRX/XT.
Są jeszcze zestawy sprzedawane jako oryginały tzw. Flexi Flywheel, można dorwać na Ebay.
vel misza, Pozdrawiam!
miszozon
-
michaljag502
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru legacy 2.0 165km lpg 2007r
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Sytuacja opanowana.Dowiedziałem sie że sprzęgło jednomasowe było zakupione kompletne w aso subaru w Gdańsku jednak aso w Łodzi miało problem ze znalezieniem takiego samego łożyska oporowego (dopiero za trzecim podejściem sprowadzili dobre) nr łożyska to 30502AA140. Z doborem docisku nie było problemu a tarcze dałem do nabicia okładziną kevlarową. Mój mechanik wkładał jakiś czas temu tarcze kevlarową do imprezy 300 ps i własciciel sobie chwali do tej pory więc moje 165 koni powinno zostać ogarnięte na dłużej niż 80 tyś km bo tyle było zrobione na subarowskim jednomasie. Jak wszystko będzie po składane to dam znać o różnicach w użytkowaniu.
Pozdrawiam.
michaljag502