do tego, że koło fotela będziesz wozić shotguna. I jak jakiś zapyta dlaczego wyłączyłeś...jarmaj pisze: MOTORYZACJO, DOKĄD ZMIERZASZ.... ???
Auto dla dziada
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Auto dla dziada
Drogi A.A.A. błędnie zakładasz, że to będzie wyłączalne, dlaczego miałoby być? Przecież wyłączenie spowoduje zagrożenie na drodze.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
bedzie jak z radarami, na poczatku placz, potem plac...
zdaje sie wszystko ucichlo i ludzie grzecznie placa?
zdaje sie wszystko ucichlo i ludzie grzecznie placa?
No właśnie, podobno nie bardzo płacą:gregski pisze:ludzie grzecznie placa?
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Polac ... aid=1112a1
Gregski,
a tak na chwilę zmieniając temat, jak tam atmosfera przedwyborcza za Odrą?

-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Nie płaca - najzwyczajniej jeżdżą wolniej. Dzisiaj jadąc drogami krajowymi rzadko juz się spotyka kogoś kto grubo przegina.gregski pisze: i ludzie grzecznie placa?
Radary ITD mimo wszystko są ustawione tam gdzie trzeba ze względu na bezpieczeństwo, a nie tak jak wiejskich strażników w miejscach gdzie da się wyciągnąc kasę ( np w krzakach 5 metrów przed końcem jakiejś malusieńkiej wioski).
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
lukass pisze: jadąc drogami krajowymi rzadko juz się spotyka kogoś kto grubo przegina.
mam podobne obserwacje, zrobiłem w tym tygodniu 1000km po naszych drogach w tym autostrada A2, ustawione na tempomacie 140 i nikogo nie wyprzedzasz , nikt Cie nie wyprzedza,
robi się raj

Na naszych autostradach jest tak, że albo faktycznie prawie nikogo nie spotkasz na trasie, albo spotkasz kilometrową kolejkę przed punktem poboru opłat.esilon pisze:autostrada A2, ustawione na tempomacie 140 i nikogo nie wyprzedzasz , nikt Cie nie wyprzedza,
robi się raj
Tak nawiasem mówiąc, ten system z bramkami zamiast np. okresowych winet, to jakieś nieszczęście.

pieniądze czynią cuda, jak widać.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Лукашэнка pisze: Gregski,
a tak na chwilę zmieniając temat, jak tam atmosfera przedwyborcza za Odrą?
nie wiem.. tzn u mnie na dzielni kultura...

Лукашэнка pisze: Tak nawiasem mówiąc, ten system z bramkami zamiast np. okresowych winet, to jakieś nieszczęście.
oj tak.. masakra :(
Arno pisze: pieniądze czynią cuda, jak widać.
spalanie przy 140km/h 7,6l/100km natomiast przy prędkościach160-170 już 8,5-8,8
trasa po krajówce w tempie sznura ciężarówek czyli ca.90 km/h z incydentalnym wyprzedzaniem: spalanie 5,1/100,
tsi rzondzi

na bramkach miałem chyba szczęście bo bezkolejkowo się odbywało, rozśmieszył mnie natomiast fotoradar na autostradzie tuż przed poborem opłat
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Idealne miejsce do połowu. Tam gdzie nie ma fotoradarów stoi policja z suszarkami, bo ograniczenie do 40km/h na odcinku 200m przed pustymi bramkami nietrudno zignorowaćesilon pisze: rozśmieszył mnie natomiast fotoradar na autostradzie tuż przed poborem opłat

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak pisze: Tam gdzie nie ma fotoradarów stoi policja z suszarkami
zapewne dbają o bezpieczeństwo pracowników budek poboru opłat
może jednak tradycyjny golf dla "dziada" ?

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Nie przysypia, ale ma dużo zaległości do nadrobieniaesilon pisze: sprawdzałem tylko czy rrosiu nie przysypia

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Świat się zmienia. Ostatnio szczególną uwagę zacząłem zwracać na mercedesy, które do tej pory kojarzone były z wiekowymi, ustawionymi finansowo kierowcami. Ku mojemu zdziwieniu, trzy czwarte widzianych mercedesów prowadziło młodych kierowców. Bynajmniej nie dałbym im 35-40 lat, tylko mniej. Zadzwiwiające :) Za to Passaty trzymają poziom. Swego czasu chciałem nawet kupić Passata, ale jazda próbna szybko się skończyła. Nie mogłem przestawić się psychicznie z małego samochodu na taką landarę. Na dniach zamierzam odwiedzić salon Audi i Mazdy, te nowe modele wyglądają ciekawie. Nie miałem wcześniej doświadczenia z samochodami Mazda, jazda próbna zweryfikuje wszystkie dobre opinie o nich. Zobaczymy.
esilon, to nie wiem czym sie zachwycasz. Pali wiecej niz 3.0 TDI quattro w aucie ciezszym o kilkaset kg..
i polowe tego co WRX, stąd zachwytgregski pisze: nie wiem czym sie zachwycasz. Pali wiecej niz 3.0 TDI quattro
efekt kozy

Gregski,
ale czy w swojej ocenie spalania bierzesz poprawkę na to, ile waży 1 litr benzyny a ile 1 litr oleju napędowego?
Gdyby ktoś szukał oszczędnego Audi, to prosze bardzo:
http://www.newsauto.pl/audi-a3-1-6-tdi- ... y-w-gamie/

ale czy w swojej ocenie spalania bierzesz poprawkę na to, ile waży 1 litr benzyny a ile 1 litr oleju napędowego?

Gdyby ktoś szukał oszczędnego Audi, to prosze bardzo:
http://www.newsauto.pl/audi-a3-1-6-tdi- ... y-w-gamie/

esilon, teraz kumam ;)
moj bus pali srednio 16-20 litrow na 100km. Ale dzieki LPG jakos mi to nie wadzi ;)
Czyli moze jednak wrx na lpg? :)
moj bus pali srednio 16-20 litrow na 100km. Ale dzieki LPG jakos mi to nie wadzi ;)
Czyli moze jednak wrx na lpg? :)
Лукашэнка, widzialem juz na miescie tego nowego vw co pali litr XL1.. wyglada zjawiskowo...
nie bardzo wiadomo tylko kto sprawia, ze magicznie takie projekty upadaja i juz jest mowa, ze raczej nie trafi do seryjnej produkcji, a jesli to tylko 250 sztuk itp...
nie bardzo wiadomo tylko kto sprawia, ze magicznie takie projekty upadaja i juz jest mowa, ze raczej nie trafi do seryjnej produkcji, a jesli to tylko 250 sztuk itp...
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, o 10:30 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
bez sensu pod wieloma względami ,gregski pisze: Czyli moze jednak wrx na lpg? :)
a w trasy mamy komfortowego , przestronnego i niezwykle oszczędnego leona

jakaś aluzja?esilon pisze: efekt kozy

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski