Przygotowania do zimy

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Arionimus
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy 2.0 GL
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Przygotowania do zimy

Post 26 paź 2013, o 15:01

Witam.

Korzystając z ostatnich ciepłych słonecznych dni,postanowiłem odświeżyć konserwację uszczlek w drzwiach oraz bagażniku w moim Legasku.Nie muszę chyba przypominać jak istotną sprawą jest właściwa kondycja tych że uszczelek.Użyłem tego samego preparatu co rok temu firmy NIgrin czy jakoś tak,pojemniczek z gąbeczką na jego końcu.Wiem,że są jeszcze jakieś wynalazki w sprayu,ale myślę,że ten z gąbeczka jest dość precyzyjnym dozownikiem i wygodniejszym w użyciu.Buteleczka ma ok.75ml i po drugiej aplikacji na wszystkie możliwe uszczelki zostało go jeszcze myślę i na 3 sezon zimowy,więc jest naprawdę wydajny.
Napiszcie może o Waszych doświadczeniach z podobnymi środkami.Na co jeszcze szczególnie zwrócić uwagę w przygotowaniu naszych Subaroskarbów :-d do srogiej ponoć w tym roku zimy.

Pozdrawiam

Silber Pearl

helmuti
0 gwiazdek
Auto: Forester XT '03

Re: Przygotowania do zimy

Post 26 paź 2013, o 20:27

Dołączam się do pytania
Od niedawna jestem posiadaczem Forka XT '03, chętnie usłyszę czy coś warto zrobić przed zimą z autkiem aby lepiej i dłużej służyło :-)

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 26 paź 2013, o 20:32

Arionimus pisze: Napiszcie może o Waszych doświadczeniach z podobnymi środkami.Na co jeszcze szczególnie zwrócić uwagę w przygotowaniu naszych Subaroskarbów do srogiej ponoć w tym roku zimy.

Odłożyć ok. 5000 zł na paliwo i ...

Link: http://www.youtube.com/watch?v=tJZGKPKvYjs

:mrgreen:
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 26 paź 2013, o 21:44

ryjeks :thumb:

mark
1 gwiazdka
Auto: foryś, volviś

Post 26 paź 2013, o 22:41

helmuti pisze:Dołączam się do pytania
Od niedawna jestem posiadaczem Forka XT '03, chętnie usłyszę czy coś warto zrobić przed zimą z autkiem aby lepiej i dłużej służyło :-)
moje "przygotowania" zimowe to rzeczy trywialne: zimowe opony, płyn do spryskiwaczy zimowy (takoż preparat do roztapiania lodu na szybie), gumowe dywaniki "rynienki", smarowanie uszczelek gumowych i... to chyba tyle. Reszta jest serwisowana regularnie i nie wymaga specjalnego przygotowania. Aha - no i nie należy zapominać o codziennych ciepłych rozmowach z autkiem co by się nie obraził i nie pokazał jakiegoś "focha" :-)

ODPOWIEDZ