Sprzedam Subaru Forester S turbo.
Auto kupiłem dla siebie w październiku 2011r. od Piter35 z 22b.eu. Piotrek sprowadził je "specjalnie" :) dla mnie zza zachodniej granicy z przebiegiem nieco ponad 130 000. Stanu licznika nie weryfikowałem. Jednak stan auta i zużycie nie świadczyło o jakichkolwiek ingerencjach w jego stan. Wg książki serwisowej poprzedni właściciel nie robił dużych przebiegów.
Aktualnie auto ma ok. 147 000.
Po dotarciu do domu wymieniłem mu wszystkie płyny, filtry. Rozrząd kompletny wymieniony przy przebiegu 99700.
Hamulce coś nie domagały. Przyczyną okazała się piasta przedniego koła. Wymieniona.
W lutym 2012 założyłem instalację LPG. Auto śmiga na gazie bez zarzutów. Różnica przy jeździe na benzynie, a LPG nieodczuwalna.
W marcu 2012 usłyszałem niepokojący terkot. Diagnoza - 2 wałki w zdawczej części skrzyni biegów do wymiany. Rzeczywistość okazała się jeszcze gorsza. Przyczyną połamania zębów wałków okazała się wiskoza. Reasumując wymienione zostały - oba wałki, wszystkie łożyska, podkładki i co najważniejsze wiskoza. Czyli szcześliwy nabywca zapomina o znanym w tych autach problemie. Ogólnie kilka tysięcy złotych w niego włożyłem.
Generalnie mechaniczny stan auta oceniam na bardzo dobry. Nie wymaga żadnych nakładów finansowych. Jakby to powiedział dobry handlarz - Wsiadać i jechać.
Karoseria, jak na swój wiek, w bardzo dobrym stanie. Rudej brak.
Rocznik 2000. Model po lifcie.
Silnik 2.0 z turbiną - 170 KM.
Od lutego 2012 jeździ tanio na LPG. Instalacja bez żadnych problemów.
Skrzynia manualna.
VIN - JF1SFSLD3YG072351
Wyposażenie, jak w S turbo:
-klimatyzacja
-4 poduszki powietrzne
-centralny zamek
-immobiliser
-alcantara
-elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka
-elektryczne szyby
-podgrzewana siedzenia
-duży szyberdach
-halogeny
Wyposażenie dodatkowe:
-WEBASTO
-Lotka na klapie
-aluminiowe progi
-reling na klapie
-hak
-radio CD
-2 komplety opon - lato na luminiowych 16", zima na stalowych 15"
Do zrobienia:
-dla estetów - wgniot na drzwiach kierowcy (zdjęcia) - ja jestem sprawcą. Wiatr porwał drzwi i uderzyły w lusterko stającego obok auta. Byłem u speca. Można to usunąć bez lakierowania.
-wymiana żarówki podświetlającej deskę rozdzielczą.
czyli pierdoły. Mnie nie przeszkadzały.
Cena 19000 do rozsądnej negocjacji. Wiem, że tanio nie jest. Jednak stan auta, fakt że nie trzeba kompletnie nic przy nim robić i to, że jest absolutnie bez żadnych modyfikacji... Ja i ,jak sądzę po stanie auta, poprzedni właściciel, nigdy nie brałem udziału w żadnych rajdach i jeździe w terenie. Auto służyło mi jako zwykły dojeżdżacz do pracy i po zakupy.
Sprzedaję tylko dlatego, że zaczyna pomału mnie być stać na coś nowszego i potrzebuję większego. Szukam Outbacka :) chyba w H6.
Kontakt - 793 202 629
Auto do obejrzenia w Inowrocławiu (kujawsko-pomorskie)