Dziwne, jesteś jedyną osobą która mówi, że jest mało intuicyjny. Jeden z najprostszych w obsłudze telefonów, imo porównywalny z iPhonem. Lipa to cały syfdroid ;) i broń boże szajsunga mini, chłam jakich mało.Piter 35 pisze:Bawiłem sie nokią z windowsem , dla mnie tragedia . Nie funkcjonalny , mało intuicyjnie działanie .
Lipa i tyle![]()
Podkreślam , że dla mnie
Telefony, telefony...
Re: Telefony, telefony...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
siewcu, Lumia 600 coś tam , słaba i ,że ta powiem wqur....a
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
No i nadal nie wiem co kupić. 

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
leon, idź do sklepu i pomacaj. Kup to co mieści się w budżecie i Ci się podoba.
Jeżeli spodoba Ci się Windows Phone to ważne, żeby to było WP8. Tutaj chyba warto patrzeć tylko na nokie.
Jeżeli spodoba Ci się fajfon to wielkiego wyboru nie masz - nie kupuj niczego co ma mniej niż 8 giga pamięci.
Jeżeli spodoba Ci się jakiś Android to najlepiej z ekranem IPS/Amoled/SuperLCD min. 800x480, min. 1 giga RAM, storage min 16 giga ewentualnie z możliwością dokupienia karty pamięci. Tutaj rozgladalbym sie za HTC, Samsungiem, Nexusem 4 (dość duży).
Do listy w poprzednim poście możesz dorzucić HTC Mini - http://www.gsmarena.com/htc_one_mini-pictures-5505.php imho całkiem ciekawy może być. Ciut większy niż to co chciałeś
Jeżeli spodoba Ci się Windows Phone to ważne, żeby to było WP8. Tutaj chyba warto patrzeć tylko na nokie.
Jeżeli spodoba Ci się fajfon to wielkiego wyboru nie masz - nie kupuj niczego co ma mniej niż 8 giga pamięci.
Jeżeli spodoba Ci się jakiś Android to najlepiej z ekranem IPS/Amoled/SuperLCD min. 800x480, min. 1 giga RAM, storage min 16 giga ewentualnie z możliwością dokupienia karty pamięci. Tutaj rozgladalbym sie za HTC, Samsungiem, Nexusem 4 (dość duży).
Do listy w poprzednim poście możesz dorzucić HTC Mini - http://www.gsmarena.com/htc_one_mini-pictures-5505.php imho całkiem ciekawy może być. Ciut większy niż to co chciałeś
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru pisze: Jeżeli spodoba Ci się fajfon to wielkiego wyboru nie masz
Gdyby nie lekko absurdalne ceny.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Pomysl super, ciekawe jak realizacjarrosiak pisze:Projekt-Ara-smartfony-budowane-z-klockow. Ciekawe
Jak to Motorola.gregski pisze:Pomysl super, ciekawe jak realizacjarrosiak pisze:Projekt-Ara-smartfony-budowane-z-klockow. Ciekawe

Ja bym takiego z chęcią przytulił . Człowiek by sobie dobrał te parametry co go interesują
ale czy to wejdzie
nie zarobią na zmianach telefonów co dwa lata 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Jak nie spartolą tego cenami za komponenty to może być baaaaardzo ciekawa opcja 

Marcin
-_-
-_-
Chciałbym tylko dodać, że ten 1GB RAM to niestety absolutne minimum.Chloru pisze: Jeżeli spodoba Ci się jakiś Android to najlepiej z ekranem IPS/Amoled/SuperLCD min. 800x480, min. 1 giga RAM, storage min 16 giga ewentualnie z możliwością dokupienia karty pamięci. Tutaj rozgladalbym sie za HTC, Samsungiem, Nexusem 4 (dość duży).
i do tego 2 rdzenie proca. świetnie napisany system :D
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
takie czasy. 1GB ramu nic nie znaczy. I jest tak tani, że nikomu nie chce się optymalizować.siewcu pisze: i do tego 2 rdzenie proca. świetnie napisany system :D
Z drugiej strony użytkownicy, chcą mieć zajefajne user experience, z animowaną tapetką, 16 społecznościówkami w tle i real racing 3.
BTW andek 4.4 ponoć jest mniej zasobożerny, żeby bardziej wejść w tanie telefony.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Odp: Telefony, telefony...
Takie są efekty, zamierzone lub nie, postępu. Sprzęt tanieje, dostęp do sieci coraz szybszy. 15 lat temu mało kto myślał o forum, tylko siedział w usenecie i beształ tych co postowali na grupę w złym kodowaniu ;) Dziś jest to nie do pomyślenia.siewcu pisze:i do tego 2 rdzenie proca. świetnie napisany system :D
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
och jak ja bym pałował za tasiemce w mailach, cytowania 100 poprzednich maili i jeszcze Re: RE: Odp: Re: Re: Re: Odp: Odp:Chloru pisze: Dziś jest to nie do pomyślenia.
Ostatnio dwa razy gmail nie był w stanie tego przetrawić, co śmieszne korespondencja z renomowaną agencją PRową. Tak się komunikują z klientami, którym wciskają profesjonalizm.
Re:
A żebyś wiedział, jądro wspiera wielowątkowość bardzo dobrze, ichnia biblioteka C też robi postępy. Szkoda by tego nie wykorzystać.siewcu pisze:i do tego 2 rdzenie proca. świetnie napisany system :D
I ostatecznie zanabyłem Nokię, na razie działa.
Wygląda to na dobrze przemyślany wybór.leon pisze:Lumia 620.

Nie ukrywam, że ciekawi mnie jaki wybrałeś kolor obudowy?

Ponieważ nawet diznouar ma telefondotykowy, i ja sobie taki zarzyczyłem. Z 10. ZObaczymy w przyszłym tygodniu, co to znaczy
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Też miałem na niego ochotę.Arno pisze:Ponieważ nawet diznouar ma telefondotykowy, i ja sobie taki zarzyczyłem. Z 10. ZObaczymy w przyszłym tygodniu, co to znaczy
Wybrałem się nawet w tej sprawie do Orange.
Ale okazało się, że obecnie mają albo Z5 albo Q10, Z10 już nie.
Z5 - to tandeta z porównaniu z Z10
Q10 nie ma mechanicznej klawiatury
Więc na razie postanowiłem poczekać z wymianą.
Podobno BB wycofuje się ze sprzedaży aparatów przez sklepy detaliczne oraz przez sklepy teleoperatorów. Szczególnie ma to dotyczyć tych z górnej półki, jak Z10
Mają oferować je tylko w dużych korporacjach - B2B.
Czyli do mnie żaden akwizytor BlackBerry się nie zgłosi. Jego strata.

O lala, będzie luksusowo eksluzywnie. Z10 nie ma klawiatury, q10 ma.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno,
możliwe, że pomyliłem Z z Q.
Tak czy siak, wygląda na to, że gdy tylko mój obecny aparat BB, który już szwankuje po 3 latach, w końcu całkiem padnie, będzie to dla mnie koniec przygody z tą zacną marką.
Serwery poczty BlackBerry działają obecnie również na innych aparatach. U mnie w firmie decydenci już od jakiegoś czasu wybierają iPhona.
Więc i ja być może tak skończę.

FUX,
ja się właśnie obawiam tej wygody.
Przy innych systemach trzeba choć czasem pomyśleć.
A jak wiadomo, wszystkie organy trzeba trochę ćwiczyć, bo inaczej zaczynają zanikać.

możliwe, że pomyliłem Z z Q.
Tak czy siak, wygląda na to, że gdy tylko mój obecny aparat BB, który już szwankuje po 3 latach, w końcu całkiem padnie, będzie to dla mnie koniec przygody z tą zacną marką.
Serwery poczty BlackBerry działają obecnie również na innych aparatach. U mnie w firmie decydenci już od jakiegoś czasu wybierają iPhona.
Więc i ja być może tak skończę.

FUX,
ja się właśnie obawiam tej wygody.
Przy innych systemach trzeba choć czasem pomyśleć.
A jak wiadomo, wszystkie organy trzeba trochę ćwiczyć, bo inaczej zaczynają zanikać.