Kubica - rajdowa reaktywacja
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
Mamy przykład rzetelnego dziennikarstwa w relacji z rajdu na Litwie . Tak to przedstawiono ,że każdy pomyśli ,iż Kajtek wygrał rajd a Chuchała był drugi , a to przeca nieprawda 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Link: http://www.youtube.com/watch?v=HA7CvdRLIds
a tu historyki w niemcach i na pierwszy ogień od razu nasza załoga

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Przejazd historykow to piekna sprawa. Nie tylko ciesza oko ale i ucho. Ktory Waszym zdaniem najlepiej brzmi? :]
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Na żywo Lancia Stratos z mocno przelotowym wydechem nie ma sobie równych, taki "brudny", charczący ryk. Ciary na plecach.
Przy tych dzisiejszych ugrzecznionych autach z pedalskimi eco silniczkami brzmi jak Louis Armstrong przy gwiazdkach disco polo.

Przy tych dzisiejszych ugrzecznionych autach z pedalskimi eco silniczkami brzmi jak Louis Armstrong przy gwiazdkach disco polo.

Ostatnio zmieniony 3 wrz 2013, o 20:48 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Akurat Ford (przepraszam - M-Sport) ze swoim rajdowym "Ecoboostem" zarówno w R5 jak i w wurcu brzmi obecnie zdecydowanie najlepiej ze stawki. Ale mimo to, może nowe wurce są szybsze, ale przy przejeździe 2-litrówek ziemia się trzęsła i pojawiała się gęsia skórka, a teraz ...jarmaj pisze:Przy tych dzisiejszych ugrzecznionych autach z pedalskimi eco silniczkami
Bedzie co ogladac na Rajdzie Polski bo lista startowa ocieka wysokiej jakosci smietanka... ;) Udzial Roberta zapewne spowoduje wzmozone parcie na wyniki lokalnych wojownikow. Kazdy OES dojechany przed nim bedzie gwarantowal automatyczne +100 do splendoru. ;)
Uczestnictwo takich weteranow jak Solowow, Kajto, Kosciuszko czy Holek ma spore szanse namieszac w stawce.
Tak czysto hipotetycznie, to przy dobrych wiatrach, jesli Robert pokaze sie z naprawde dobrej strony i uda sie podzielic stawke na grupe polska i reszte, to nasi lokalesi odbiora bezposrednim rywalom Roberta (Kopecky, Breen, Bouffier) w ERC duzo cennych punktow.
Jesli "rajdowi kibole" niepotrzebnie nie namieszaja, to zapowiada sie na miejscu magiczna atmosfera. A moze to bedzie najwieksze motoryzacyjne wydarzenie naszych czasow? :)
PS Jarmaj - Ma mam zupelnie inne odczucie... Stratos jest faktycznie rasowy, ale na tyle, ze jak dla mnie az zbyt drazni ucho. Quattro za to cieszy ucho jak zawsze. ;)
Uczestnictwo takich weteranow jak Solowow, Kajto, Kosciuszko czy Holek ma spore szanse namieszac w stawce.
Tak czysto hipotetycznie, to przy dobrych wiatrach, jesli Robert pokaze sie z naprawde dobrej strony i uda sie podzielic stawke na grupe polska i reszte, to nasi lokalesi odbiora bezposrednim rywalom Roberta (Kopecky, Breen, Bouffier) w ERC duzo cennych punktow.
Jesli "rajdowi kibole" niepotrzebnie nie namieszaja, to zapowiada sie na miejscu magiczna atmosfera. A moze to bedzie najwieksze motoryzacyjne wydarzenie naszych czasow? :)
PS Jarmaj - Ma mam zupelnie inne odczucie... Stratos jest faktycznie rasowy, ale na tyle, ze jak dla mnie az zbyt drazni ucho. Quattro za to cieszy ucho jak zawsze. ;)
no i pięknie jest, choć Evans coś nawywijał i po 3 oesach kubek prowadzi przed nim o 3 minuty, drugie miejsce ma do niego 1,5min, więc można już prawie spacerkiem, bo warunki zdradliwe.. zaczęlo padać i twarde gumy..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Evans przebił koło na odcinku i je wymieniał. Dlatego tyle stracił.
burat to co, naumiał się już, czy nie?
BRAWOOOO!!!! Zmiażdżył totalnie wrc2 (prawie 18,5 minut różnicy z 3 miejscem i ponad 4 nad evansem), klepnął hirvonena na ss19 i to jadąc cały czas asekuracyjnie i kontrolując sytuację.
YEEEE!! 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, jeździć w kratkę się naumiał , dzwon -wygrana , dzwon -wygrana. Zastanawiam się tylko czego on się musi uczyć ,bo jak już pisałem wcześniej ja nie wiem czego nauka dotyczy bo to nie są szachy czy paralotniarstwo tylko motorsport z którym jest związany od początku swojego życia
A czego on się naumiał to nie wiem ,ja natomiast się naumiałem ,że zawsze patrząc na jego starty będę podświadomie gdzieś w głowie bał się dzwona i tyle. Niestety ale ja mam takie odczucia. I teraz pytanko czy nie przydał mu się na nic , jak to twierdził , start w Rajdzie Polskim skoro będzie w 2014r w WRC
Pytani tylko czy będzie jeszcze jechał w WRC za rok

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dajcie gdzieś jakieś wyniki. Miałem kiepski weekend i jestem totalnie do tyłu 

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

burat, chodzi mi o to, co mówiłeś wcześniej odnośnie umiejętności kontrolowania tempa i nie dzikowania. Mówiłeś to też właśnie zdaje się o Francji, jako powrocie na prawdziwe asfalty
A jeśli chodzi o MŚ, to bilans dzwon/wygrana jest dużo lepszy, niż napisałeś
Ale poczekajmy do końca sezonu.

Bracie Buracie tu to Cię lekko poniosłoburat pisze: Zastanawiam się tylko czego on się musi uczyć ,bo jak już pisałem wcześniej ja nie wiem czego nauka dotyczy bo to nie są szachy czy paralotniarstwo tylko motorsport z którym jest związany od początku swojego życia

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
oj piterku, zaraz się zacznie 

po wrzucanych filmikach ze strofowaniem kibiców przez roberta, tym razem coś z innej mańki
Jest chłop cierpliwy
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _rOu3Y9H1A

Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _rOu3Y9H1A
Piter 35, nie wydaje mi się żeby mnie poniosło bo dla mnie to i to jest jazdą samochodem ,a nie skoki narciarskie kontra paralotniarstwo. Różnice owszem są ale nie dla kolesia który, tak jak mówię, ściga się wszystkim co ma 4 kółka i silnik od 4tego roku życia i przez pewien czas był uznawany za jednego z najbardziej obiecujących 16 (ponoć) najlepszych kierowców na świecie. Dla mnie różnice podstawowe to jest umiejętność słuchania pilota i opisu trasy oraz kontrola nad przeciwnikiem "wirtualnie" ,że tak się wyrażę ,a nie widząc go i jadać bok w bok no i zasada ,że to nie tor i nie można iść 110%przez cały czas. Czego innego on się ma uczyć twoim zdaniem
zmiany biegów i wyczucia auta
Bo mi się wydaje ,że tego mu nie trzeba się uczyć ,a co więcej on może uczyć innych (co zresztą ponoć miało miejsce z pewnym fińskim kierowcą który narobił kiedyś bałaganu Fordowi na super oesie w Mikołajkach
)
Z drugiej strony takie mówienie ,że on jedzie tylko po naukę ,a nie dla punktów i tytułu który ponoć zlewa prysło mi jak bańka mydlana właśnie na Polskim ,gdzie sam mówił ,że mu w sumie tu nie zależy "bo nie ściga tu się o żadne punkty w żadnej klasyfikacji" i najważniejsze jest dla niego start tydzień później w jakimś rajdzie który będzie testem przed Rajdem Francji który to ponoć jest bardzo ważny ,a następnie po tymże Rajdzie Francji jest mówienie ,że w sumie to nie zwraca uwagę na punkty w WRC2 tylko się uczy
no z całym szacunkiem coś mnie się tu nie klei. Zresztą było wiadomo jeszcze przed startem ,że Rajd Polski jest praktycznie przesądzonym kandydatem do przyszłorocznego cyklu no to było idealne miejsce żeby potestować i w przyszłym roku mieć w tym właśnie konkretnym starcie przewagę nad rywalami.

Z drugiej strony takie mówienie ,że on jedzie tylko po naukę ,a nie dla punktów i tytułu który ponoć zlewa prysło mi jak bańka mydlana właśnie na Polskim ,gdzie sam mówił ,że mu w sumie tu nie zależy "bo nie ściga tu się o żadne punkty w żadnej klasyfikacji" i najważniejsze jest dla niego start tydzień później w jakimś rajdzie który będzie testem przed Rajdem Francji który to ponoć jest bardzo ważny ,a następnie po tymże Rajdzie Francji jest mówienie ,że w sumie to nie zwraca uwagę na punkty w WRC2 tylko się uczy

ja wiem ,że ty już podświadomie stosujesz w umyśle zasadę wyparcia i "Rajdu Polski" w związku z tym nie było według ciebie, ale ja to mówiłem po rajdach szutrowych ,a przed Rajdem NiemieceMTi pisze: Mówiłeś to też właśnie zdaje się o Francji

jakby tylko te dyscypliny były takie podobne, to wszyscy z F1 próbujący swoich sił w rajdach byliby wymiataczami... a tak w ogóle nie było
Senna miałe spore problemy, żeby w ogóle trafiać w drogę na szutrach, jak go bodajże Ford zaprosił na testy
Kimi też ogólnie wypadł blado 

eMTi, Robert wypada super ale ma taki sam najlepszy wynik co Kimi
(tak wiem innym autem :P
to powiedz mi co on ma się uczyć w tych rajdach jeszcze bo ja się tak zastanawiam ,zastanawiam i nie mogę dojść co gościu wygrywający rajdy musi się jeszcze o nich nauczyć

to powiedz mi co on ma się uczyć w tych rajdach jeszcze bo ja się tak zastanawiam ,zastanawiam i nie mogę dojść co gościu wygrywający rajdy musi się jeszcze o nich nauczyć

burat, bo mu nie zależy na WRC2, chłop chciałby lać Wurce, a nie je tylko drażnić
. Może za Loeba cytryna go weźmie
Macie Pany wywiad
http://sport.tvp.pl/12623260/moto/wrc/w ... #f29fbe962

Macie Pany wywiad

http://sport.tvp.pl/12623260/moto/wrc/w ... #f29fbe962
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
Jak przyniesie woreczek kaski , to go cytryna zaweźmie do się 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
burat, wszystko to, co nie jest związane właśnie z kręceniem kierownicą, wciskaniem pedałów i zmianą biegówburat pisze: nie mogę dojść co gościu wygrywający rajdy musi się jeszcze o nich nauczyć