Nowa broń policji
Nowa broń policji
Przed chwilą oglądałem "Uwaga! Pirat" na TVN Turbo i jestem w ciężkim szoku, jeździli nieoznakowanym Passatem z kamerami z przodu i z tyłu :shock: :shock: :shock: złapali na raz dwóch kierowców (tego, którego ścigali i jadącego szybko za nimi), ale się porobiło....
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Paweł_BB pisze:eździli nieoznakowanym Passatem z kamerami z przodu i z tyłu :shock: :shock: :shock: złapali na raz dwóch kierowców

jakby się wreszcie nasi RZONDZONCY do roboty zabrali i zbudowali parę autostrad, obwodnic i dróg ekspresowych toby się ludzie nie ścigali na drogach! A jakby do tego kilka torów samochodowych powstało, to by się i mieli gdzie wyżyć.
Denerwuje mnie rozwiązywanie problemów na zasadzie "stłukę termometr, nie będę miał gorączki" :-x
Cóż - pozostaje być czujnym i ograniczyć rumakowanie - nie ma wyjścia, realnie.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Re: Nowa broń policji
A jakby ktorys z nich zaczal uciekac, to sie rozdwoja? :)Paweł_BB pisze:Przed chwilą oglądałem "Uwaga! Pirat" na TVN Turbo i jestem w ciężkim szoku, jeździli nieoznakowanym Passatem z kamerami z przodu i z tyłu :shock: :shock: :shock: złapali na raz dwóch kierowców (tego, którego ścigali i jadącego szybko za nimi), ale się porobiło....
Dobrze, ze to tylko kamery, a nie dziala plazmowe :)
No ale coz - czasami frycowe trzeba niestety zaplacic. Szkoda, ze wasacze widza z reguly
tylko jedno mozliwe wykroczenie na drogach. Wszyscy chyba wiemy jakie...
Jacek "AMI" Rudowski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
Dlaczego?
http://wwojnar.com/
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
- Auto: 3TURBO
Ja się zgodzę ze stwierdzeniem, że niedopuszczalne być powinno:esilon pisze:uważam , że filmowanie do tyłu jest nie fair![]()
![]()
a) podpuszczanie (zwłaszcza zabiegi typu siadanie na ogonie),
b) nagrywanie filmów drogi, aby wyciągnąć jak najwięcej kasy i ew. udupić delikwenta. Skoro jest przewinienie, to powinni niezwłocznie gościa zatrzymać i ukarać. W końcu to ma być prewencja, czy pobór myta?
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Obawiam sie, ze Twoja wizja w tym punkcie moze sie znaczaca rozjezdzac z wizja grupy trzymajacej wladze :)ky pisze:b) nagrywanie filmów drogi, aby wyciągnąć jak najwięcej kasy i ew. udupić delikwenta. Skoro jest przewinienie, to powinni niezwłocznie gościa zatrzymać i ukarać. W końcu to ma być prewencja, czy pobór myta?
A nawet nie "moze" , a "rozjezdza sie" - ale o tym wszyscy doskonale wiemy i w sumie wcale nie jest to smieszne.
Jacek "AMI" Rudowski
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
za mna szczochy jechaly dobre 10 km ale ja nie robie kombosow w postaci przekroczenia, linii ciaglej, wyprzedzania na pasach - wiec tylko za 134/80 mnie poczesaliAMI pisze:Obawiam sie, ze Twoja wizja w tym punkcie moze sie znaczaca rozjezdzac z wizja grupy trzymajacej wladze :)ky pisze:b) nagrywanie filmów drogi, aby wyciągnąć jak najwięcej kasy i ew. udupić delikwenta. Skoro jest przewinienie, to powinni niezwłocznie gościa zatrzymać i ukarać. W końcu to ma być prewencja, czy pobór myta?
A nawet nie "moze" , a "rozjezdza sie" - ale o tym wszyscy doskonale wiemy i w sumie wcale nie jest to smieszne.

Ciesz sie, ze - jak rozumiem - nie policzyli Cie za kazde przekroczenie z osobna.LORD VADER pisze:za mna szczochy jechaly dobre 10 km ale ja nie robie kombosow w postaci przekroczenia, linii ciaglej, wyprzedzania na pasach - wiec tylko za 134/80 mnie poczesaliale sie czili od poczatku Tarchomina do zakretow na TT - caly filmik se kazalem pokazac od momentu jak mnie uchwycili w kadr a co se poogladalem a oni postali i poczekali
Mnie w ten sposob kiedys nacykali na 21 punktow i 1000zl (do negocjacji ;)), bo policzyli sobie przekroczenie na ograniczeniu do 60, potem do 40 itp. itd.
Ale film to byl wyjatkowy film akcji :)
Brawurowa jazda Hyundaiem Pony :)
Jacek "AMI" Rudowski
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
generalnie nie moglem wczesniej przektroczyc bo troche aut jechalo - dopiero jak na TT wyjechalem to mogli sie przyczepicAMI pisze:Ciesz sie, ze - jak rozumiem - nie policzyli Cie za kazde przekroczenie z osobna.LORD VADER pisze:za mna szczochy jechaly dobre 10 km ale ja nie robie kombosow w postaci przekroczenia, linii ciaglej, wyprzedzania na pasach - wiec tylko za 134/80 mnie poczesaliale sie czili od poczatku Tarchomina do zakretow na TT - caly filmik se kazalem pokazac od momentu jak mnie uchwycili w kadr a co se poogladalem a oni postali i poczekali
Mnie w ten sposob kiedys nacykali na 21 punktow i 1000zl (do negocjacji ;)), bo policzyli sobie przekroczenie na ograniczeniu do 60, potem do 40 itp. itd.
Ale film to byl wyjatkowy film akcji :)
Brawurowa jazda Hyundaiem Pony :)
Nowe samochody z wideorejstratorami:
WI 90744 Ford
WW 7487A Ford (w nr rej. brakuje jednej cyfry w środku lub litery na końcu) jak ustalę to podam
dzięki Michał - dodałem A
WPR 98GP VW (nagrywa też do tyłu)
WND Y006 VW (nagrywa też do tyłu)
WB 37451 Ford
WI 90744 Ford
WW 7487A Ford (w nr rej. brakuje jednej cyfry w środku lub litery na końcu) jak ustalę to podam

WPR 98GP VW (nagrywa też do tyłu)
WND Y006 VW (nagrywa też do tyłu)
WB 37451 Ford
Ostatnio zmieniony 24 sty 2008, o 19:25 przez hogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
- LORD VADER
- 4 gwiazdki
a nie jest szczochowata akcja jechac za kims pol miasta bo jedzie mocnym autem i na pewno w koncu cos zbroimichal pisze:Adaś,LORD VADER pisze:szczochy
Pliz z umiarem w takich określeniach.

zaczeli mnie nagrywac przy Mehhofera na Tarchominie a zlapali przekroczenie przez 2 zakretami na TT to jest dobre 15 minut jazdy (za to se potem postali i poogladali ze mna bo kazalem sobie caly film pokazac - tam gdzie widac moje auto)

LORD VADER pisze:a nie jest szczochowata akcja jechac za kims pol miasta bo jedzie mocnym autem i na pewno w koncu cos zbroi
zaczeli mnie nagrywac przy Mehhofera na Tarchominie a zlapali przekroczenie przez 2 zakretami na TT to jest dobre 15 minut jazdy (za to se potem postali i poogladali ze mna bo kazalem sobie caly film pokazac - tam gdzie widac moje auto) generalnie po miescie staram sie nie przekraczac o wiecej niz 20 km coby im sie nie oplacalo mnie zatrzymywac za 100 pln i 4 pkt ale tutaj to przegieli
noo musze przyznać, że znalezli sie po niewłasciwej stronie mocy

sorry, tak serio to w któryms tam piracie powiedzieli że Policjanci nie zatrzymuja jeszcze tego kierowcy nie dlatego, żeby nałapał więcej punkcików ale dlatego, że mogliby zagrożenie stworzyc i jeszcze poczekaja....

tak?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja też niestety padłem ofiarą tych radiowozów. Pech chciał, że akurat tego dnia nie założyłem anteny od CB. Przyczepiłem się na zająca do pani w passacie i tak jechaliśmy sobie (ja z uśpioną czujnością, bo przecież mam zająca przed sobą)....
Sfilmowali nad obydwoje. Byli na tyle wredni, że jechali za nami 10 km i kręcili. Byli wredni bo prowokowali podjeżdżając blisko i popychali... Jechali tak długo, aż skolekcjonowali komplet dla nas obojga. Ech, a ja idiota się nie zorientowałem.
Efekt był taki, że i ja, i pani dostaliśmy po 28 pkt w postaci dwóch mandatów. Zero dyskusji i negocjacji.
Sfilmowali nad obydwoje. Byli na tyle wredni, że jechali za nami 10 km i kręcili. Byli wredni bo prowokowali podjeżdżając blisko i popychali... Jechali tak długo, aż skolekcjonowali komplet dla nas obojga. Ech, a ja idiota się nie zorientowałem.
Efekt był taki, że i ja, i pani dostaliśmy po 28 pkt w postaci dwóch mandatów. Zero dyskusji i negocjacji.