Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
Dorzućmy do tego, że 4T ma zamienione zdjęcia tylnych amorów KYB AGX dla GT - tak że uwaga 

Jeden wziąłeś? Będzie symetrycznie zużyty?
no właśnie... to trochę samobójstwo 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Skoro można z latającym kołem jeździć i bez hamulców z tyłubooSTi pisze:Jeden wziąłeś? Będzie symetrycznie zużyty?

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Zapomniałeś wspomnieć o ślizgającym się sprzęgle...
Ale z krzywym amorem też się da ;)
Ale z krzywym amorem też się da ;)
to od radzika się ślizga?? 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
A faktycznie sprzęgło mi umknęło 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
No ślizgało mi się bo był wysprzęglik źle wyregulowany i chyba cały czas jeździłem na lekkim uślizgu. 4, 5-ty przejazd na mapie i obroty wchodziły podejrzanie szybko
Na szóstym odcinku już usterka poprawiona, ale teraz ciężko biegi chodzą i musimy to jakoś wyregulować. Czy jeszcze gdzie indziej szukać?

Jakoś mnie to nie dziwi, szmelc robi...eMTi pisze:to od radzika się ślizga??
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Sprężyna jest założona na łapce od skrzyni, ta co ją pcha wysprzęglik ?booSTi pisze:No ślizgało mi się bo był wysprzęglik źle wyregulowany i chyba cały czas jeździłem na lekkim uślizgu. 4, 5-ty przejazd na mapie i obroty wchodziły podejrzanie szybkoNa szóstym odcinku już usterka poprawiona, ale teraz ciężko biegi chodzą i musimy to jakoś wyregulować. Czy jeszcze gdzie indziej szukać?
Wysprzęglik pcha dźwigienkę wystającą ze skrzyni. A ta sprężyna to niby gdzie? W skrzyni? Bo jak tak, to jej nie widać i trzaby Marcina pytać...ryjeks pisze:Sprężyna jest założona na łapce od skrzyni, ta co ją pcha wysprzęglik ?booSTi pisze:No ślizgało mi się bo był wysprzęglik źle wyregulowany i chyba cały czas jeździłem na lekkim uślizgu. 4, 5-ty przejazd na mapie i obroty wchodziły podejrzanie szybkoNa szóstym odcinku już usterka poprawiona, ale teraz ciężko biegi chodzą i musimy to jakoś wyregulować. Czy jeszcze gdzie indziej szukać?
Sprężyna tak jakby pomaga wysprzęglikowi, a w zasadzie to dociskowi.
Chodzi o to, żeby łapla nie wpychała wysprzęglika jak jest w stanie spoczynku.
Założona jest na zewnątrz na tą łapkę, którą pcha wysprzęglik.
Ponoć różnie bywa, czasem działą dobrza bez niej.
U mnie dobrze nie działało, a po założeniu sprężyny jest ok.
NIe wiem jak jest fabrycznie.
Wrzuciłem w googla, by poszukać potwierdzenia i coś takiego znalazłem na kropce:
"Napisany 17 listopad 2010 - 22:23
miałem podobną przypadłośc w wswoim gt po założeniu skrzyni 6mt objawy były podobne, ząłożyłem mocną sprężyne na łąpce sprzęgła (powrotną) bo wczesniej w 5 MT nie było
problem sie rozwiązał
pozdrawiam "
Chodzi o to, żeby łapla nie wpychała wysprzęglika jak jest w stanie spoczynku.
Założona jest na zewnątrz na tą łapkę, którą pcha wysprzęglik.
Ponoć różnie bywa, czasem działą dobrza bez niej.
U mnie dobrze nie działało, a po założeniu sprężyny jest ok.
NIe wiem jak jest fabrycznie.
Wrzuciłem w googla, by poszukać potwierdzenia i coś takiego znalazłem na kropce:
"Napisany 17 listopad 2010 - 22:23
miałem podobną przypadłośc w wswoim gt po założeniu skrzyni 6mt objawy były podobne, ząłożyłem mocną sprężyne na łąpce sprzęgła (powrotną) bo wczesniej w 5 MT nie było
problem sie rozwiązał
pozdrawiam "
może Marcin zgubił 

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Albo do mojego NIE/włożył 

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Sprężyny brak, bov nie sycy, śruby się nie odkręcają...

Miałem swoje wysyłać do niego, a teraz to już sam nie wiemsiewcu pisze: eMTi napisał(a):
Jakoś mnie to nie dziwi, szmelc robi...

Napisz coś więcej , bo chlapnąłeś tak ni zgruchy nie z pietruchy a Kolega nie wie co robićsiewcu pisze: eMTi napisał(a):
Jakoś mnie to nie dziwi, szmelc robi...

Z resztą takie wpisy są mało sensowne bez szczegółówbrahu pisze: Miałem swoje wysyłać do niego, a teraz to już sam nie wiem

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Spokojnie, nie przekreślajcie od razu Radzika.
Sprzęgło się ślizga, albo nie i wtedy biegi ciężko chodzą, więc to nie jest wina sprzęgła. Ten wysprzęglik bez sprężyny może być przyczyną...
Sprzęgło się ślizga, albo nie i wtedy biegi ciężko chodzą, więc to nie jest wina sprzęgła. Ten wysprzęglik bez sprężyny może być przyczyną...
booSTi, nie mam zdjęcia tej sprężyny, u mnie musze coller ściągnąć, a nie ma kiedy na razie.
Pogoogluj trochę to się coś więcej może dowiesz, bo w oryginale tej sprężyny chyba! nie ma (a może jest ? :) ), ale u mnie nastąpiła zdecyowana poprawa.
Pogoogluj trochę to się coś więcej może dowiesz, bo w oryginale tej sprężyny chyba! nie ma (a może jest ? :) ), ale u mnie nastąpiła zdecyowana poprawa.
Widziałem spieka od Radzika, gdzie okładziny nabite były poza średnicą tarczy... Poza tym wytrzymałość, zdarzały się akcje, że spiek kończył się po 10k km.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
wy o sprężynie a ja już mam nowego amorka 

Lista się kurczy ale to wbrew pozorom dobry znak
8 września - Kryterium Kamionki
14 wrzesień - WLTA 3 eliminacja
22 wrzesień - II WSM Szutry Wałbrzych
12 październik - WLTA 3 eliminacja
17-19 październik - RSMP/RPP Dolnośląski
16 listopad - WLTA 3 eliminacja
24 listopad - KJS Świdnicki
14 grudzień- WLTA 3 eliminacja
Dopiszcie jeśli czegoś brakuje

8 września - Kryterium Kamionki
14 wrzesień - WLTA 3 eliminacja
22 wrzesień - II WSM Szutry Wałbrzych
12 październik - WLTA 3 eliminacja
17-19 październik - RSMP/RPP Dolnośląski
16 listopad - WLTA 3 eliminacja
24 listopad - KJS Świdnicki
14 grudzień- WLTA 3 eliminacja
Dopiszcie jeśli czegoś brakuje