COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
memem w memy:

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Stajnia Ferrari zwolniła całą załogę boksu. Decyzję podjęto po przejrzeniu dokumentacji dotyczącej grupy młodych, bezrobotnych Polaków z Berlina, którzy byli w stanie w ciągu czterech sekund odkręcić wszystkie koła od samochodu, nie dysponując przy tym żadnymi potrzebnymi narzędziami.
Team Ferrari uznał to za mistrzowskie osiągnięcie, jako że w dzisiejszych czasach o zwycięstwie lub przegranej w wyścigach Formuły 1 nierzadko decyduje czas pobytu w boksie i zaproponował im pracę. Projekt jednak zakończono równie szybko, jak go rozpoczęto: młodzi mechanicy co prawda zmienili wszystkie koła w ciągu trzech sekund, ale równocześnie kompletnie przelakierowali bolid, przebili numery i sprzedali teamowi McLarena…
Team Ferrari uznał to za mistrzowskie osiągnięcie, jako że w dzisiejszych czasach o zwycięstwie lub przegranej w wyścigach Formuły 1 nierzadko decyduje czas pobytu w boksie i zaproponował im pracę. Projekt jednak zakończono równie szybko, jak go rozpoczęto: młodzi mechanicy co prawda zmienili wszystkie koła w ciągu trzech sekund, ale równocześnie kompletnie przelakierowali bolid, przebili numery i sprzedali teamowi McLarena…
Andrzeju - stare, z brodą dłuższą niż ZZ Top 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Barthol, "demo-eko-femi-wege-cośtam" zapomniało tylko dodać, że ta chata na Malediwach należy do szefa tego gościa z boksu w Hongkongu
A tak przy okazji wczorajszego newsa, że niejaki Bradley Manning (czyli "pierwotne źródło" wikileaks) poczuł się ostatnio kobietą:
W szpitalu psychiatrycznym na nocnym dyżurze został młody, niedoświadczony lekarz. Akurat przywieźli pacjenta, twierdzącego, ze jest Napoleonem. No to lekarz, niewiele myśląc, dał go do sali w której już jednego Bonapartego miał.
Rano zdaje raport ordynatorowi, a ten lapie się za głowę:
- Czy pan kolega oszalał?! Dwóch Napoleonów w jednym pomieszczeniu? Przecież oni się pozabijają!
Biegną do sali, otwierają drzwi... a nowy pacjent do nich:
- Witam panów, jestem hrabina Marysieńska Walewska...

A tak przy okazji wczorajszego newsa, że niejaki Bradley Manning (czyli "pierwotne źródło" wikileaks) poczuł się ostatnio kobietą:
W szpitalu psychiatrycznym na nocnym dyżurze został młody, niedoświadczony lekarz. Akurat przywieźli pacjenta, twierdzącego, ze jest Napoleonem. No to lekarz, niewiele myśląc, dał go do sali w której już jednego Bonapartego miał.
Rano zdaje raport ordynatorowi, a ten lapie się za głowę:
- Czy pan kolega oszalał?! Dwóch Napoleonów w jednym pomieszczeniu? Przecież oni się pozabijają!
Biegną do sali, otwierają drzwi... a nowy pacjent do nich:
- Witam panów, jestem hrabina Marysieńska Walewska...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Uwaga, plażowicze nad Bałtykiem (nad Morzem Czarnym zresztą też
) - można się napatoczyć pod ćwiczącego "Żubra" (ten, tu, to MDK-94 "Mordovia"):
Link: http://www.youtube.com/watch?v=rGCO6bOOKpo
A gdyby ktoś miał niedosyt, tu więcej takich rybeniek w akcji (1:50 wzwyż, wcześniej są zdjęcia pustki po zlikwidowanej bazie):
Link: http://www.youtube.com/watch?v=g5qF4eu0rOQ

Link: http://www.youtube.com/watch?v=rGCO6bOOKpo

A gdyby ktoś miał niedosyt, tu więcej takich rybeniek w akcji (1:50 wzwyż, wcześniej są zdjęcia pustki po zlikwidowanej bazie):
Link: http://www.youtube.com/watch?v=g5qF4eu0rOQ
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
coż za piękna manipulacja.Barthol pisze: memem w memy:
mam wkleić przykłady z 3 miejsca?

a z tak trochę innej beczki. Mój brat w ramach ichniego NFZ/ZUS ma:
- rentę, którą załatwił za niego urzędnik, który sam przyszedł do szpitala
- darmowe taksówki
- dwie pielęgniarki, żeby matka miała czas wyjść na kawę czy zakupy
- wożą go te pielęgniarki np. na gokarty
- kartę płatniczą na benzynę, stawia ichni NFZ/ZUS
- że nie wspomnę, że co chwilę jakieś niezbyt tanie badania, żeby pilnować. Zapraszają go sami, przychodzi doctors letter

- opiekun, czyli matka, dostanie dodatek (chyba $200), za bycie opiekunem
remek i to jest przynajmniej szczęście w nieszczęściu, że jest tam a nie tu...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
WiS, Alan, Alan, Alan!, ale właśnie o to w tym memie chodziło: "Mem jest zasadniczo beką z memów, które redukują rzeczywistość do ładnego i brzydkiego zdjęcia i skrajnie uproszczonej informacji."
A po drugie warto mieć na uwadze, że dla wielu obywateli źródłem informacji o otaczającym świecie stają się właśnie takie memowe obrazki..
Alan, Alan, Alan!, no to tylko pozazdrościć takiej formy pomocy... Choć oczywiście najlepiej nie musieć nigdy z tego korzystać
A po drugie warto mieć na uwadze, że dla wielu obywateli źródłem informacji o otaczającym świecie stają się właśnie takie memowe obrazki..

Alan, Alan, Alan!, no to tylko pozazdrościć takiej formy pomocy... Choć oczywiście najlepiej nie musieć nigdy z tego korzystać

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
eeee..... o co kaman, czemu w 2 strony można było pojechać? 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
pewnie odcinek typu "okruch" czeski, gdzie jedziesz dwie pętle ,a później na metę trzeba zjechać w którąś stronę i jeden walił na metę a drugi musiał zrobić jeszcze jedne okrążenie
Często się chłopaki wtedy doganiają i u nas kiedyś odcinek po Sobótce taki był
Link: http://www.youtube.com/watch?v=tXgsEq3GKZo

Często się chłopaki wtedy doganiają i u nas kiedyś odcinek po Sobótce taki był

Link: http://www.youtube.com/watch?v=tXgsEq3GKZo
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

aż ciężko uwierzyć, że po naszych drogach w tamtych latach latały takie fury

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
MichalCzer
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
on tylko robił zdjęcia :) to tutaj pasjabusik pisze:
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2013, o 12:54 przez MichalCzer, łącznie zmieniany 1 raz.
japońce po raz kolejny mają głupie pomysły
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZGNk8pUj4Y

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZGNk8pUj4Y
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Dzwoni kierowca TIR-a do szefa:
- Szefie, rozjechałem psa
- Auto całe?
- Całe
- To go zakop i jedź dalej
Zakopał, ale zaraz dzwoni:
- Szefie zakopałem go
- To po co znowu dzwonisz?
- Nie wiem co z radiowozem zrobić...
- Szefie, rozjechałem psa
- Auto całe?
- Całe
- To go zakop i jedź dalej
Zakopał, ale zaraz dzwoni:
- Szefie zakopałem go
- To po co znowu dzwonisz?
- Nie wiem co z radiowozem zrobić...
no i tak będzie wyglądał odświeżony Duster:Barthol pisze:a u naszych wschodnich sąsiadów Duster jest sprzedawany jako Renault, miedzy innymi z silnikiem benzynowym 2.0 (niestety u nas się tego nie da zarejestrować bo nie spełnia Euro5). Btw. w Europie spadło zainteresowanie Dusterami... Być może wynika to z faktu, że model już się opatrzył (przydałby się jakiś lifting, zwłaszcza wnętrza) oraz oferta samego producenta jest bardziej bogata :)WiS pisze:Piter 35, ale to żadne odkrycie - koncern sam przyznaje, że wziął gotowca, ozdobił gadżetami innej marki i sprzeda na wybranych rynkach (drożej).

http://motoryzacja.interia.pl/samochody ... ba,1945183
kurde, co oni tak natychmiast go wyłączali po takim dzikowaniu... 

Też mnie to zdeczka zszokowało jak zobaczyłem , ale po chwili przyszła mi do głowy myśl że przy testach drogowych nowo powstałej delty s4 to chyba nikt na koszty nie patrzył 

szycha pisze: 0:42 Malucha odpala
a jak człowiek odpowiednio zmruży oczy i popatrzy na przód, to Lancia prawie jak Polonez wygląda

btw . mam dziwne wrażenie, że niektóre sekwencje w tym filmie są przyspieszone...