Rajdy 2013

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Rajdy 2013

Post 24 wrz 2013, o 13:36

Survival pełną gębą. Ale wyjazd autami czy osłami :lol: ?

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 24 wrz 2013, o 13:38

pawlaswrc pisze: Survival pełną gębą. Ale wyjazd autami czy osłami :lol: ?

Forumowy wypad Twoim maluchem :mrgreen:
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 24 wrz 2013, o 13:42

TERZO, ale co ?? też się piszesz czy za słabe warunki :giggle: :giggle: :giggle:

Pawlaswrc autami ,na razie mamy dwa "osiołki" na składzie :-> ,wiem lepiej by polecieć samolotem ale to właśnie w założeniach ma być wypraw też trochę :-)
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2013, o 13:43 przez burat, łącznie zmieniany 1 raz.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 24 wrz 2013, o 13:42

Nooo, może być grubo :lol:
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 24 wrz 2013, o 13:45

To kiedy śmigamy do Finlandii?

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Post 24 wrz 2013, o 13:48

burat pisze: TERZO, ale co ?? też się piszesz czy za słabe warunki :giggle: :giggle: :giggle:

Dopisz mnie do listy :razz:
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 13:53

będziemy coś obmyślać jak się spotkamy :-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 24 wrz 2013, o 14:20

to zaraz po tym, jak zorganizujemy ten eroTico cup? :mrgreen:
Kubek w tym treningowym na pierwszym OeSie (13km) wklepał drugiemu miejscu 1,5 minuty, a w cały rajdzie 5 8-) :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 14:42

eMTi pisze:
to zaraz po tym, jak zorganizujemy ten eroTico cup? :mrgreen:
ja tam jak coś planuje to realizuję ,drugi sezon w klatkowozie będzie niedługo :-p :-p :-p

,a co do Kubka to widziałeś czym jechali ci z drugich i dalszych miejsc ? poza tym gdziesz czytałem ,że Ogier jak startował na tym rajdzie chyba rok albo dwa temu to wklepał chłopakom ogólnie 10 min ;-) (czy prawda nie wiem ,nie sprawdzałem)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 15:32

no jechali choćby C4 WRC ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 16:04

eMTi, dam ci C4 WRC to znaczy ,że Kubica będzie z tobą walczył jak równy z równym daj my na to na Kamionkach ;-) drugi gość na mecie przyjechał DS R3T kolejny jechał Nissanem 370Z jeszcze kolejny 206 S1600 ,jak by choć z jednym z nich przegrał to odrazu powinien zająć się tankowaniem na Lotosie gazu do junkersów

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 16:40

:lol: ja nie powiedziałem, że stawka była mocna, tylko fajne różnice w czasach ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 18:04

no a jaka ma być jak przyjeżdża gość który dojeżdża na 5tym miejscu w MŚ, swego czasu należał do 16-20tu najlepszych kierowców na świecie i ściga półamatorów w zbieraninie wynalazków którzy odpalają je kilka razy w roku ,jak wyjdą z biur czy innych warsztatów dla zabawy.
eMTi, różnicami w czasach na tym rajdzie to podniecali się małolaty wiedzący o rajdach tyle co im Gutowski z Sokołem powiedzą do cholery ,ja wiem ,że ty jesteś zauroczony ale nie bądź jak nastolatka na koncercie Bibera która jest święcie przekonana ,że on gitarę wynalazł :wall: :giggle:
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 18:08

kurde, ja tylko wspomniałem o różnicach czasowych bez żadnego kontekstu w mojej oryginalnej wypowiedzi, więc chill ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 18:17

może już jestem przewrażliwiony ,bo jak czytałem te wpisy na FB typu "ale im dokłada normalnie miazga" albo "chłop jest z innej galaktyki musi być mistrzem świata" ," jest geniuszem asfaltów i niech mi ktoś teraz powie ,że sobie nie poradzi w Rajdzie Francji" to wyglądałem chyba tak
Obrazek
:mrgreen:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 24 wrz 2013, o 18:32

Ja kiedyś to liczyłem i wychodzi sensownie.

4 osoby do auta, na miejscu namiot + ognisko.
Albo wynająć busa, za wynajem kilka stówek + paliwo i wychodzi jeszcze taniej przy ok. 6-8 osobach.
Żarcie z PL i wio + karnety.
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 24 wrz 2013, o 18:39

burat pisze:Pawlaswrc autami ,na razie mamy dwa "osiołki" na składzie :-> ,wiem lepiej by polecieć samolotem ale to właśnie w założeniach ma być wypraw też trochę :-)

Byłem tam samochodem i za Chiny nikt by mnie nie namówił na powtórkę tej koszmarnej jazdy.

Lećcie i wynajmijcie auto.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 18:40

ryjeks pisze: karnety.
ciekawe które będą droższe , na Polski czy na Finkę :giggle: :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 wrz 2013, o 23:24

jarmaj, ze względu na odległość, furę jaką jechałeś, drogi i kraje, przez które trzeba się przebić, czy coś jeszcze innego?

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 25 wrz 2013, o 15:43

jarmaj pisze: Byłem tam samochodem i za Chiny nikt by mnie nie namówił na powtórkę tej koszmarnej jazdy.

Lećcie i wynajmijcie auto.

Bez przesady nie musiałeś prowadzić, chyba nawet z tego co pamiętam zrobiłeś piwo albo dwa :D

jarmaj
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2013, o 18:59

W tamtą stronę do Tallina dojechałem. Z powrotem przez Finlandię i część tych krajów bałtyckich też. Zresztą nie ma znaczenia czy za kólkiem, czy jako pasażer. W tę trasę na pewno się więcej nie wybiorę. ;-)

eMTi pisze:jarmaj, ze względu na odległość, furę jaką jechałeś, drogi i kraje, przez które trzeba się przebić, czy coś jeszcze innego?
Odległość odległości nie równa. 1600 km do pokonania autostradami to pryszcz. Ale jak ma się jechać cały czas jakimś wiejskimi drogami, w dodatku przez kraje gdzie na drogach rządzi policyjny terror i wlec się trzeba jak smród po gaciach, to się wszystkiego odechciewa.

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2013, o 19:18

jarmaj pisze:W tamtą stronę do Tallina dojechałem. Z powrotem przez Finlandię i część tych krajów bałtyckich też. Zresztą nie ma znaczenia czy za kólkiem, czy jako pasażer. W tę trasę na pewno się więcej nie wybiorę. ;-)

eMTi pisze:jarmaj, ze względu na odległość, furę jaką jechałeś, drogi i kraje, przez które trzeba się przebić, czy coś jeszcze innego?
Odległość odległości nie równa. 1600 km do pokonania autostradami to pryszcz. Ale jak ma się jechać cały czas jakimś wiejskimi drogami, w dodatku przez kraje gdzie na drogach rządzi policyjny terror i wlec się trzeba jak smród po gaciach, to się wszystkiego odechciewa.
Źle się psychicznie do tego nastawiłeś.

Pykasz sobie 80 km/h na tempomacie i podziwiasz krajobrazy ;-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

jarmaj
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2013, o 19:23

1. nie mam i nigdy nie miałem tempomatu (i nie będę miał, bo jest mi niepotrzebny)

2. jak mam snuć się 80, to szlag który mnie trafia jest na tyle duży, że mam w d.... krajobrazy

:mrgreen:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2013, o 19:40

1. a ja chcę mieć tempomat aktywny :-)

2. młody jesteś ;-) :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 wrz 2013, o 19:42

jarmaj, no chyba ,że jest dobra kompanija i droga sama w sobie jest przygodą ,patrz złombol :-)

ODPOWIEDZ