ZIP-czyli...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

ZIP-czyli...

Post 14 sie 2013, o 20:00

... jak nadstawiliśmy d... :mrgreen:

Pikna strona, jak sprawdzić, ile razy i za ile daliśmy się r... w d..., w dodatku czasami płacąc dubeltowo... :giggle:
https://zip.nfz.gov.pl/ap-zipubz/

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: ZIP-czyli...

Post 15 sie 2013, o 08:20

No to ciekawostka, żeby swoje zobaczyć, będę musiał pójść do NFZ. Czy ja się na to zdobędę, się pytam.
Ale - interesują mnie płatne wizyty u specjalistów np w Enelmedzie, w którym mam wykupiony pakiet.
Czy te wizyty też się pojawią? I jak będą opisane ryczałt/kapitacja? Co to jest kapitacja?

Moja żona z pewnością ma na koncie ciekawą sumkę ze względu na operację i długą rehabilitację, ale ja nie byłem u państwowców nie wiem nawet ile lat.
Jeden znajomy powiedział, że se policzył ile wydał na prywatne operacje przez ostatnie 20 lat dla rodziny. A ile by bulnął na NFZ. I mu wyszło, że bulnął więcej.
A ja u na to, że wszystko cacy do momentu kiedy trzeba ci nereczkę przeszczepić albo serce, albo se dwa lata na raka pochorować...
Człowiek stosunkowo zamożny to se całą otropedię udźwignie finansowo, ale już poważne historie to chyba nie bardzo.

No i powstaje pytanie, czy jest jakieś prywatne ubezpieczenie, które obejmuje WSZYSTKO. I czy jeśli jesteś osobą schorowaną, to czy ci rok nie będzie szalenie wzrastać stawka.
Gybyśmy mieli prytwany pakiet w enelmedzie, to w przyszły roku pewnie stawka byłaby 2x wyższa, przez bezustanne wizyty mojej małżonki przez ostatnie dwa lata.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

ODPOWIEDZ