No i stalo sie ...
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
No i stalo sie ...
Jako,ze jestem "tutaj"nowy i pierwszy raz pisze posta,pozdrawiam wszystkich forumowiczow.Jak trwoga to do Boga ... jak problem,to na forum ... .Sprawa na pewno stara jak wegiel ... uszczelka glowicy.Plyn sie gotuje,z rury "siwy dym" ... nie jestem mechaniorem,ale i totalnym laikiem tez nie.Stawiam na uszczelke,ale chcialbym zeby zdiagnozowal to ktos,kto ogarnia "te silniki".Forek to 2.5 xt z 2007 ma 19200 km.Wiem,ze trzeba "wyeksmitowac" silnik i chcialbym zrobic tez sprzeglo i szklanki.Rozrzad...notabene byl zrobiony przy 19oooo,ale mechanik powiedzial,ze wszystko jest OK....(chyba olal sprawe...).Mam teraz dylemat...chcialbym go oddac w dobre rece najlepiej w trojmiescie ...ale gdzie?
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: No i stalo sie ...
Niedawno miałem okazję, będąc w Trójmieście przejazdem, skorzystać z konsultacji i usługi u P. Norberta Dobrzykowskiego w Gdyni:
http://www.autogeotest.com.pl/autogeotest.htm
I miałem jak najlepsze wrażenia.
http://www.autogeotest.com.pl/autogeotest.htm
I miałem jak najlepsze wrażenia.
Jak przegladalem neta,to na nich trafilem.... .Cos mi sie zdaje,ze go tam zostawie... jutro bede dzwonil.Jest jeszcze kwestia ceny....ymmmm i cos mi sie zdaje,ze bekne jak za zboze
trudno ...ale i tak nie zaluje.Polubilem ten samochod ...przedtem mialem 2.5x ale... czegos mu brakowalo 

- WiS
- 6 gwiazdek
Gdy ja szukałem pomocy na forum w kwestii serwisu w okolicy Trójmiasta, padło jeszcze parę adresów od lokalesów;
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=11860
Ale gdybyś jednak wybrał się do p. Norberta, koniecznie pozdrów od brodatego gościa w zielonym Foresterze XT i powiedz, że diagnoza była celna, pacjent żyje, jeździ i jeść nie woła
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=11860
Ale gdybyś jednak wybrał się do p. Norberta, koniecznie pozdrów od brodatego gościa w zielonym Foresterze XT i powiedz, że diagnoza była celna, pacjent żyje, jeździ i jeść nie woła

Chyba mnie przekonales do tego warsztatu ... .Jutro dzwonie i postaram sie umowic i zalatwic jakas lawete
bo na kolach nie dojade.Pozdrowic nie zapomne
...od brodatego w zielonym xteku.... masz jak w banku.

- WiS
- 6 gwiazdek
Kciuki trzymamy.
Daj potem na forum znać, co i jak. No i zapraszamy tu częściej, nie tylko w chwili nieszczęścia
Daj potem na forum znać, co i jak. No i zapraszamy tu częściej, nie tylko w chwili nieszczęścia

W OESie ostatnio się pytałem czy robią UPG i powiedzieli ze nie ma problemu. Gdańsk - Kartuska.
Pozdr
Pozdr
Dzwonilem ... fajny gosciu (Wojtek),ale maja chyba w pip roboty
... .W tym tygodniu odpada a sama wymiana to ponad 2 tygodnie ( zdaje sie,ze ich tam za duzo nie pracuje...hym).Drugi problem to laweta.Mam asistanc i zobacze co sie da zrobic,moze Hestia uwzgledni taki przypadek.Dzieki Wam za zainteresowanie.

Troche mi lzej...hahaha.Prosiak na lawecie,niczym gwiazda filmowa
pojechal do Gdyni na Wielkopolska.jednak assistance sie przydala...Hestia nie miala oporow.
Pierwszy raz w zyciu mialem do czynienia z laweta.Chociaz to mi sie upieklo ... bo jak (na pewno) przyjdzie sprzeglo,szklanki,sranki itp ,to 7k palnie 

Ymmm... sam czekam.tyle tylko sie dowiedzialem - telefonicznie,ze:uszczelka glowicy(zakladam x 2 bo jak inaczej),sprzeglo... podobno sie skonczylo,uszczelniacze,prowadnice,"dinksy-pinksy'... niech to wszystko wypatrosza puki jest okazja ...trudno (: .Do dobrych wiadomosci zalicze to,ze wlasciciel warsztatu,stwierdzil :"ogolnie samochod jest zadbany",po remoncie glowicy i reszty talatajstwa bedzie smigal jescze ladnych pare lat.mialem juz troche samochodow,w tym forka 2.5 x ale,nigdy "takiej" ingerencji w silnik nie musialem robic
.Pomijajac wszystko ..."BULI" wali reszte na leb :) :) :) jezdzi mi sie nim najlepiej :) ... po prostu,cos w sobie ma 

No nic tylko kucizna , mały remapik i to dopiero będzie fura 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Na razie nie mam tyle kasy
...ale kiedys ... .Znajac siebie hahah apetyt rosnie w miare ... .Swoja deoga mysle,ze kucie to dopiero poczatek.Sporo trzeba wlozyc w bremsy... amory,zawieszenie,mocne sprzeglo ( bo fabryczne bedzie slabe (: - juz jest takie a nie inne) $$$$$$$$$ A kasy malo... no prawie malo 

- WiS
- 6 gwiazdek
Ajajaj, coś mi mówi, że się kolega wkręca w klimat - forum przytuli do piersi i pomoże wybrać, nie ma sprawy, uwielbiamy wydawać cudze pieniądzeant700 pisze: bremsy... amory,zawieszenie,mocne sprzeglo

Widzisz WiS
mnie to chyba z tych "klimatow ",powoli,pomalutku...trzeba juz wykrecac
hahaha.Samochody,motory,motory klamoty,zlomy,samochody,mandaty,niezaplacone raty
Fakt,na forum wpadlem...jak szukalem "ukojenia" i pocieszenia
- nie martw sie,mnie to tez spotkalo...ale wlasciwie,to sie nic nie stalo
.Swoja droga,Buli caly czas pod narkoza - operacja trwa
Za poczucie humoru,masz u mnie browara 

- WiS
- 6 gwiazdek
Browarów u nas dostatek, ale i tego przyjmiemy 
A dziś, w takim razie, coś za zdrowie operowanego.

A dziś, w takim razie, coś za zdrowie operowanego.
- WiS
- 6 gwiazdek
Co się napatoczyant700 pisze: ...co Ty tam popijasz z tego "drewniaka" ?,he

Ostatnio było głównie argentyńskie wino, ale dzisiejszy atak lata przypomniał mi o piwie.
Nie narzekaj, tylko znajdź w tym dobrą stronę i korzystaj, piwko do śniadania, wino do drugiego sniadania, jakaś seta do obiadu, koniak do podwieczorku... gdy wrócisz za kółko, już nie będzie tak dobrzeant700 pisze: mi od lazenia piechota i kasowania biletow MZK,robia sie odciski

Uffff ...doczekalem sie.No,WiS ...jutro odbieram "Buliksa" ....tyle czasu
ale,nie ma zlego,co by ....haha
z tej okazji,z przyjemnoscia stukne sie z Toba ( ta drewniana szklanica
) i walne strzemiennego
. ZDROWKO !

-
iChomik
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester 2.0 2008, STI 2.0 2005
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ja polecam serwis w Gdańsku na Kartuskiej,
jeździłem tam ze swoim Foresterem i STI,
koledzy też tam robią i nie narzekają,
http://www.oesserwis.pl/biuro-oes-serwis
polecam mechanika Leszka 797-429-491
jeździłem tam ze swoim Foresterem i STI,
koledzy też tam robią i nie narzekają,
http://www.oesserwis.pl/biuro-oes-serwis
polecam mechanika Leszka 797-429-491
Wiem Chomik gdzie to jest
...z przyczyn obiektywnych nie mieli wtedy czasu.Na forum,WiS zasugerowal mi Autogeotest i chyba dobrze zrobilem,ze go posluchalem.Wlasciciel,p.Norbert w/g mojej oceny to stary mechanior...nie jakis pierwszy lepszy "wymieniacz".Ja natomias,na przyszlosc bede mial ograniczone zaufanie,odnosnie servisowania w ASO i "swiecenia ksiazeczka servisowa".Forek byl kupiony w Polsce,jeden wlasciciel (w/g mnie ma cos ze wzrokiem i pamiecia - czesto musial jezdzic na stanie pod kreska
a olej wymienial tez po 15K ) i kilku pseudo mechanikow
.Jak juz pisalem - Bulika odebralem i...
az chce sie jezdzic.Sprzegielo - maselo a blaszane oslony nie terkocza.UPG zrobiona...oleje,plyny,swiece,prowadnice i inna bizuteria na "glanc - papiren"
.Tylko teraz
...stwierdzilem,ze wydech jest za "nudny"
.No i taki to juz jest ten Subarak
zawsze mu malo 

- WiS
- 6 gwiazdek
Odpukaćant700 pisze: WiS zasugerowal mi Autogeotest i chyba dobrze zrobilem,ze go posluchalem.

Są ASO lepsze i gorsze... Znam takie, w których pracują ludzie znający się na autach i mający do nich serce - a nie tylko chłopaczki od "realizowania procedur serwisowych", w dodatku na odwal i byle jak. Niestety, proporcja chyba wciąż się zmienia, w niewłaściwą stronę.ant700 pisze: na przyszlosc bede mial ograniczone zaufanie,odnosnie servisowania w ASO i "swiecenia ksiazeczka servisowa".
PS. No to chlup, za zdrowie ozdrowiałego

Haha
zdrowko WiS
Bulion przez dwa dni,tez sie "nazlopal" ...Pb98,bez popijania (oleum nie rusza ...ki czort
...nie smakuje hymm jaki arystokrata sie zrobil
).Z tymi proporcjami masz racje... niestety
tylko$$$$$ .Pogadalem z p.Norbertem i sam stwierdzil,ze pozadnych silnikow juz nie uswiadczysz...po prostu,masz sie nacieszyc i kupic nowy
.Ale co tam
mysle,ze taraz troche pobrykam
,tylko ten wydech... .W poprzednim mialem fajnego prodriva...gadal jak sierzant w wojsku
.Co myslisz o tym zestawie do forka ...ten od Carfita?