[S] Błękitna Apokalipsa czyli 22B replika na części

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Błękitna Apokalipsa czyli 22B replika na części

Post 28 sie 2013, o 00:53

Nie sądziłem, że kiedyś do tego dojdzie, ale czas goni, więc zmuszony jestem wystawić całość na części. Od razu napiszę, że rozbiórka jest możliwa, tylko pod warunkiem, że znajdą się chętni na nadwozie, silnik i napędy. Mam właściwie trochę ponad miesiąc na zebranie kasy na nowy projekt, więc czasu jest bardzo mało.

Żebym nie musiał wstawiać fotek przy każdym "towarze", bo jest tego dużo, to wszystko jest tu:

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=10&t=6087 ,

a jeśli będzie problem z jakimś zdjęciem, to piszcie, zrobię nowe, albo gdzieś odkopię.

W kwestii formalnej - może róbmy zapisy wklejając swój wpis przy danej części. Następny przekleja, dodając swój wpis itp.

To lecimy:

1. Kompletne nadwozie 2 door coupe z amerykańskiego RSa. Rocznik, albo MY 2001- już nie pamiętam (tak, tak w Stanach GC były trzaskane do 2001 roku). Przebieg budy około 110 tys km. Nadwozie było uszkodzone w lewy przód - podłużnica była lekko zgięta, ale przed kielichem, więc raczej niegroźnie, niestety jakiś idiota w porcie w USA ciągnął auto za przednie górne wzmocnienie i je pięknie zawinął, więc trzeba je było wyciąć i wstawić nowe. Reszta nieruszana. Nadwozie obejmuje karoserię z szybami drzwiami, szyberdachem, zderzaki, błotniki, maskę alu do malowania (bo kupiłem ostatnio, ale białą), klapę tył, spojler 22B, progi, podsufitkę, plastiki itp.

Cena 15 000 zł.

2. Koła repliki Speedline 2013 na licencji Speedline - jak nowe, przebieg właściwie symboliczny

Cena 4000 zł

3. Zawieszenie Kayaba AGX + sprężyny Eibach Pro Kit, wszystko kupowane jako nówki, przebieg może z 10 tys km.

Cena 2000 zł

4. Silnik EJ20G - zamknięty blok z natryskiem oleju na denko tłoka. Zbudowany swego czasu w MTSie. Wyjęty z Mandaryny Szczura75. Po odbudowie dużo się nie najeździł, bo przy strojeniu auto wylądowało na dachu i już potem nie jeździło. Dokładniejsze dane o przebiegu pewnie może podać Piotrek. Kupiłem do niego nowe uszczelki pokryw zaworów, bo były zapocone. Kolektor ssący pomalowany na czerwono farbą VHT Wrinkle Plus. Turbo TD05 zdrowe. Pokrywy zaworów i rozrządu pomalowane tez na czerwono ale mat, jak oryginalnie w 22B. Póki co, na seryjnym ECU, ale w planie było dokończenie feralnego strojenia na Standalone LINK u Jako, więc LINK w cenie, tylko trzeba się zgłosić po niego do Jako.

Cena 5000 zł

5. Skrzynia 5MT z DCCD, ta nowsza czyli TY754.... ze sterownikiem, komplet z dyfrem i wałem, quickshifter Prodrive, kupiona z Type R Danny'ego007

Cena 5000 zł

6. Hamulce: przód WRX 4 tłoczki, tył 2 tłoczki. Wszystkie po własnoręcznej regeneracji, nowe gumki, lakier, odpowietrzniki. Z przodu tarcze Brembo i klocki CL RC5+, z tyłu seria. Póki auto jeździło, wszystko było sprawne.

Cena 1300 zł

7. Wnętrze - fotele przód, tył, boczki x 4. Wierna replika 22B, czyli czarne z niebieską alcantarą na środku + customowy haft STI na oparciach.

2000 zł.

8. Deska LHD. Zrobiona na replikę 22B, czyli usuniete kółka otwierania wlotów, deska pomalowana na szary mat, jak oryginalnie w 22B farbą VHT Vinyl DYE. Środkowa konsola z fabrycznym oklejeniem a'la carbon. Od biedy, mogę sobie ją zostawić do nowego auta, ale na pewno chciałbym zabrać schowek w miejsce poduszki i zegary z daszkiem.

Cena 800 zł

9. Koła RACELINE RL7 do renowacji tzn, prostowania, malowania, jedno trzeba lekko spawnąć, bo ma ok.1 cm pęknięcie. Jeździłem tak parę lat i nic się nie działo, powietrze trzyma. Felgi były na zimę. Do kompletu kapselki Compomotive. Te felgi to absolutny juz rarytas, a dodatklowym atutem tego kompletu jest jego pochodzenie - pierwszy właściciel - niejaki Krzysztof Hołowczyc, miał je w swoim czarnym Type R, którego dostał za zdobycie tytułu ME.

Cena 1500 zł.

10. Opony zimowe Bridgestne Blizzak LM 25, 215/45/17. w dobrym stanie, Nie pamiętam ile bieżnika zostało, myślę, że ok. 6,5 mm DOT jeszcze jakiś bezpieczny, tez już nie pamiętam.

Cena 800 zł

11. Lampy tylne JDM z dorobionym przeciwmgielnym w lewym kloszu. Stan idealny.

Cena 900 zł

12. IC z Ver.4 odnowiony przeze mnie, pomalowany na nowo, wyprostowane blaszki, nowa naklejka STI pod klarem. Odcięta i zaspawana rurka wyjścia na DV, bo IC miał iść do EJ20G, do którego nie potrzebne jest to wyjście na DV.

Cena 400 zł.

13. Stabilizator tylny z STI o ile dobrze pamiętam '03, 20mm z gumkami do mocowania. Wypiaskowany i pomalowany proszkowo na czerwono.

cena 250 zł

14. Wahacze przednie aluminiowe z STI GC. Własnoręcznie wypolerowane na błysk i żeby efekt był trwalszy pomalowane klarem.

Cena 500zł

15. Backbox Ninja 2,5 cala do GD, ale po przełożeniu tylnego mocowania na drugą stronę podejdzie do GC. Właściwie nówka, założona na auto na chwilę.

Cena 800 zł.

16. Backbox Devil do GC, chyba też 2,5 cala, używany w Mandarynie Stan BDB, wystarczy wyczyścić.

Cena 700 zł

17. Centerpipe Supersprint do GC, 2,5 cala, przedłużony żeby pasował do Legacy, ale wystarczy wyciąć wstawiony fragment i będzie znów do GC, używany.

Cena 300 zł

18. Centerpipe HKS 2,5 cala używany tylko chwilę, stan lux.

Cena 400 zł

19.. Rozpórka carbonowa przednia do GC stan super.

Cena 400 zł

20. Niebieski dywan z STI GD, stan igła, można załozyć do GC, drobne zmiany wymagane, ale wszystko dziecinnie proste. Ewentualnie zostawię sobie do nowego auta.

Cena 500 zł.

21. Zegary z GC STI z DCCD Ver.3/4 na duże wtyczki wpinane od tyłu, stan super.

Cena 350 zł

22. Zegary z GC STI z DCCD Ver,5/6 na małe zielone wtyczki, wpinane od góry, stan super.

Cena 350 zł.

23. Kierownica Sparco zamszowa, 350 mm, stan dobry, zamsz nosi ślady użytkowania, ale jeszcze długo posłuży.

Cena 350 zł.

24. Naba Momo do GC, dopracowana tak, żeby kierunki odbijały.

Cena 300 zł

25. Kierownica Nardi STI w dobrym stanie, wystarczy trochę odświeżyć skórę na wieńcu np. lakierem do skóry.

Cena 200 zł.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2013, o 09:28 przez pawlaswrc, łącznie zmieniany 2 razy.

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Re: [S] Błękitna Apokalipsa czyli 22B replika na części

Post 28 sie 2013, o 08:50

W punkcie 4 brakło ceny.

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sie 2013, o 09:27

Rzeczywiście, dzięki.
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 wrz 2013, o 16:29

Tak z grubsza miałbym chętnych na prawie wszystkie rzeczy, oprócz nadwozia O DZIWO :-/ !!!
Więc UPPP, bo życiowa szansa przejdzie koło nosa!!!!!
Obrazek

kamil83nh
2 gwiazdki
Auto: subaru impreza GX

Post 4 wrz 2013, o 19:59

Zaraz idę do totalizatora 15mln jest ,jak wygram biorę całość ,to auto jest piękne :thumb:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 4 wrz 2013, o 20:10

pawlaswrc, gdzieś widziałem (na fejsie w jakiejś grupie) ogłoszenie Marcina Bełtowskiego, że szukają budy coupe...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 wrz 2013, o 21:17

Barthol, a mógłbyś to gdzieś jeszcze znaleźć, albo jakiś kontakt do nich/niego?
Obrazek

barton
6 gwiazdek

Post 5 wrz 2013, o 01:32

pawlaswrc pisze:Barthol, a mógłbyś to gdzieś jeszcze znaleźć, albo jakiś kontakt do nich/niego?
Tutaj jest jego zapytanie (24.VII.2013): "kupie gt 2 drzwiowe"

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 wrz 2013, o 01:39

Pod podanym linkiem otwiera się grupa forum.subaru.pl
Najwyżej spróbuję bezpośrednio na maila
Obrazek

barton
6 gwiazdek

Post 5 wrz 2013, o 01:56

pawlaswrc, jeśli jesteś członkiem tej grupy to po prawej stronie będziesz miał "lupkę, wpisz hasło: coupe i Ci wyskoczy w wyszukaniach jako 1'wszy wynik

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 5 wrz 2013, o 01:59

Barthol, pawlaswrc jest bezfejsbukowy więc lipa będzie niestety :-/ ale zrobimy inaczej , ja napiszę do Marcina i dam mu namiar na ten wątek ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 5 wrz 2013, o 02:07

burat, a to takie buty.... :giggle:

Jak to mówią bez pośredników ani rusz... :giggle: ;-)

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 wrz 2013, o 13:47

:lol:
Dzięki Panowie!!!!
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 5 wrz 2013, o 13:49

ale jakiś odzew był ?? bo na fb wiadomość przeczytana i cisza :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2013, o 11:14

Nic nie dostałem. Sam też napisałem maila na adres ze strony zespołu, ale też cisza....

Przypomniało mi się, że mam w zapasie przedni zderzak i błotniki przód wyjęte z form, więc kupujący nadwozie dostanie je gratis.

W ogóle, jeśli ktoś ma opory przed autem z body kitem - mam wszystkie formy, więc w razie "zonka" wystarczy jeden telefon, załatwiam kogoś do laminatów i części są.
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2013, o 21:47

Kochani ;-) , sprawa nagli, więc muszę się na coś decydować. Sprzedaż na części (zapisy) możliwa tylko do niedzieli 15.09. Głównie czekam na chętnego na nadwozie, bo mam nadzieję, że osoby deklarujące się na poszczególne części się nie wycofują. Jeżeli do 15.09. zgłosi się chętny na budę, to po tym terminie będę przyjmował wpłaty na resztę rzeczy, bo potrzebuję wszystko sprzedać (mieć kasę fizycznie na koncie) do 27.09

Do 22.09 będę też czekał na chętnego na całe auto, więc proszę to wziąć pod uwagę, bo ewentualna wysyłka, czy odbiór części mógłby nastąpić po tym terminie.
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 wrz 2013, o 23:15

Jutro ostatni dzień do decydowania się na części. Później zostanie raczej tylko w "całości".
Obrazek

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2013, o 23:50

Ostatecznie wątek ZAMYKAM. Jeżeli będę cokolwiek sprzedawał, to wystawię osobne ogłoszenie.
Obrazek

ODPOWIEDZ