Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
nikt nic nie mowil, po prostu zmienili po cichu cos w rozrzadzie i juz :)
2,5t nie jexdzi, to po prostu zapier........
:p
2,5t nie jexdzi, to po prostu zapier........
:p
No bez przesady. ja nie jestem żadnym fanem tsi.esilon pisze:jo tak staje sie niepoprawnym fanem tsi ale do Lukaszenki jeszcze sporo mi brakuje:)
Na razie.
Bo coraz bardziej przekonuje mnie ta nowa generacja aut kompaktowych ze stajni VAG.
Jednak muszę przyznać, że nie wiem czy wybrałbym Leona lub Toledo... czy raczej ich bliźniaczkę - Octavię III. Oczywiście, najchętniej Octavię RS.

WiS,WiS pisze:Rok-dwa lata temu znajomi ze Skody prywatnie przyznawali, ze nieźle, acz coraz gorzej.Godlik pisze: zastanawiam nad jakąś Octavią... Ciekawe tylko jak z trwałością tych wynalazków...
Tęsknili zwłaszcza za wolnossącymi silnikami 1.6 i 2.0 które były nie do zabicia, wszystko jedno, na benzynie czy na gazie. Z rodziny turbo najlepsze opinie co do trwałości/bezawaryjności miał 2.0 z bezpośrednim wtryskiem (nowsze Octavie RS), ponoć najlepiej dopracowany i najstaranniej robiony oraz stary 1.8 tsi, 150 koni/180 koni, który biegał kilka lat temu w całej rodzinie VW.
Nowsze, ekologiczniejsze tfsi - każdy ma swoje wady i słabostki, niestety. nie pamiętam w tej chwili szczegółów, ale jakby co, mogę odkopać stare znajomości.
Skoda produkuje dwa silniki benzynowe EA211 i EA111, każdy w dwóch wersjach pojemnościowych: 1.2 i 1.4
Wszystkie inne silniki kupują od swoich aliantów.

chodziło mi o fordowskie tsi czyli ecoboostЛукашэнка pisze: ja nie jestem żadnym fanem tsi.

Лукашэнка pisze: czy raczej ich bliźniaczkę - Octavię III
kwestia gustu i drobnych różnic technicznych ale trzeba pamiętać że tylko Leon ma doskonale zaprojektowaną sylwetkę z całej rodzinki na platformie MQB

Godlik, niech mnie ktos poprawi: wydawalo mi sie, ze tfsi to turbo i sprezarka w jednym, a tsi tylko turbo
Tak, te vagowskie popierdolki z napedem na przod faktycznie oddziela przepasc od subaryn w temacie komfortu.
Oddziela je tez przepasc w temacie funu z jazdy. Kompromisem jest audi ktore daje radosc z jazdy quattro i komfort.
Co do spalania: moje A4 przy takiej trasie jak jechal Esi 140 kmh pali mniej od tego leona mimo 500Nm i 240 kucy oraz poziom komfortu jest odrobine inny ;) W dodatku mozesz je miec juz za .. tyle samo albo mniej! :)
Bo przypadkowo akurat gregu sprzedaje audi bo mu szkoda patrzec jak jego auto marnieje w garazu podziemnym gdy on w tym czasie smieje sie z kolesi w puszkach smigajac szybkim skuterem miedzy ich autami!
To byla reklama
Tak, te vagowskie popierdolki z napedem na przod faktycznie oddziela przepasc od subaryn w temacie komfortu.
Oddziela je tez przepasc w temacie funu z jazdy. Kompromisem jest audi ktore daje radosc z jazdy quattro i komfort.
Co do spalania: moje A4 przy takiej trasie jak jechal Esi 140 kmh pali mniej od tego leona mimo 500Nm i 240 kucy oraz poziom komfortu jest odrobine inny ;) W dodatku mozesz je miec juz za .. tyle samo albo mniej! :)
Bo przypadkowo akurat gregu sprzedaje audi bo mu szkoda patrzec jak jego auto marnieje w garazu podziemnym gdy on w tym czasie smieje sie z kolesi w puszkach smigajac szybkim skuterem miedzy ich autami!

To byla reklama

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
WiS pisze: Troche mi wstyd, ale obiecuję popracować nad sobą i autem. Może na początek spuszczę trochę powietrza z kól?![]()
Wystarczy fotel trochę do przodu przesunąć. Oprócz przyspieszenia poprawi się też skuteczność hamowania

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
gregski pisze: moje A4 przy takiej trasie jak jechal Esi 140 kmh pali mniej od tego leona mimo 500Nm i 240 kucy oraz poziom komfortu jest odrobine inny ;)
nie mówiłem o spalaniu na tempomacie ustawionym na140km/h ( wtedy zapewne łyknie mniej ) tylko o komforcie, audi fajne ale czuc że ciężkie, na dodatek ropniak z depeefami drogasnymi i jakby było mało to seeedan, fuj

gregski pisze: To byla reklama
a jak nie po auto to też ?W przypadku spotkania w Berlinie zapewniam odbior z lotniska/dworca oraz zapraszam na obiad do mojej ulubionej restauracji.

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Bezżart, monsieur, starsi ludzie muszą mieć swobodę wyciągania nógChloru pisze: fotel trochę do przodu przesunąć. Oprócz przyspieszenia poprawi się też skuteczność hamowania

Wzorcowe ogłoszeniegregski pisze: akurat gregu sprzedaje audi

Gdyby nie ten drobiazg, że dotyczy audicy z dieslem, to aż by się chciało kupować

to prawdaWiS pisze: Wzorcowe ogłoszenie![]()

a dokładnie, problemem tego auta jestWiS pisze: ten drobiazg, że dotyczy audicy z dieslem
Greg na autobanie go wygrzeje i wypali, a do jazdy w mieście to tylko większa skarbonka niestety- filtr cząstek stałych DPF

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Etam, przy remapie sie to wywala i spokoj.
Zdecydowanie czesciej pada czujnik cisnienia G420 ktory siedzi przed filtrem, wart 0,60€, kosztujacy do 60€, pozwalajacy niejednemu serwisowi oszukiwac, ze DPF padl - 2000€ ....
Poza tym to V6 wiec tylko pol kNm zdradza, ze to traktor na rope.. nie ma klekotu.
Za to kopanie SUVow premium na autostradzie pow 240 kmh bezcenne ... Te pudla mimo wielkich silnikow nie moga tak latwo pokonac oporu powietrza jak to autko.. Ale my tu nie o tym..
Zdecydowanie czesciej pada czujnik cisnienia G420 ktory siedzi przed filtrem, wart 0,60€, kosztujacy do 60€, pozwalajacy niejednemu serwisowi oszukiwac, ze DPF padl - 2000€ ....
Poza tym to V6 wiec tylko pol kNm zdradza, ze to traktor na rope.. nie ma klekotu.
Za to kopanie SUVow premium na autostradzie pow 240 kmh bezcenne ... Te pudla mimo wielkich silnikow nie moga tak latwo pokonac oporu powietrza jak to autko.. Ale my tu nie o tym..
busik pisze: to prawda szczególnie ten obiad w Berlinie, który nagle zniknął
to jest oczywiste

nie jestem tak do końca pewny, czy w tym aspekcie przebijasz gregski'ego dartha vaderaesilon pisze:dodam jeszcze ze przy 160 jest 3500 obr

Лукашэнка, może Ty lub ktoś z forumowiczów wie jak to się sprawuje, jak z serwisem itd ...
http://allegro.pl/hummer-h3-2007-08-3-7 ... 17684.html
http://allegro.pl/hummer-h3-2007-08-3-7 ... 17684.html
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
esilon, a przyda się 

oj, to odległe dzieje,esilon pisze:pamietam jak w fso 1500 tyle bylo przy 115 :)
ale w niektórych nieco bardziej współczesnych konstrukcjach też bywa podobnie:
http://answers.yahoo.com/question/index ... 034AACNi3T

Kruszyn,
niestety nie miałem z takim wozem nic do czynienia.
Gdyby zaufać sprzedawcy w sprawie spalania, to można by powiedzieć, że to oszczędny wozik
"Idealne na sluby, reklamę biznesu lub rodzinne auto"

niestety nie miałem z takim wozem nic do czynienia.
Gdyby zaufać sprzedawcy w sprawie spalania, to można by powiedzieć, że to oszczędny wozik

esilon, w tym ogłoszeniu jest odpowiedź:esilon pisze:Kruszynku, po co ci takie pudlo?
"Idealne na sluby, reklamę biznesu lub rodzinne auto"

Kryzys jest trzeba coś oszczędnego kupić a nie subaru z wiatrakiemЛукашэнка pisze: Gdyby zaufać sprzedawcy w sprawie spalania, to można by powiedzieć, że to oszczędny wozik![]()