COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Cos w tym jest - generalnie moje ulubione pytania, zwlaszcza, ze temat akurat aktualny dla mnie :)FUX pisze:Rozmowy kwalifikacyjne:
Dlaczego wybrał pan naszą firmę?
Jest pan idiotą? Wysłałem CV do setek firm. Zamierzam się zatrudnić w tej, która da mi pracę najszybciej jak to możliwe.
Jak pan uważa, dlaczego powinniśmy wybrać właśnie pana?
Potrzebujecie pracowników? No to jestem. To ja – potencjalny pracownik. To właśnie mnie powinniście wybrać, choćby z tego powodu, że jestem mądrzejszy od tych, którzy tu ściemniali w odpowiedzi na wasze pytania. Gadali standardowe brednie. Oraz dlatego, że jestem mądrzejszy od was, bo ja bym takich głupich pytań nie zadawał.
Jakiego rzędu wynagrodzenia pan się spodziewa?
2,5 mln USD rocznie – tak jak prezydent USA. Co to za pytanie??? To oczywiste, że chcę otrzymać największa pensję, jaką możecie mi zapłacić. Ale przecież i tak nie zapłacicie, więc nie ma co się wydurniać. Tak czy inaczej – to ja podejmuję decyzję. Mówcie cenę, a ja powiem czy się zgadzam.
Dlaczego zrezygnował pan z poprzedniego miejsca pracy?
Przypuśćmy, że powiem tak: za mało zarabiałem albo zabrakło mi rozwoju kariery albo nie widziałem perspektyw albo nie dogadałem się z zespołem albo nie spodobałem się psu szefa. I co z tego? Przecież nie macie pojęcia czy dogadam się z państwa kierownikiem, zespołem albo z ich psem. I nigdy się tego nie dowiecie, dopóki nie spróbujecie.
Jak pan widzi siebie w naszej firmie za 5 lat?
Odwrócę pytanie: jakie plany ma firma na najbliższe 5 lat? Nie ma? No to jeśli sami nie wiecie, co z wami będzie za 20 lat, czy ta firma jeszcze będzie i jakie miejsce na rynku będzie zajmować, to skąd ja mam to wiedzieć?
Jakie pan miał sukcesy w poprzednim miejscu pracy?
Jeżeli CV wam nie wystarczy, to dobrze, powiem. Świetnie pracowałem i doskonale radziłem sobie ze swoimi obowiązkami. To jest właśnie sukces! Rozczaruję was: jeżeli menedżerowie wypełniają swoją funkcję prawidłowo, to pracownicy osiągają to, co powinni osiągnąć. Koniec. Kropka.
Jak widzi pan swojego przyszłego szefa?
Wolałbym go wcale nie oglądać. Poważnie, nie ma dla mnie znaczenia jak on wygląda. Najważniejsze, żeby był szefem – takim, co potrafi normalnie i precyzyjnie wyznaczyć cele i sformułować zadania. Jak dla mnie to może potem w czerwonych pantoflach jeździć po biurze na białej kapibarze.
Jakie pan ma zalety?
Gram na harmonijce ustnej i potrafię pluć na odległość 15 metrów. Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć o moich kwalifikacjach to są one wymienione w CV. Jeżeli chcecie wiedzieć coś więcej – to zapytajcie o to. A jeżeli sami nie wiecie czego chcecie, to przepraszam, ale nie jestem w stanie wam pomóc. Nauczcie się formułować swoje oczekiwania albo idźcie do psychiatry.
Jakie ma pan wady?
Dobrze śpiewam tenorem. Sąsiedzi się skarżą, a w konserwatorium powiedzieli, że mam talent. A, jeszcze jedna – jak jem zupę to czerpię łyżką do siebie, a nie od siebie
Jacek "AMI" Rudowski
KamilP przemiSZCZ! 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

no gitara pierwsza klasa
Pani chyba tak bardzo skupiała się na zasłanianiu tego, co powinna zasłonić, że nawet nie słyszała, kiedy ma sobie plumkać, o chwycie gryfu nie wspominając 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
bo nie na gitare mieliscie sie patrzec, hehehe
wyjatkowo udany band!

wyjatkowo udany band!

Fajny stojak na gitarę 

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
A PIS ma już kandydata na selekcjonera.
Jest nim profesor Piotr Gliński.
Ksiądz budzi się ze śpiączki, widzi pielęgniarkę i pyta:
- Czy ja jestem w niebie?
- Nie, w szpitalu. Z braku miejsc musieliśmy umieścić księdza na oddziale dziecięcym.
Jest nim profesor Piotr Gliński.
Ksiądz budzi się ze śpiączki, widzi pielęgniarkę i pyta:
- Czy ja jestem w niebie?
- Nie, w szpitalu. Z braku miejsc musieliśmy umieścić księdza na oddziale dziecięcym.
Natrafiłem na filmik z ostatnich szutrów w Wałbrzychu i pilotaż jest
Zaczyna się na 0:45
Link: http://www.youtube.com/watch?v=yav5ODJXIig

Zaczyna się na 0:45

Link: http://www.youtube.com/watch?v=yav5ODJXIig
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks, noto był z tego co pamiętam chyba pierwszy start chłopaków i mieli się do nas na forum zapisać
a ty czemu nie dasz swoich onbardów i tylko się nie wykpiwaj brakiem kamery
i jeszcze taki obrazek znalazłem
http://asset-6.soup.io/asset/5829/7476_6a66_610.jpeg

a ty czemu nie dasz swoich onbardów i tylko się nie wykpiwaj brakiem kamery

i jeszcze taki obrazek znalazłem

http://asset-6.soup.io/asset/5829/7476_6a66_610.jpeg
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, nie mam onboardów z szutrów, powaga.
Ale na 2 edycji coś nakręci się dla jaj
Ale na 2 edycji coś nakręci się dla jaj

ryjeks, no druga edycja w niedziele 

a to był jakiś instruktor i uczeń?
Połączenie samira z zostaw ten ręczny
a podryw dobry 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ze specjalną dedykacją dla Gumasa i innych, których zmagają się "od wewnątrz" z reformą polskiej nauki 
Link: http://www.frequency.com/video/dzi-praw ... /-/5-91442

Link: http://www.frequency.com/video/dzi-praw ... /-/5-91442