Kubica - rajdowa reaktywacja

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Kubica - rajdowa reaktywacja

Post 11 gru 2013, o 18:22

na fejsie już zdementowano to info, jakby Szczepaniak miał z kubkiem jeździć

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 gru 2013, o 18:31

burat pisze: So What!, a tu pełna zgoda naprawdę bardzo fajnie sobie radził :thumb: :thumb: :thumb:
Barthol pisze: Ale w roli komentującego wypadł naprawdę dobrze 8-)
No to mamy zajęcie dla M. K. na przyszły sezon :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubione posty: 0

Post 11 gru 2013, o 18:34

So What!, najlepsze jest to jak teraz "wyłazi" na wierzch "praca" PR`owców którzy mu do tej pory podpowiadali :wall: :wall: bo to co było na Barbórce ,a podczas wypowiedzi po rajdach WRC to jest niebo a ziemia :cofee: :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 11 gru 2013, o 18:42

eMTi pisze: na fejsie już zdementowano to info, jakby Szczepaniak miał z kubkiem jeździć

to co Kubicy może dać taki jeden rajd z pilotem, którego i tak nie będzie miał do dyspozycji (na kolejny sezon)... No chyba, że to też była jakaś kaczka dziennikarska i np. z Gerbera zrobili Szczepaniaka...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 gru 2013, o 18:59

burat, w rozmowie twarzą w twarz to jest bardzo sympatyczny facet :idea:

Barthol, dobre pytanie.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 gru 2013, o 19:56

So What!, podejrzewam ,że tak jest ;-)

Barthol, tylko ,że ta informacja pojawiła się na oficjalnym funpage`u Roberta i też podłą ją Mikołaj Sokół więc tym bardziej ciekawa sprawa. Do tego czy mi się zdaje czy ten start nie koliduje z oficjalną prezentacją Forda :?: :?: trochę to mnie zastanawia :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 11 gru 2013, o 20:27

burat, może to jakaś walka o wpływy na zapleczu Robsona, kto jest jego większym "friendsem" :mrgreen:

A co do drugiego: może prezentacje zrobią na rajdzie... Tylko byłoby dziwnie robić prezentacje, że M-Sport, a za chwile zawodnik wybiega z namiotu i wsiada w Puga s2000 by pojechać na start :lol: :lol: :lol: Ewentualnie to wcale nie będzie główny pion M-Sportu, tylko 3'ecia załoga z autem w barwach Lotosu.... Choć może być tak, że sobie Ford robi prezentację a Kubice to mało interesuje bo już jest po brudziu z VW :giggle: :giggle: :giggle:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 11 gru 2013, o 20:50

burat pisze: złośliwość mode on/
Szczepaniak ,w przeciwieństwie do Maćka Barana , miał przygodę z Kuzajem więc może ma większe poczucie nieśmiertelności
złośliwość mode off /
Maciek Baran też przejechał parę rajdów z Kuzajem. Nawet takiego pięknego dzwona zaliczyli na Monte Carlo '98 ;-)

Obrazek

barton
6 gwiazdek

Post 11 gru 2013, o 20:54

a jak już jesteśmy przy Kuzaju to wiadomo co z jego startami... miał być Dakar i jakiś program 3'ech lat startów i cisza....

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 11 gru 2013, o 21:19

Szczepaniaka Kuzi tutaj testował :-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=zPakc0iCtL4
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 gru 2013, o 22:57

ryjeks, żeby się pochwalić to na tym samym odcinku razem z Kubicą czekałem na przejazd rajdówęk tylko trochę niżej (przy spadaniu z Niedźwiedzicy do Zagórza ;-) ) i tłumaczyłem mojemu bratu i jeszcze dwóm kolesiom kim jest ten pan ;-) zamieniłem z nim nawet kilka zdań wtedy.Niestety nie posiadałem aparatu :wall: :wall: O tym, że odcinek nie pojedzie poinformował nas Sołowow który zachodził z całą świtą z partii zakrętów powyżej bo on też wtedy się wysypał dzień wcześniej i drugiego dnia pozostało mu tylko oglądać ;-)

Robercik wtedy zaczynał w Word series by Renault i był na początku sezonu który otworzył mu drogę do F1 :->

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 11:39

No to jadymy :cofee: 8-)

"za Mikołaj Sokół na fb:

Quote:

Kubica i M-Sport: pełen cykl 13 rajdów w mistrzostwach świata, Ford Fiesta WRC w barwach Grupy LOTOS.

Robert Kubica: „Bardzo się cieszę, że wystartuję we wszystkich 13 rundach Rajdowych Mistrzostw Świata za kierownicą Forda Fiesty WRC. Wsparcie mojego partnera Grupy LOTOS w połączeniu z wiedzą i doświadczeniem zespołu M-Sport stworzy solidne podstawy pod mój dalszy rozwój. Z niecierpliwością oczekuję na zdobywanie wartościowych doświadczeń na odcinkach WRC”.

Sezon WRC rusza w połowie stycznia w Monte Carlo. Na razie nie podano, kto zasiądzie na prawym fotelu. Jeśli Robertowi uda się stworzyć zgrany duet z odpowiednim pilotem, to sądzę, że na trasach rajdów, które już poznał, będzie w stanie powalczyć o bardzo wysokie lokaty. Śnieżno-lodowa Szwecja, upalny Meksyk czy Argentyna, daleka Australia – tam będzie dopiero zbierał doświadczenie i uczył się tych imprez. Tak czy inaczej, rajdowy sezon zapowiada się pasjonująco i myślę, że Robertowi będzie odpowiadała atmosfera w M-Sport. Wybór tej ekipy był chyba najlepszy z możliwych.

Malcolm Wilson, szef M-Sport: „Jestem zachwycony, że Robert Kubica będzie w przyszłym sezonie startował Fordem Fiestą RS WRC. Od jego wejścia na scenę Rajdowych Mistrzostw Świata FIA WRC na początku tego roku bardzo chcieliśmy mieć go w swoim składzie i sądzę, że możemy spodziewać się po nim wielkich rzeczy w sezonie 2014. Wystarczy popatrzeć na sposób, w jaki Robert przygotowywał się do sezonu 2013, żeby przekonać się, jak wiele to dla niego znaczy. Ma rzadko spotykane u kierowców pragnienie i głód sukcesu, a ja szczerze wierzę, że M-Sport może mu zaoferować wszystkie odpowiednie narzędzia do dalszego awansu w rajdach”. "
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

barton
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 11:43

no i proszę, nie jestem "friendsem" Kubicy i przewidziałem kilka dni temu takie rozwiązanie :mrgreen: :lol: :giggle:
Barthol pisze: Ewentualnie to wcale nie będzie główny pion M-Sportu, tylko 3'ecia załoga z autem w barwach Lotosu...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 11:45

jest już nawet na głównej stronie M-Sportu, więc oficjalnie. Oby tylko ta fura była 1:1 z furami pierwszej dwójki, wraz z takim samym poziomem zaangazowania i obsługi.. Ale biorąc to, ile uwag Kubek może wnieść do teamu, to dla serwisu i rozwoju fury jego osoba powinna być najważniejsza :thumb:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barton
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 11:54

eMTi, z tego wynika, że dalej będzie to nauka...
Robert Kubica. - Wsparcie mojego partnera, Grupy LOTOS w połączeniu z wiedzą i doświadczeniem M-Sportu, stworzą solidne podstawy pod mój przyszły rozwój. Czekam na zebranie cennych doświadczeń na odcinkach mistrzostw świata.
źródło: http://rajdy.autoklub.pl/news/kubica-w-m-sporcie,52573

pytanie teraz: czy to projekt na rok a potem się zobaczy jakie są opcje na sezon 2015... A może to taka zasłona dymna i zdejmowanie presji (że nie ma dużych oczekiwań względem Kubicy)
Ostatnio zmieniony 13 gru 2013, o 12:25 przez barton, łącznie zmieniany 1 raz.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 12:04

niech się uczy jak w tym sezonie, to będzie maister WRC :giggle:

barton
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 12:35

eMTi pisze:niech się uczy jak w tym sezonie, to będzie maister WRC :giggle:
najważniejsze to żeby umiał dostosować tempo... bo zwycięzcy są na mecie :giggle: ;-)

Btw. ciekawe jak decyzja Lotosu o wsparciu dla M-Sportu wpłynie na finansowanie/sprzęt innych zawodników, którzy będą związani umowami z Lotosem

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 12:39

Jak będzie sie uczył jak dotychczas, to mi to odpowiada :lol: :-) :thumb:

Czas zapisywać nowe karty historii :-d :-d :-d

barton
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 13:25

źródło: http://www.f1wm.pl/forum/viewtopic.php? ... 98784#wrap
Obrazek

takie oklejenie byłoby :thumb:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 17:42

M-sport ma też innych partnerów i oni zdaje się też będą na Kubkowozie..

barton
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 18:38

eMTi pisze:M-sport ma też innych partnerów i oni zdaje się też będą na Kubkowozie..
no zobaczymy, zwłaszcza że zespół nazywa się Lotos WRC Team...

Inny projekt Kalamusa, źródło: fb
Obrazek

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 20:29

I kto by rok temu pomyślał...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 13 gru 2013, o 20:43

Ja :whistle:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 20:46

i burat do kompletu :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 gru 2013, o 21:25

hehehe
najważniejsze teraz pytanie to pilot ,stawiał bym na Gerbera ale zobaczymy ;-)

ODPOWIEDZ