Osuszanie ścian
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Osuszanie ścian
Mam komuś pomóc w kłopocie.Jedna ze ścian zamokła bo brakło rynny...izolacja pozioma też wygląda że jest na lipnej papie.Na pierwsze uruchomiłem wentylator.Zamoknięty odcinek do wysokości ok 40 cm.Na wylot z wykwitem od środka. Wiem że to musi potrwać. Ale osoba niezamożna i szuka pomocy . Jakieś doświadczenia i porady ?
Pamietajmy o Wołyniu.
Re: Osuszanie ścian
USUNIĘCIE ŹRÓDŁA WILGOCI, cyrkulacja powietrza, temperatura, WYMIANA POWIETRZA W POMIESZCZENIU.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
Sprawdziłem.Pożyczanie mocno wątpliwe.Taniej wyjdzie kupić niż płacić prze pół roku.Gruby mur nie wyschnie w miesiąc,A za 2 miesiące to cena nowego.
Pamietajmy o Wołyniu.
Napraw rynnę i zrób izolację z zewnątrz . Usuń tynk na powierzchni wykwitów i zostaw na miesiąc a samo wyschnie . Potem pomalujesz podkładem do gruntowania i położysz tynk gipsowy .
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
Ok, rynna to podstawa.A i drenaż koło fundamentu chyba też.Pomogłem odsunąć graty od ściany i chodzi wentylator.
Pamietajmy o Wołyniu.
Trzeba z zewnątrz posmarować abizolem a potem przykleić papę termozgrzewalną . Od środka skuć wykwity i zrobić trochę luzu dla poprawy cyrkulacji powietrza . Przez miesiąc wyschnie i bez wentylatora .stefanekmac pisze: Ok, rynna to podstawa.A i drenaż koło fundamentu chyba też.Pomogłem odsunąć graty od ściany i chodzi wentylator.