NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
W 335xi ponoć w warunkach optymalnych (zwykłych, nic się nie dzieje) kilkadziesiąt % idzie na przód, a w ekstremalnych do 100% na daną oś.
Wis a czy ty masz siwe włosięta
Bo to autko to pasuje do szpakowatego Pana grubo po 40

Bo to autko to pasuje do szpakowatego Pana grubo po 40

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
WiS, to Ty nie wiesz, że teraz opłaca się trzymać na koncie złotówki, a nie rupie indonezyjskie? 

Eteryczny chyba pracuje w jakimś banku bo tak namawia na lokate złotową 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Piter 35, sprawdź kurs rupii to przestaniesz się tak uśmiechać. 

Ja wczoraj widziałem jadąc do WarszawyWRC fan pisze:FUX pisze: na X6 trzeba czekać do marca,
Całe szczęście - do marca nie zobaczymy tej paskudy na drogach.
A ja, jeżely panowie pozwolom, to powiem, ze wczoraj zrobilem 1100 km Mercedesem C 200 Kompressssor.
Przy powrocie via Katowice spod Wroclawia - 500 km, spalil przy 160/170 9.4l.
Przy spokojniejszej jezdzie z Warszawy do Katowic 8.4.
Na oko wychodzi jakas polowa spalania mojego obecnego pojazdu.
Co wiecej, cicho, wychodnie. Jedzie. Jasne, ze wiele aut moze ten pojazd wyprzedzic. A na lukach sie kladzie, wiec trzeba brac z pakietem sportowym. No i generalnie nie ten motor.
Za to poza dyskwalifikujacymi kompletnie to auta cechami:
1. Mercedes.
2. Gwiazda na masce.
3. Naped na tyl.
4. Buractwo.
5. Kladzie sie.
6. Przyspieszenie gorsze niz 5.1
To zbyt wielu wad nie zauwazylem. Aha! Znalazlem podobienstwo. przy 180 gwizdala prawa szyba.
No i jesli wziac to 4x4...
Co wiecej, wprost z tego wsiadlem do mojego. Sprzeglo, no nie spodziewalem sie, ze mam az tak twarde. Z trudem sie w halasie przez telefon gada. Trzesie jak nie wiadomo co. I w sumie w miescie jedyna zaleta, ze mozna kopnac w pedal przyspiesznika i sie na 150 metrach wywyzszyc i pokazac glupkom, co sie o nich, frajerach mysli. Co z przyjemnoscia robie.
Ale to mala przyjemnosc, w porownaniu z wadami.
Tutaj zaznaczam, do sportu to ten merc nie jest.
I tym postem wykopalem sobie grob, cholera.
ale wam dam cos na oslode waszego zycia
Przy powrocie via Katowice spod Wroclawia - 500 km, spalil przy 160/170 9.4l.
Przy spokojniejszej jezdzie z Warszawy do Katowic 8.4.
Na oko wychodzi jakas polowa spalania mojego obecnego pojazdu.
Co wiecej, cicho, wychodnie. Jedzie. Jasne, ze wiele aut moze ten pojazd wyprzedzic. A na lukach sie kladzie, wiec trzeba brac z pakietem sportowym. No i generalnie nie ten motor.
Za to poza dyskwalifikujacymi kompletnie to auta cechami:
1. Mercedes.
2. Gwiazda na masce.
3. Naped na tyl.
4. Buractwo.
5. Kladzie sie.
6. Przyspieszenie gorsze niz 5.1
To zbyt wielu wad nie zauwazylem. Aha! Znalazlem podobienstwo. przy 180 gwizdala prawa szyba.
No i jesli wziac to 4x4...
Co wiecej, wprost z tego wsiadlem do mojego. Sprzeglo, no nie spodziewalem sie, ze mam az tak twarde. Z trudem sie w halasie przez telefon gada. Trzesie jak nie wiadomo co. I w sumie w miescie jedyna zaleta, ze mozna kopnac w pedal przyspiesznika i sie na 150 metrach wywyzszyc i pokazac glupkom, co sie o nich, frajerach mysli. Co z przyjemnoscia robie.
Ale to mala przyjemnosc, w porownaniu z wadami.
Tutaj zaznaczam, do sportu to ten merc nie jest.
I tym postem wykopalem sobie grob, cholera.
ale wam dam cos na oslode waszego zycia
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
A kto dluzej jezdzil alfa? Nowa?
Czym sie rozni 4x4
BMW
Mercedesa
Alfy
Saaba
I jak one sie maja do Subaru?
Czym sie rozni 4x4
BMW
Mercedesa
Alfy
Saaba
I jak one sie maja do Subaru?
Beema slyszałem, lecz nie sprawdzałem, że zmienną ilość momentu przekazywanego na koła. Jeszcze nie zamawiam
, to sie nie napalam...
Gdzieś pisałem, że od jesieni, prawdopodobnie, 320d Xi

Gdzieś pisałem, że od jesieni, prawdopodobnie, 320d Xi

Dolce far niente 

Rozumiem ,ze to auto do takiej codziennej jazdyFUX pisze: Gdzieś pisałem, że od jesieni, prawdopodobnie, 320d Xi

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
W ca. 8s do setki daje radę... Jeszcze można dziebko podwatować.Piter 35 pisze:Rozumiem ,ze to auto do takiej codziennej jazdyFUX pisze: Gdzieś pisałem, że od jesieni, prawdopodobnie, 320d Xi
Do nie upalania mi starczy. Bulić +100kpln za nastepne -2 s do setki, to mi sie nie uśmiecha

Dolce far niente 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
FUX, nie -2, a - 2,5. O!
Arno, ten napęd w BMW, przynajmniej w trójce jest stały nie żadne dołączane ustrojstwo i zwykle daje 40% przód i 60% tył, a jak się coś złego dzieje to ponoć jest w stanie przekazać do 100% na daną oś. Przynajmniej tak w katalogu pisze, a oni tam są autokrytyczni. Sami piszą, że inwestują w zaawansowane rozwiązania techniczne, a później: "A tak mało z tego wychodzi.". No i sam napęd na 4 waży jakieś 110kg, a w takim Porsche 911 50, a ono wbrew pozorom dużo mniesz nie jest (poza wysokością jest większe od Twojego majtkowego obecnego).
Arno, ten napęd w BMW, przynajmniej w trójce jest stały nie żadne dołączane ustrojstwo i zwykle daje 40% przód i 60% tył, a jak się coś złego dzieje to ponoć jest w stanie przekazać do 100% na daną oś. Przynajmniej tak w katalogu pisze, a oni tam są autokrytyczni. Sami piszą, że inwestują w zaawansowane rozwiązania techniczne, a później: "A tak mało z tego wychodzi.". No i sam napęd na 4 waży jakieś 110kg, a w takim Porsche 911 50, a ono wbrew pozorom dużo mniesz nie jest (poza wysokością jest większe od Twojego majtkowego obecnego).
Ostatnio zmieniony 9 lip 2008, o 22:00 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.
EterycznyŻołądź pisze: FUX, nie -2, a - 2,5. O!

Do scyzoryków jedziesz?
Dolce far niente 

Arno, na forum Evo.Org jeden gościu sprzedaje swoją "dziewiątkę" i kupuje C-klasę 63 AMG - to chodzi "trochę" lepiej niż C200 K 

Tylko troche lepiej. To po pierwsze. A po drugie kosztuje jedynie 2 razy wiecej. Ale w USA juz nie tak zle, bo 55kilo usd. czyli po cle jakies 85. czyli okolo 200pln. ROZDAJA ZA DARMO
I tu chcialbym zadac pytanie, na ktore nie znam odpowiedzi, bo 5 lat 4x4 i sie zapomina, plus wdrukowa;lismy sobie tu wszyscy w mozgi, ze auto bez 4x4 to smiertenla pulapka jest.
Zadaje: Jak sie jezdzi na dluzsza mete z napadem na tyl? Ja po wyprawie do Wroclawia nie widze roznicy. No oczywiscie nie bylo jazdy bokami, w czym sie przeciez specjalizuje od lat. Jak sie tym jezdzi w zimie. Jakie beda nastepne zimy? Sniegowe czy bezsniezne?
Bo prosze zauwazyc, 99% ludnosci jezdzi autami z napedem na jedna os. I jakos zyja sierotki!
Jasne, ze przy duzym opadzie sniegu.....
Ale tak normalnie w zyciu?
Czy ta elektronika cos zalatwia? Czy tylko udaje?
I tu chcialbym zadac pytanie, na ktore nie znam odpowiedzi, bo 5 lat 4x4 i sie zapomina, plus wdrukowa;lismy sobie tu wszyscy w mozgi, ze auto bez 4x4 to smiertenla pulapka jest.
Zadaje: Jak sie jezdzi na dluzsza mete z napadem na tyl? Ja po wyprawie do Wroclawia nie widze roznicy. No oczywiscie nie bylo jazdy bokami, w czym sie przeciez specjalizuje od lat. Jak sie tym jezdzi w zimie. Jakie beda nastepne zimy? Sniegowe czy bezsniezne?
Bo prosze zauwazyc, 99% ludnosci jezdzi autami z napedem na jedna os. I jakos zyja sierotki!
Jasne, ze przy duzym opadzie sniegu.....
Ale tak normalnie w zyciu?
Czy ta elektronika cos zalatwia? Czy tylko udaje?
Osobiście bardzo lubię jazdę samochodami RWD, najlepiej, jak mają jeszcze siłę obracać tymi kółkami - daje to dużo większą frajdę, niż jazda słabym 4x4.
Następne zimy? Przypuszczam, że już powoli czas zacząć żegnać się ze śniegiem, przynajmniej na obszarach miejskich i trasach, ale w górach powoli też.
Normalnie w życiu nie ma kompletnie różnicy, elektronika załatwia skłonności do rumakowania, nie załatwia nic jeżeli już się rumakować zaczęło. Taka mała pułapka.
Następne zimy? Przypuszczam, że już powoli czas zacząć żegnać się ze śniegiem, przynajmniej na obszarach miejskich i trasach, ale w górach powoli też.
Normalnie w życiu nie ma kompletnie różnicy, elektronika załatwia skłonności do rumakowania, nie załatwia nic jeżeli już się rumakować zaczęło. Taka mała pułapka.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Devlin, nie badz taki pewien, ze sniegu nie bedzie.
Idzie nie ocieplenbie a ochlodzenie.
Ostatnia zmia byla najzimniejsza na calym swiecie od wielu dziesiecioleci.
Nie znasz ani dnia ani godziny
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Z mojego skromnego doświadczenia - najpierw parę lat doświadczeń z TKN (socjalistyczny odpowiednik RWD), potem lata różnych osiek, aż wreszcie - niespodziewanie - czasami mocny tyłopęd, służbowa bawarka piątka na przykład.
Latem i w normalnych warunkach jedzie się bez różnicy.
Zimą, gdy jedziesz po śniegu / rozjeżdżonym błocie / marznącym nagle mokrym - bywa zabawnie, zwłaszcza jesli pierwszy atak zimy zaskakuje na letnich oponach w długiej trasie (przerabiałem
). Ale rozsądek i taktyka zastępuje AWD w znacznym stopniu...
Natomiast dobre opony zimowe w nowoczesnym RWD sprawiają, że w standardowojesiennozimowych warunkach po mieście / trasie człowiek porusza się mniej więcej tak samo jak ośką, czyli bez większych problemów, o ile nie wrypie się dobrowolnie w zaspę. Śliskie podjazdy pokonuje się nawet lepiej, ciasne zakręty chyba też.
Po AWD pewnie będzie tylko ta różnica, że trzeba pamiętać o tym ostatnim elemencie. Zaspy zakazane
Latem i w normalnych warunkach jedzie się bez różnicy.
Zimą, gdy jedziesz po śniegu / rozjeżdżonym błocie / marznącym nagle mokrym - bywa zabawnie, zwłaszcza jesli pierwszy atak zimy zaskakuje na letnich oponach w długiej trasie (przerabiałem

Natomiast dobre opony zimowe w nowoczesnym RWD sprawiają, że w standardowojesiennozimowych warunkach po mieście / trasie człowiek porusza się mniej więcej tak samo jak ośką, czyli bez większych problemów, o ile nie wrypie się dobrowolnie w zaspę. Śliskie podjazdy pokonuje się nawet lepiej, ciasne zakręty chyba też.
Po AWD pewnie będzie tylko ta różnica, że trzeba pamiętać o tym ostatnim elemencie. Zaspy zakazane

Oby.Arno pisze:Devlin, nie badz taki pewien, ze sniegu nie bedzie.
Co do ostatniej zimy to bym się spierał - dwie zimy temu na ślizgawce bywałem dość regularnie, ostatniej - nie pamiętam, bym się choć raz wybrał.
http://wwojnar.com/
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Arno, byłeś se Wrocławiu?! Czemuś mnie nie spróbował przekonać jak to ten mercedes jest fajny?
U Wróbla, czy Frączaka?Arno pisze: wyprawie do Wroclawia
Dolce far niente 

Ale tam już będzie teraz HaldexEterycznyŻołądź pisze: a w takim Porsche 911 50, a ono wbrew pozorom dużo mniesz nie jest (poza wysokością jest większe od Twojego majtkowego obecnego).

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 135731,415