BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie

Post 29 lip 2013, o 20:12

FUX pisze: merol, bawara, jag/lr
Bo po te marki przysyła się szofera :giggle:
FUX pisze: toybota obserwacje zblizone do Twoich.
W kieleckiej Toyocie podchodzą i pytają czy w czymś pomóc nawet gdy widać że przyjechałem do serwisu i zabijam czas zwiedzaniem salonu. Cholera, teraz do mnie dotarło - pewnie wyglądam na takiego, co chce znienacka urypać lusterka albo zwędzić prospekty, dlatego wolą mieć mnie pod ścisłą kontrolą z bliska :whistle:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 29 lip 2013, o 20:24

przyjechał merolem pod salon Volvo - no faktycznie zawodowcy tylko wiedzą że nie kupi :-)
Arno wyślij najpierw majla że jedziesz - to Cię obsłużą i kawą w drzwiach powitają... najpierw sprawdzą, czy błędów ortograficznych w treści nie zrobiłeś i od razu wiedzą z kim gadka - a tak z ulicy, to jak mają Cię sprawdzić? Ani Twojego fejsa nie oblookają, ani na goldenelinie nie określą co robisz i na ile kasy można Cię orżnąć... zawracasz tylko im doopę i tyle - a handlowiec musi być przygotowany na spotkanie z ofiarą, tego ich uczą :cofee:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 29 lip 2013, o 20:31

W Toyocie, ten sam właściciel salongu co Lexusa, od razu podskoczyli. Natychmiast była jazda próbna GT86, co może zaowocować... nie wiadomo czy akurat Toyotą :)
W Toyocie na Puławskiej jest do kupienia chyba oryginalny Landcruiser taki ze 40 lat ma, odnowiony. Za 45tys.

FUX - podałeś się modzie na SUV. Ja się pytam, po kiego grzyba mi SUV w mieście? No się pytam? Bo co, zepchnę kogoś z drogi czy jak?
Yu w mieście to nawet Miatą możńa posuwać.

Ale ale, a propos kabrioletów. Pamiętaj obywatele sąsiada z Astonem? Próbowaliśmy załatwiać hopki lepsze, i oto dziś, na naszej drodze niespodzianka, ryją asfad i kładą wielgachne z kostki PSY chrapiące.
A Ukrainka matki, śpiąca od ulicy powiedziała, że Aston lotem koszącym codziennie o 12 w nocy lub 11, wraca z rykiem lecąc naszą uliczką. Ciekawe czy jak zbudują wszystkie hopki, to czy będzie jeździł tędy, czy po bruku w dół, ale z jednym skokiem. SPRAWIEDLYWOŚ DZIEJOWA SIĘ NAZYWA.
W USA w niektórych miejscach były nie wystające w górę hopki ale tzw DIPs. Na skrzyżowaniach zagłębienia, jak żeś nie zwolnił - miska do widzenia ślepa Gienia.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Gootek
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 21:04

Arno pisze:Ja się pytam, po kiego grzyba mi SUV w mieście? No się pytam? Bo co, zepchnę kogoś z drogi czy jak?
Wyższe auto ma swoje zalety również w mieście.
Nie musi to być wielgaśny SUV, którym trudno wjechać do galerii handlowej. Ale na przykład takie Volvo V40 Cross Country? Czemu nie.

"Podniesione zawieszenie i duże koła ułatwiają pokonywanie miejskich pułapek w postaci chociażby wysokich krawężników."

Link: http://www.youtube.com/watch?v=14FC1cfcQPk

Zresztą, piszesz przecież o budowie nowych pułapek na własnej ulicy dojazdowej...

Chyba nie zaglądałeś do salonu Jeepa, żeby szukać tak jakiegoś konturenta dla GT86?
;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 21:06

busik pisze:przyjechał merolem pod salon Volvo - no faktycznie zawodowcy tylko wiedzą że nie kupi :-)
Arno wyślij najpierw majla że jedziesz - to Cię obsłużą i kawą w drzwiach powitają... najpierw sprawdzą, czy błędów ortograficznych w treści nie zrobiłeś i od razu wiedzą z kim gadka - a tak z ulicy, to jak mają Cię sprawdzić? Ani Twojego fejsa nie oblookają, ani na goldenelinie nie określą co robisz i na ile kasy można Cię orżnąć... zawracasz tylko im doopę i tyle - a handlowiec musi być przygotowany na spotkanie z ofiarą, tego ich uczą :cofee:
To straszne: nie ma mnie na FB, na Golden coś ta też nie, a LINKEDIN kilka dni temu zlikwidowałem konto. W zasadzie nie da się mi sprzedać niczego

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 21:08

Лукашэнка pisze:
Arno pisze: Nie musi to być wielgaśny SUV, którym trudno wjechać do galerii handlowej. Ale na przykład takie Volvo V40 Cross Country? Czemu nie.

Chyba nie zaglądałeś do salonu Jeepa, żeby szukać tak jakiegoś konturenta dla GT86?
;-)
Ale to V40 CC to tak średnio wyżej tylku udaje jak XV. Tam średnio trochę.
Jeepa to se ogldałem, żeby ewentualnie samemu móc coś czasem. Kuszą takie co nie jeżdżą, Defender, Wrangler...
Ale jak mawia jeden znawca - brać KIĘ labo Hyundaya. I się nie szczypać.
I dużo w tym razji jest

Gootek
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 21:18

Arno pisze:Ale jak mawia jeden znawca - brać KIĘ labo Hyundaya. I się nie szczypać.
I dużo w tym razji jest
Jakość Kia?
http://www.kia.com/pl/specials/gwarancja/
Racja.

Kiedyś siano się z japońskiej jakości.
Później z koreańskiej.
Ale to przeszłość.
Koreańczycy nadgonili zaległości.

Ten koreaniec wydaje mi się na żywo szczególnie niebrzydki:
http://www.hyundai.pl/Samochody/Sportow ... ter_Turbo/
Ostatnio zmieniony 29 lip 2013, o 21:24 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 29 lip 2013, o 21:23

FUX pisze: Generalnie maja w doopie.

Jakiś czas temu jedynie w Ałdi ktoś podszedł.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 29 lip 2013, o 21:54

Tylko te Koreańce trochę drogie :idea:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 29 lip 2013, o 22:04

Piter 35 pisze:Tylko te Koreańce trochę drogie :idea:
poprawili jakość i wzornictwo - to i ceny w górę
przypomnij sobie co było z Audi ze 20 lat temu jak podnieśli jakość to i ceny do poziomu merca podnieśli

koreańce wzorują się na najlepszych i trzeba przyznać, że coraz lepiej im to wychodzi
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Piter 35
6 gwiazdek

Post 29 lip 2013, o 22:12

Myśle ,że sporo im jeszcze brakuje :idea:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 30 lip 2013, o 00:03

burat, bo ten forumowicz nie sprzedawał aut tylko marzenia! ;-) :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 30 lip 2013, o 00:07

Chloru, on się dostosowywał do potrzeby klijemta :giggle: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 30 lip 2013, o 01:09

Лукашэнка pisze: Jakość Kia?
http://www.kia.com/pl/specials/gwarancja/
Racja.

że niby 7 lat?? Warto wczytać się w warunki gwarancyjne, które są umieszczone w książce:
http://www.kia-gwarancja.pl/resources/P ... 0_NOWA.pdf

np. ceed ma takie obwarowania:
Gwarancja podstawowa: 7 lat lub 150k kilometrów, w tym pierwsze 3 lata są bez limitu...
+ różnego rodzaju wyłączenia (i już nie jest tak kolorowo)

A za przeglądy w ASO trzeba bulić...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 30 lip 2013, o 08:01

osobiste doświadczenia: opel , toyota, seat, ford, wjedziesz (nawet w krótkich gatkach), postrzelasz drzwiami i zaraz ktoś się zainteresuje, volkswagen następny w kolejce, ostatnie miejsce lokalny mercedes ( nawet jak masz długie spodnie)

a w ogóle to ich popieprzyło, kupujesz nowy samochód których od cholery w salonach ale aby dostać "rabat" należy się wyłozyć z wielu dokumentów że Ci się tenże należy,
niedługo badania lekarskie będą niezbędne dla kolejnego 1% upustu
i zapewne wszystko po to aby klient poczuł się wyjątkowy

citroen przynajmniej nie udaje że oficjalny cennik jest o 40% zawyżony, profesjonalnie opracowana książka rabatowa ma z 500 stron , samochód cennikowo wart 140 kupujesz za 85 :-)

aha, w maździe ( ślicznie się odmienia:) ) trzeba było sprzedawcę poprosić o podejście i przeprosić za odrywanie od pilnego przeglądania czegoś w kompie, poświęcił 2 minuty,
ale przyzanję że miał nosa :giggle:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 30 lip 2013, o 08:54

Arno pisze: podałeś się modzie na SUV
To po co Ci Forek? :razz:

A poważnie to po polach robię.

No mam większe szanse przeżycia, niz w alfie czy fiacie pińcet.
leon pisze:
Jakiś czas temu jedynie w Ałdi ktoś podszedł.

O. Prawda; w prosiaku też. Panamerę tak bardzo chciał sprzedać, że nawet był skłonny kombinować, skąd wytrzasnąć hak, na którym mógłbym rowery wozić... :giggle:

Kia, hundaj ma w d...
Przyjdzie klyent, kupi 20-50 szt. i cześć. Widziałem w Poznaniu, jak 10 lor z taką dostawą zjechało. Chłopaki mieli problem, aby poutykać...
Po co się wysilać... :giggle:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 lip 2013, o 08:56

w maździe zapytałem, czy mogę przyjść z psem, żeby sprawdzić, czy się zmieści. I że z kocem i w ogóle. NIE! brzmiała grzeczna odpowiedź.
a co do odmiany, to zobacta co się dzieje.
Super PRowcy z firm uznają, że jak się po polsku odmienia, to rodak nasz kochany nie zrozumie o jaką firmę chodzi.
Ostatnio sporo reklam IKEA - napisałem jak oni mówią. Normals by rzekł: reklam IKEI. Ale nie - spotkajmy się w IKEA...
Reklama czyni cuda - po reklamie "Mam SMAKA" ludzie - sam słyszałem - przestali odmieniać podobne słowa. Nie uciekniemy przed stwierdzeniem, że telewizja jest dziś chyba jedynym źródłem wiedzy i słownictwa, oraz wzorcem mówienia.
Już korci, żeby napisać: a może Sejm powinien wydać ustawę o poprawności... tia, a co jeśli jakiś artysta sobie neologizm wymylłi i już go urządas za chabety i na dołek. Oj, panie Mariusz, tu się pan nie popisał. 5 tysięcy grzywny.

Gdyby chcieć działaćjak ci artyści od IKEA, to byśĶy mówili: Kupiłem sobie FIAT, MAZDA. Proszę zwrócić swą szlachetną uwagę na nazwę SUBARU - ona nie podlega tym prawom, gdyż się nie odmienia. I to kolejna wyższość tej marki na MERCEDES. Bo jakże prosto powiedzieć jeździłem SUBARU - głowka nie boli jak się odmienia. Ale już w przypadku MERCEDESA? Ojejejejej, jakiż kłopot. Bo czy powiedzieć: Jeździłem Mercedes, czy Mercedesem. Nie wiem, rozterka i rozdarcie szat.

A co jeśli ktoś nazwie córkę Mercedes? No się pytam co!? Nie było Mercedesy? Całowałem się z Mercedesą ( ew. Mercedessą). Kurna, co za język fleksyjny głupi jakiś. jakby ktoś chciał to zjawisko zrozumieć, to oto próbka języka opisu∆ącego te zjawiska:
Teoretycznie język analityczny może przekształcić się bezpośrednio we fleksyjny na zasadzie gramatyzacji morfemów
I ja się pytam, czy w IKEI morfem jest gramatyzowany, czy jest negatywna interferencja z języka anlitycznego?
da bardzo zaniteresowanych:
http://grzegorj.w.interia.pl/gram/koniugp.html

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 30 lip 2013, o 09:04

Arno pisze: NIE! brzmiała grzeczna odpowiedź.

musza pamiętać czasy gdy facet z "salonu" FSO był bogiem, jak wiele od skinienia Sprzedawcy-kierownika serwisu zależało,
pamięta każdy któremu po roku rdzewiała buda kanciaka, zalecą przekładkę , naprawę ( bez sensu) czy wymianę całego samochodu( także bez sensu ale zawsze rocznik młodszy)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 paź 2013, o 12:18

Książki mówicie:
Adam Zamoyski - Polska
Małgorzata Rajmer - Bukareszt
Stu latek, który wyskoczył przez okno
Dla miłośników Irvinga, W Jednym Ciele
Frank Langella - Dropped Names
Tom Wolfe Back To Blood
Shelly EMling, Marie Curie and her dughters - ta książka pokazuje jak MCS była odbierana w USA np... Warto poczytać o tej rodzinie.
Jodi Picoult Lone WOlfe
Gabriel SabatiniKapitan Blood. To powieść piracka. Sabatini jak Kraszewski pisał szybko. Warto sobie o nim samym poczytać.
Michael Chabon - Telegraph Avenue

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie

Post 21 paź 2013, o 09:10

Nie. Tutaj to zginie wsrod Twoich wypocin. Powinien byc osobny watek.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 09:16

To zakładaj...

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 21 paź 2013, o 09:53

FUX, Arno - nasz HU_manista - niech tytul majstruje.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 paź 2013, o 13:36

Wajchę od biegów Ci zwinęli...

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,14816214.html

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 paź 2013, o 21:48

FUX pisze:Wajchę od biegów Ci zwinęli...

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,14816214.html
Budżet nam się zniżył do poziomu prawie Fodowskiego, grunt że mamy zniżki sporawe.
Ale z temi zniżkami to się boję, że będę musiał brać m135 gołe, albo C w silniku dla mas ludowych bez dodatków, lub chaliera wi co, typu MINI JCW.
A najlepiej se wziąć Opela. Opela się opela. Dobry i inteligentni żart i nic nie mówić mi tu

Piter 35
6 gwiazdek

Post 22 paź 2013, o 22:56

Arno, zawsze pozostaje Auris w hybrydzie :mrgreen: mało pali 2,6 l nie żądający sie w oczy i trendy ekologiczny ;-)

ODPOWIEDZ