demontaż tapicerki tylnej klapy legacy 04 kombi
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
demontaż tapicerki tylnej klapy legacy 04 kombi
Czy ma ktoś może jakiś patent jak rozebrać plastiki (bok i góra). Potrzebuje zdemontować spoiler i za diabła nie mogę. Wyczytałem na forach że trzeba energicznie pociągnąć. Ma być dość nieprzyjemny trzask. U mnie trzask jest, ale boczki się tylko trochę luzują. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.
-
Kucharzykx
- 0 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: demontaż tapicerki tylnej klapy legacy 04 kombi
Od siebie dodam, że najlepiej jak zaprosisz jakiegoś kumpla który to już robił. Wiem, że to w sumie bzdura, ale ja siedziałem sam z tym pare dobrych godzin.
no właśnie nie mam nikogo takiego. Może jednak ktoś zna jakieś tajne wskazówki?Kucharzykx pisze:Od siebie dodam, że najlepiej jak zaprosisz jakiegoś kumpla który to już robił. Wiem, że to w sumie bzdura, ale ja siedziałem sam z tym pare dobrych godzin.
coś takiego by się Tobie przydało http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i- ... n=sklepy24
niektóre spinki mają w środku otwór wypełniony rdzeniem (np w daihatsu) i wystarczy wepchnąć ten rdzeń i spinka sama wychodzi z zatrzasku i można wtedy tą matę bez problemu zdjąć
niektóre spinki mają w środku otwór wypełniony rdzeniem (np w daihatsu) i wystarczy wepchnąć ten rdzeń i spinka sama wychodzi z zatrzasku i można wtedy tą matę bez problemu zdjąć
-
grzała
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy '95, Legacy '05, Samurai
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
trzeba szarpnąć, bo spinki są blaszane.
z wyczuciem ale zdecydowanie i sukces gwarantowany ;)
manual pomaga w lokalizowaniu gdzie szarpać
ps. lepiej działać w ciepłym garażu.
powodzenia
z wyczuciem ale zdecydowanie i sukces gwarantowany ;)
manual pomaga w lokalizowaniu gdzie szarpać
ps. lepiej działać w ciepłym garażu.
powodzenia
Udało się!!!. Spinki są plastikowe. Trzeba tylko pamiętać że oprócz tych spinek są na samych brzegach tapicerki takie małe zaczepy, które trzeba lekko podważyć. Dzięki za podpowiedzi