Matiz, ale co Cię boli tak konkretnie ?
Od cywilnej jazdy to jest Fabia albo inne Picanto.
Jak już wklejasz to wklej co było dalej, bo rady były coraz ciekawsze

:
http://www.forum.subaru.pl/index.php?/t ... ge__st__50
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
carfit powiedział:
moim skromnym zdaniem majac lekkiego i sprawnego GT-ka , lepiej i taniej bedzie ............... trenowac
ryjeks:
Nic innego nie robię :D
Natomiast, brak szpery na tylnej osi zaczyna doskwierać od wiosny do jesieni. Para idzie w gwizdek :(
Zimą natomiast jest genialnie :yahoo:
ryjeks powiedział:
człowiek lżejszy o 3-4 klocki
tzd:
moim skromnym zdaniem zainwestowalbym to w wyjazdy na Ułęż i Kielce, i tam nauczył się robić beczki nawet nie mając szpery :)
trening! a nie sprzęt. w to powinno sie inwestować :)
ryjeks:
Słuszna rada, ale niech źle to nie zabrzmi, z grubsza wiem na czym rzecz stoi.
Beczki seryjnym GTkiem na suchym i przyczepnym asfalcie/betonie, obawiam się, że jest to nierealne.
Jeśli się mylę to poproszę jakiś filmik i faktycznie idę ćwiczyć :wacko:
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
I tak do dzisiaj czekam na tą beczkę GTkiem na asfalcie
eMTi pisze:
GC czy GD? U mnie wszystkie koła się kręcą na podnośniku, jak poruszysz dowolnym
U
eMTiego jest już bardzo fajnie to rozwiązane. Jest płytka z tyłu, helical z przodu, nie wiem tylko jak mocno spięta jest centralna.
Czyli finalnie cały napęd jest poszperowany ale rozsądnie i tak też to jeździ
cyqan pisze:
Wszystkie w tym samym kierunku? W moim ex GC tak nie było.
U Ciebie najprawdopodobniej był suretrac z tyłu, a przód otwarty.
Suretrac już chyba spina sensowniej (nie wiem, zmyślam) ---> jeśli ktoś wie konkretnie to proszę o rozjaśnienie co to dokładnie jest ten suretrac w gc8: idea:
Finalnie wychodzi że optymalne jest DCCD (najlepiej z 99-00 RA) bo ma szpery na osiach, a centralną regulowaną, pozostaje kwestia serwisu.
Z tyłu większy dyfer 180 z płytką, z przodu helicalna szpera lub otwarty, zależy od skrzyni.
brahu, jaki u Ciebie jest dokładnie numer skrzyni ?
Bo ładnie się ślizga na spiętym centralnym, a ciekaw jestem co jest u Ciebie z tyłu.
Tak się zastanawiam, że robotę powinna zrobić już sama płytkowa porządna szpera z tyłu.
Nawroty, beczki + dłuższe i spokojniejsze kontrolowane poślizgi.