Rajdy 2013
Re: Rajdy 2013
a kto go traktuje jako biednego sierotę, bo nie kumam? I kto tu mówił, że urwał koło, bo się uczy? Natomiast z tym kręceniem kółkiem, które wszędzie jest takie samo, i wszystkie te dyscypliny to praktycznie to samo, to trochę przesada 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
burat pisze: Rajd jedziesz po to żeby być szybszym od innych zawodników na mecie rajdu , po to żeby odwdzięczyć się kibicom którzy stoją w deszczu na śniegu i w upale żeby dopingować swojego kierowcę ,a on odpłaca im się tym co umie robić najlepiej

No i jeszcze żeby napisy sponsora były widoczne w mediach

Też zaczyna mnie to smieszyc, chyba pora byłaby już się nauczyćburat pisze: ,"on się jeszcze uczy"

W kontekście ogólnie marudnego nastroju Kubicy, to brzmi trochę jak szukanie pretekstu żeby wreszcie wyskoczyć na urlop w ciepłych krajach.WRC fan pisze: już wspominał że ten rajd to katorga dla jego ręki.
Może ja nie nadążam za duchem współczesnych rajdow, ale moja sympatia do tego sportu budowała się na opowieściach o wyczynach Zasady na Gran Premio Argentina i w wielkich maratonach, Rippera i Rychtera, którzy na trasie sami naprawiali "kiszki", i innych takich. O ludziach, dla których trudne warunki były tylko dodatkowym wyzwaniem, a nie powodem do marudzenia. Kto nie ma w sobie tego ducha walki, raczej nigdy nie będzie numerem jeden, a zawsze tylko "wielkim talentem i niespełnioną nadzieją".
Oby nie odnosiło się to do Kubicy, którego skądinąd lubię i szanuję za wiele rzeczy.
Howgh.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2013, o 21:27 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
WiS pisze: W kontekście ogólnie marudnego nastroju Kubicy,
Już przed rajdem mówiłem, że jeżeli zrezygnuje ze startu bo trochę deszczu spadło, jak to rozważał, to byłby dla mnie ostatnim szmaciarzem. Na szczęście tego nie zrobił.
jego wypowiedzi są o tyle dziwne, że przecież na azorach też był totalny hardkor, niektóre oesy poprawiali ładowarką, żęby w ogóle były przejezdne, do tego była masakryczna mgła.. Tak więc chyba aż takiej przepaści w warunkach nie ma..
i dobra wiadomość: "Jak dowiedział się Sport.pl Citroen dysponuje jednak zapasowym amortyzatorem i jeśli stan techniczny samochodu na to pozwoli, to Kubica wystartuje w niedzielę."
i dobra wiadomość: "Jak dowiedział się Sport.pl Citroen dysponuje jednak zapasowym amortyzatorem i jeśli stan techniczny samochodu na to pozwoli, to Kubica wystartuje w niedzielę."

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
no i dotoczył się właśnie na strefę 

burat, starzejesz się

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ciekawe tylko czy Robert jest zadowolony z takiego obrotu sprawy bo jakoś na mecie odcinka miałem wrażenie: "no to już po bólu , obowiązek wobec sponsora spełniony"eMTi pisze: "Jak dowiedział się Sport.pl Citroen dysponuje jednak zapasowym amortyzatorem i jeśli stan techniczny samochodu na to pozwoli, to Kubica wystartuje w niedzielę."![]()
a gdzie ja napisałem,że to praktycznie to samoeMTi pisze: praktycznie to samo, to trochę przesada![]()

Rajdy to trochę improwizacja , którą widzę ciężko mu w jego perfekcyjności pojąć. Muszę poznać odcinki żeby powalczyć z innymi na 100%. Nie prawda

Mam wrażenie ,że ten rajd Robertowi nie leży bo on trochę czuje się "ponad to" i stworzony jest do wyższych celów które to chyba nawet WRC jest za małe. No ale sory tak wyszło i trzeba się ścigać i dawać z siebie wszystko tam gdzie los cię rzuci albo nie męczyć siebie i innych "gwiazdorząc"
Do tego pompowanie balonika przez ludzi którzy żyją z Kubicy ,typu mój ulubieniec Cezary G, który jest znany tylko z tego ,że udowadnia wszystkim wokół jaki to z niego frend Kubka i posiada "wiedzę tajemną" którą tylko on wie i z pompowania tego balonika żyje. Inaczej był by zwykłą szarą redaktorzyną która dla przeglądu sportowego zajmuje się na przykład tenisem ?? ktoś zna gościa od tenisa z PS ?? ,a przecież Jerzy Janowicz czy Radwańska osiągają duże sukcesy. I co i dupa , bo nie ma mgiełki tajemnicy i robienia szumu wokół własnej osoby.
Czy to służy Kubicy ,chyba nie bardzo moim zdaniem.
Wszyscy ,już można powiedzieć z całą odpowiedzialnością , psychofani którzy nie powiedzą ,że zwyczajnie przepałował , czy źle pojechał coś bo przecież to nie wypada , Robert przeca wie wszystko i robi dokładnie to co sobie zaplanował. No to jak błędów nie robi to fajny miał pomysł na swoją karierę prawie odcinając sobie łape na rajdzieeMTi pisze: kto go traktuje jako biednego sierotę

To normalny facet jest, który o zgrozo , też popełnia błędy i nie trzeba szukać wytłumaczenia za każdym razem tylko powiedzieć prawdę w oczy.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

ryjeks, zwykłem nie być bezkrytyczny bo.... bym ,kurwa teraz nie miał ręki 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat,
Faktem jest, że Kubek jest trochę rozpieszczony.
Dobrze, że się pojawił w rajdach, bo troche temat rajdów ożył i oto chodzi głównie

Faktem jest, że Kubek jest trochę rozpieszczony.
Dobrze, że się pojawił w rajdach, bo troche temat rajdów ożył i oto chodzi głównie

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks, sory ale więcej trochę od niego wymagam niż od Joli Rutowicz ,żeby było tylko głośno 

burat, a wymagaj sobie ile chcesz
Mi nie jest nic winien

Mi nie jest nic winien

ryjeks, a mi jest jako kibicowi i nie będę rozdawał pucharów za ogólnonarodowe chciejstwo ,a jak mu nie zależy na zdaniu kibiców to nocna liga podziemnych wyścigów stoi otworem po co ścigać się oficjalnie.
Do tego MOIM zdanie nie jest on lepszym kierowcą (talentem) RAJDOWYM niż Kajtek czy Bufier ,ot los sprawił ,że jest lepiej ustawiony i tyle

Do tego MOIM zdanie nie jest on lepszym kierowcą (talentem) RAJDOWYM niż Kajtek czy Bufier ,ot los sprawił ,że jest lepiej ustawiony i tyle

burat pisze: Do tego MOIM zdanie nie jest on lepszym kierowcą (talentem) RAJDOWYM niż Kajtek czy Bufier ,ot los sprawił ,że jest lepiej ustawiony i tyle
Jak dla mnie to ich talenty są różne ale oba bardzo cenne.
Kajto i Bufi to apteka, Kubek to następca Colina

ryjeks, ja nie widzę apteki , bo cisną zdrowo ,nie odstawiają nogi i wygrywają oesy z Kubkiem ,a nie czekają na jego dzwona tylko (który jest niestety spodziewany jak u Colina to fakt
)

burat pisze: psychofani
forum SIP momentami czyta się zabawnie, przez właśnie taki ton

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
jak to już mizoo wspomniał
To raczej co po niektórzy lokalni jadą nielegala bo muszą klepać na blaszkę
A tak w ogóle, to kontaktowałem się z Markiem i zasadniczo podzielał opinię Kubicy odnośnie warunków
mizoo pisze: Komentatorzy Eurosportu o Kubicy, ktory wlasnie wygral odcinek - He has two speeds - flat out and a little too fast..

no nie bardzo... jakoś na tym, który był dla wszystkich nowy, klepnął całą stawkęburat pisze: Muszę poznać odcinki żeby powalczyć z innymi na 100%.

Generalnie włączyło Ci się już skrajne hejterstwo, a to też niedobreburat pisze: on trochę czuje się "ponad to" i stworzony jest do wyższych celów które to chyba nawet WRC jest za małe.

I dlatego chyba jako jedyny w wywiadach zwraca się do niego pr Pan??burat pisze: Cezary G, który jest znany tylko z tego ,że udowadnia wszystkim wokół jaki to z niego frend Kubka

A tak w ogóle, to kontaktowałem się z Markiem i zasadniczo podzielał opinię Kubicy odnośnie warunków

burat pisze: ryjeks, ja nie widzę apteki
A ja widzę, bo jadą bardzo technicznie i czysto, a że przy okazji zapierdalają to czasy jakie są, każdy widzi

Poza tym jadą "na miękko". Kajto jest bardzo mocny "psychicznie".
a tobie brak argumentów i najlepiej przykleić łatkę adwersarzowieMTi pisze: Ci się już skrajne hejterstwo

no mam wrażenie ,że go nie czytasz jednakeMTi pisze: I dlatego chyba jako jedyny w wywiadach zwraca się do niego pr Pan??![]()

ale wszyscy mówią ,że waruny są trudne , to nie jest tajemnica ale tylko Robert marudzi inni jakoś umieją przyjąć na klatę ,że to je rallyeMTi pisze: Markiem i zasadniczo podzielał opinię Kubicy

ryjeks, no to w taki sposób powiedz mi kto nie jedzie tam "aptekarsko"
no chyba tylko dziadzia Hołek gdzieś dupę uślizgnie 

ale np. Grzyb się wycofał (chyba), czyli zrobił tak jak mówił...burat pisze:ale wszyscy mówią ,że waruny są trudne , to nie jest tajemnica ale tylko Robert marudzi inni jakoś umieją przyjąć na klatę ,że to je rallyeMTi pisze: Markiem i zasadniczo podzielał opinię Kubicy
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
burat, nie wiem o co chodzi ale chyba się nie dogadamy
W zasadzie to nie mam chęci dyskutować, bo nie ma o czym.
Co najwyżej mogę im pozazdrościć, że mają możliwość popierdalać w tym błocie bez odjęcia

W zasadzie to nie mam chęci dyskutować, bo nie ma o czym.
Co najwyżej mogę im pozazdrościć, że mają możliwość popierdalać w tym błocie bez odjęcia

ryjeks, no ale mówisz ,że Buffier i Kajtek jadą po aptekarsku , bo na okrągło , no nie widziałem ,żeby ktoś tam sadził boki jak za dawnej Agrupy.
Po aptekarsku to zawsze się mówiło ,że ktoś kalkuluje jedzie spokojnie i czeka na okazję albo ciuła punkty ,ale tu tego nie widzę u obu wspomnianych , co najwyżej podejrzewam o to Kopeckiego którego widziałem jako jednego z gości którzy powalczą o pierwsze miejsce ale chłopak chyba liczy punkty i najważniejszy jest tytuł majstra
oj coś się zamieszałeś trochę
edyt.
Po aptekarsku to zawsze się mówiło ,że ktoś kalkuluje jedzie spokojnie i czeka na okazję albo ciuła punkty ,ale tu tego nie widzę u obu wspomnianych , co najwyżej podejrzewam o to Kopeckiego którego widziałem jako jednego z gości którzy powalczą o pierwsze miejsce ale chłopak chyba liczy punkty i najważniejszy jest tytuł majstra

oj coś się zamieszałeś trochę

edyt.
czyli po herbacieSokolim Okiem
Oficjalna informacja od Citroena: Robert Kubica i Maciek Baran nie wrócą jutro na trasę.

określenie, że coś się robi po aptekarsku oznacza, że coś się robi super-hiper dokładnie i precyzyjnie, czyli akurat w nomenklaturze rajdowej - jadą czysto, bezbłędnie, na milimetry, a nie latają od drzewa do drzewa, urywając wszystko co popadnie
nie ma to nic wspólnego z lataniem bokami lub nie
burat, kontrargumentów się nie doczekasz, bo masz w tym wszystkim sporo racji, tylko piszesz to w takim stylu, jakbyś pisał o Kościuszce
A co do kubka, to lipton - myślałem, że trochę jeszcze namiesza...
Co do wypowiedzi Roberta o ewentualnej rezygnacji z rajdu, oprócz warunków mogło mieć znaczenie również co innego... Carfit napisał, że "Takiego syfu organizacyjnego to dawno nie widziałem , i tu nie chodzi o pogodę która jest nie przewidywalna , ale o ogół , cieżko naprawdę zauważyć coś pozytywnego oprócz kierowców i kibiców , reszta dno potęgi niestety ...... "

A co do kubka, to lipton - myślałem, że trochę jeszcze namiesza...

Co do wypowiedzi Roberta o ewentualnej rezygnacji z rajdu, oprócz warunków mogło mieć znaczenie również co innego... Carfit napisał, że "Takiego syfu organizacyjnego to dawno nie widziałem , i tu nie chodzi o pogodę która jest nie przewidywalna , ale o ogół , cieżko naprawdę zauważyć coś pozytywnego oprócz kierowców i kibiców , reszta dno potęgi niestety ...... "
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2013, o 00:27 przez eMTi, łącznie zmieniany 1 raz.
burat, w zasadzie wszystko napisał już eMTi 

Oj Panowie, Panowie..
Co do Roberto, to może chłopak reprezentuje już taki poziom, że może sobie pozwolić na marudzenie? OS mrągowo, wielki szacun dla chłopka! Dziwicie się, że marudzi i że mu się nie chce jechać, jak organizator rajdu z aspiracjami do WRC umiejscowił park serwisowy w polu z nadzieją, że może nie będzie padać. Dyrektor rajdu wypowiada się, że RK za bardzo przyzwyczajony do wyścigów i że kto ma jaja ten pojedzie heh. Przyjechał chłopak do polski, spotkał się z naszą rzeczywistością i mu ręce opadły. Jeszcze parę startów i będzie, że złe ciśnienie w oponach, że mu się źle siedziało i kierownica za blisko, że się nie wyspał, że go plecy bolą...
Do niedawna przez myśl by mi nie przeszło, że zobaczę relację live z któregoś rajdu w pl i to jest zajebiste. Mam nadzieję, że nasze rajdy odbiły się od dna
ryjeks, masz bardzo zdrowe podejście do rajdówryjeks pisze: mają możliwość popierdalać w tym błocie bez odjęcia

Co do Roberto, to może chłopak reprezentuje już taki poziom, że może sobie pozwolić na marudzenie? OS mrągowo, wielki szacun dla chłopka! Dziwicie się, że marudzi i że mu się nie chce jechać, jak organizator rajdu z aspiracjami do WRC umiejscowił park serwisowy w polu z nadzieją, że może nie będzie padać. Dyrektor rajdu wypowiada się, że RK za bardzo przyzwyczajony do wyścigów i że kto ma jaja ten pojedzie heh. Przyjechał chłopak do polski, spotkał się z naszą rzeczywistością i mu ręce opadły. Jeszcze parę startów i będzie, że złe ciśnienie w oponach, że mu się źle siedziało i kierownica za blisko, że się nie wyspał, że go plecy bolą...
Do niedawna przez myśl by mi nie przeszło, że zobaczę relację live z któregoś rajdu w pl i to jest zajebiste. Mam nadzieję, że nasze rajdy odbiły się od dna