problem z EBC blitz - HELP !!! :)

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
vagin
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: type R
Polubił: 0
Polubione posty: 0

problem z EBC blitz - HELP !!! :)

Post 17 lis 2013, o 13:30

Siemaneczko, mianowicie posiadam takie wspaniałe urządzenie jak BLITZ DUAL SBC SPEC S - elektroniczny boost controller, lecz nie mogę rozkminić jak tego się używa, reguluje ciśnienie itp itd... znalazłem manuala lecz nie bardzo rozumiem o co tam chodzi :D bardzo zależy mi na tym gdyż po 1 jest to bardzo fajny i przydatny mod a po 2 ładuje mi teraz w peeku 1,56 bara co nie jest dobre dla mojego sprzęgła (bo zaczyna już uślizgiwać) a tym bardziej na dłuższą metę dla silnika :D pozdro i z góry dzięki za przydatne informacje ( i prosiłbym o wypowiedzi użytkowników tego sprzętu lub kogokolwiek kto ma o tym pojęcie a nie spamerów ;) )

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Re: problem z EBC blitz - HELP !!! :)

Post 17 lis 2013, o 13:51

Wpinasz się zamiast restryktora pomiędzy WG a zimna strona turbo. Im bardziej domknięty zawór tym większe doładowanie. Chyba że nie o to chodziło :p

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 17 lis 2013, o 18:54

ja powiem tak - jeśli pomimo instrukcji masz problem z ustawieniem urządzenia, oddaj to komuś kto potrafi to zrobić. póki co proponowałbym lewym kółkiem przejść na tryb OFF zanim ktoś to ogarnie, doładowanie w tym trybie powinno wrócić do serii(lub poniżej). napisz tylko skąd jesteś, będzie łatwiej kogoś polecić...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

vagin
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Re:

Post 17 lis 2013, o 20:25

siewcu pisze:ja powiem tak - jeśli pomimo instrukcji masz problem z ustawieniem urządzenia, oddaj to komuś kto potrafi to zrobić. póki co proponowałbym lewym kółkiem przejść na tryb OFF zanim ktoś to ogarnie, doładowanie w tym trybie powinno wrócić do serii(lub poniżej). napisz tylko skąd jesteś, będzie łatwiej kogoś polecić...
Stąd skąd Ty ;) ale już ogarnęłem dziś o co chodzi... bynajmniej z regulacją, po 1 spadł dolny przewód z solenoidu dlatego tyle ładował, po 2 juz regulacje cisnienia rozgryzłem, tylko nie wiem co ta reszta funkcji robi ;)

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 17 lis 2013, o 21:59

vagin pisze: a nie spamerów ;)
:mrgreen:
mijałem Cię w sobotę na krzyckiej, ładnie ta Twoja Srebrna gada, pozdr!

vagin
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 17 lis 2013, o 22:05

brahu pisze:
vagin pisze: a nie spamerów ;)
:mrgreen:
mijałem Cię w sobotę na krzyckiej, ładnie ta Twoja Srebrna gada, pozdr!
może to nie to samo co niebieska ale też daje rade ;)

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 17 lis 2013, o 23:15

Manual i jechane, jak coś to możemy się pobawić jak będzie Ci się chciało, kiedyś jakiegoś blitza w subaraku regulowałem i działało :)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

vagin
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Re:

Post 18 lis 2013, o 17:36

siewcu pisze:Manual i jechane, jak coś to możemy się pobawić jak będzie Ci się chciało, kiedyś jakiegoś blitza w subaraku regulowałem i działało :)
spoko możemy coś podziałać, przy okazji widzę że "wyłudzasz odszkodowania" :D więc mam jeden temat do ogarnięcia! :)

ODPOWIEDZ