Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Pan vloger BMW.
proszę zwrócić uwagę ne rejestrację CATHOLICRADIO. Com
proszę także zwrócić uwagę około 6 minut z hakiem na muzykę w tle - to carillon - czyli muzyka z kilku dzwonów kościelnych.
Ja się zaczynam zastanawiać czy jest związek między masturbacją a mocnymi autami
proszę zwrócić uwagę ne rejestrację CATHOLICRADIO. Com
proszę także zwrócić uwagę około 6 minut z hakiem na muzykę w tle - to carillon - czyli muzyka z kilku dzwonów kościelnych.
Ja się zaczynam zastanawiać czy jest związek między masturbacją a mocnymi autami
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ale, ale, jeszcze do niedawna golas (zasadniczo i tak wszystkomający) startował z chyba 103, a za skórę, DSG i metalik dawało się dopłacić gdzieś do 120, i tyle.Arno pisze: WIS, to jest VRS w pełnej opcji, wrzuciłem WSZYSTKIE możliwe dodatki. Bo tak w ogóle zaczyna się właśnie w okolicy 116.
Złote klamki teraz dorzucili, czy co?
Jeśli mowa o tym Yetim, którym Cię woziłem, to poprawka - trzeszczała okrutnie tylko tylna klapa, ale auto było po mocnym strzale w tył i potem poszło do korekty blacharskiej.esilon pisze: wnętrze trzeszczy na każdej najmniejszej dziurce ( podobny efekt był w skodzie yeti), dramat
Dobrze że Tomasz ma chociaż ten limit na ceodwa, bo by się całkiem zdemoralizowałArno pisze: ROZPUSZCZENIE JESTEŚMY! Ja dziadowskie bicze.

W 1991 albo 92 zacząłem dla Gazety Krakowskiej testować auta wchodzące na rynek. Pierwsze Merce C. Calibra V6 AWD. Volvo 850. Safrane V6. Jakieś Saaby. Celica. Opel Frontera i Tipo 2.0. Nawet Range Rover, przez moment. Itepede. A prywatnie, miałem wtedy dużego fiata ze skrzynią czwórką i przebiegiem coś koło 400 tys. km. Rzadki egzemplarz, trzydrzwiowy.jarmaj pisze: miałem to samo wrażenie jak pierwszy raz zostałem przewieziony "zachodnim" samochodem, a był to Kadett E. W porównaniu do krajowych wyrobów ledwo-samochodo-podobnych to był szok.
Bo po jakichś jazdach terenowych tylne lewe drzwi się przestały otwierać.
Co Wy wiecie o szoku i traumie

WiS, zakasowałeś wszystkich. Gratulacje. Ja co prawda w 69mym przejechałem Oplem, takim dwudrzwiowym i dość sportowym, ale rodzinnym całą skandynawię aż na Nordcap, ale to się obywało bez szoku. Bardziej mnie interesowały SOFT IS - czyli lody z maszyny. Nawet jechaliśmy 200 km/h W Norwegi!
Prowadziła kobieta, a mąż profesor nie miał prawa jazdy i zawsze był w muszce.
Znam podobny przypadek w Warszawie. Maż nie prowadził, zawsze prowadziła żona. A on sobie mógł czytać, zajmować się twórczością...No i trochę ruchu.
Prowadziła kobieta, a mąż profesor nie miał prawa jazdy i zawsze był w muszce.
Znam podobny przypadek w Warszawie. Maż nie prowadził, zawsze prowadziła żona. A on sobie mógł czytać, zajmować się twórczością...No i trochę ruchu.
Arno,
na razie to pierwsze eksperymenty:
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... v8ia64O-uM
ale teraz pójdzie już z górki, jak z komputerami osobistymi czy telefonami komórkowymi...
ani się nie obejrzymy, gdy nazwa "samochód" stanie się w pełni uzasadniona, pojazdy kierowane manualnie przez ludzi oczywiście pozostaną, ale zejdą na margines, jak kiedyś zszedł transport konny.
na razie to pierwsze eksperymenty:
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... v8ia64O-uM
ale teraz pójdzie już z górki, jak z komputerami osobistymi czy telefonami komórkowymi...
ani się nie obejrzymy, gdy nazwa "samochód" stanie się w pełni uzasadniona, pojazdy kierowane manualnie przez ludzi oczywiście pozostaną, ale zejdą na margines, jak kiedyś zszedł transport konny.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Podoba się.Nawalę się jak świnia, na przednim siedzeniu położę skrzynkę piwa bo na pewno będzie wymóg siedzenia za sterami.Uwalę się na tylnej kanapie.A beczkowóz zawiezie mnie gdzie mu każę ...A i mandatów 0.tyle że u nas takie drogi, znaki itp będą za 20 lat.
Pamietajmy o Wołyniu.
Ręce w gotowości chyba bardziej męczą, niż sama jazda.
Choć na autobany patent fajny...
Choć na autobany patent fajny...
Jak będę miał chwilę to zdam relację z małych testów BMW 328i ixdrive 2013 .
Krótko mówiąc to bardzo przyjemny dupowozik
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, przed x nie ma i.
Takiego modelu także nie.
http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/3se ... index.html
Takiego modelu także nie.

http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/3se ... index.html
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 153 razy
I ma emisję CO - 159g/km więc chyba się łapie w kryteria. Nie patrzyłem jak cenowo.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Re:
DOWNSRAJZING kurwa mać, r4gregski pisze:Ciagle powtarzam, ze niemiecka klasa premium daje rade ;)Piter 35 pisze:Jak będę miał chwilę to zdam relację z małych testów BMW 328i ixdrive 2013 .
To r4 czy r6?
Już mie opowiadano o tem.Piter 35 pisze:Jak będę miał chwilę to zdam relację z małych testów BMW 328i ixdrive 2013 .
Powstaje pytanie, jak z długowiecznością takiego pojazdu kołowego.
Bo o ile się nie mylę, to podstawą jest PODOBNO KIŁOWY silnik dwu litrowy, awaryjny. Ale może się ja mylę. Czy dowalenie trubiny robi z niego auto bezawaryjne? Może. Cuda cuda cuda.
Ja na ten przykład służbowe następne, mógłbym takie rozważać, ale dochodzą mnie słuchy o tragicznie fatalnym, franc bolesnym i zgangreniałym lukrem polanym serwisie BMW, gdzie kłamią, wmawiają, zwalają winę... A JA za to słowa złego na serwis Merca, w którym się obsługuję, nie dam powiedzieć.
UNT - das ist das frage o ile mnie gramatyka nie morduje - unt co wybierać. Następne pojazdy w firmie flotowej...
A moż się kierowac: pojemnością bagażnika i ilością miejsca na kolana dla pasażiren back kanapy?
Arno,
masz do wyboru: Opel? BMW? MB?
Technicznie to ten sam shit.
Pierwszy brand jest obciachowy, po prostu.
Drugi jest dla tych, których stać na markowe dresy. Ale skoro parobkowie najemni w serwisie bywają niemili, to po się się narażać za niemałe (pracodawcy) pieniądze na dyskomfortowe sytuacje?
Wybierz ponownie MB. Mają sporo (chyba?) ciekawych produktów.
Jakoś da się (chyba?) coś z tego wybrać?
masz do wyboru: Opel? BMW? MB?
Technicznie to ten sam shit.
Pierwszy brand jest obciachowy, po prostu.
Drugi jest dla tych, których stać na markowe dresy. Ale skoro parobkowie najemni w serwisie bywają niemili, to po się się narażać za niemałe (pracodawcy) pieniądze na dyskomfortowe sytuacje?
Wybierz ponownie MB. Mają sporo (chyba?) ciekawych produktów.
Jakoś da się (chyba?) coś z tego wybrać?
Jakoś się da. Obraz drecha w BMW chyba nieco zniknął parę lat temu, przynajmniej w mieście stoęłcznym.
Szatę łatwo zmienić (np. z podróbki markowego dresu na garnitur z najwyższej półki), ale rys psychologiczny pozostaje utrwalony.Arno pisze:Jakoś się da. Obraz drecha w BMW chyba nieco zniknął parę lat temu, przynajmniej w mieście stoęłcznym.
Nadal często spotykam dziwnie zachowujących się ludzi w beemerach.
Ale, z pewnością również od tej zasady trafiają się wyjątki.

Większe buraki wyrastają zwykle na urodzajnej glebie.Arno pisze:buraki sa wszedzie
Na ubogiej, raczej ziemniaki.
- to tak okiem agronoma.

PS
Zdrówka! Wzniosę za was jutro pigwówką, pod wawelem czy raczej na rynku głównym, czy jakoś tak...
Dobrej nocy,

No to sobie parę wpisów poczytajcie...
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 8#p1684198
Kilka wpisów:
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 8#p1684198
Kilka wpisów:
Panowie ,a takie pytanie z czystej ciekawości jak się sprawują silniki benzynowe w tej serii . Chodzi mi o to czy są podobne problemy z Cewkami i Wtryskami jak to jest w E60 po Lifcie ? ( bo powoli mam dość już wymiany wtrysków w mojej )
No dobre pytanie!
Akurat dziś rozmawiałem z uznanym specem od marki BMW. Odnośnie mojego motoru. Mówił mi, że wczesne wersje tego silnika miały problem z bezpośrednim wtryskiem. Do tego stopnia, że przy lejących wtryskach dochodziło do uszkodzenia gładzi cylindrów i stopniowej utraty kompresji w silniku. Były jednostki, które do 100 000 km przebiegu nie dotrzymały ...
Podobno w nowszych już to poprawiono, ale dalej temat wtrysku bezpośredniego nie jest do końca rozwiązany w BMW.
Radził zmieniać olej co 10-15 tys.km.
W EU jest zalecana wymiana oleju co 30 tys.km. Na którymś rynku interwał zalecanej wymiany jest pomiędzy 10 a 15 tys.km, i takie problemy są rzadkością.
Tyle co dowiedziałem się, to piszę. Ile w tym prawdy, oceńcie sami.
Kurde czyli te nowe BMW to już nie te same co naście lat temu . Zwłaszcza benzyny
Fido_, no i się pytam, i co? się pytam z pojazdem mechanicznym?
Volvo?
Volvo?
prawdziwe auto dla dziada na ryby
Link: http://www.youtube.com/watch?v=b6jtzgeM7-E
220 kucy daje radę

Link: http://www.youtube.com/watch?v=b6jtzgeM7-E
220 kucy daje radę

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Cierpliwości ;PArno pisze:Fido_, no i się pytam, i co? się pytam z pojazdem mechanicznym?
Volvo?
Konto usunięte pisze: Cierpliwości ;P
zazwyczaj trzeba czekac na mało popularne wersje wyposażeniowe............ czyli wybrał premium gOOOOlasa albo wypasioną skodę

wbrew pozorom Superb wcale taki wypasion w takich pinięndzach nie jest.
Naprawdę wypasiony L&K 3.6 to się robi 200 tysięcy, minus wielki rabat...
Tia..
To i VW Variant 3.6 Benzyna jest za telecko.
Czyli czym się różni VW od Skodovki?
Naprawdę wypasiony L&K 3.6 to się robi 200 tysięcy, minus wielki rabat...
Tia..
To i VW Variant 3.6 Benzyna jest za telecko.
Czyli czym się różni VW od Skodovki?