Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
A białe RA też się wybiera ?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
No pewnie, że się wybiera!
ale na parking
ale na parking

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A czemuż to na parking???
Można przyjechać na trening tak z marszu, bez wcześniejszej wpłaty i np. dać do rączki kasę?
Można przyjechać na trening tak z marszu, bez wcześniejszej wpłaty i np. dać do rączki kasę?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

To może karting na stadionie po treningu ?
Kto chętny, bo może bym przyjechał dupowozem powozić się na prawych, a potem 10-20 minut kartingu ?
Kto chętny, bo może bym przyjechał dupowozem powozić się na prawych, a potem 10-20 minut kartingu ?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
pawlaswrc, możesz kasę dać już na torze o ile będą miejsca. Zapisz się na srtw, a potem w razie wu nie przyjedziesz. ryjeks, cieakawy pomysł, jestem za!
BTW: Załatwiłem fotografa na trening, więc będą action foty
- tym razem tryb driftingowy.
BTW: Załatwiłem fotografa na trening, więc będą action foty

Jak standardową wąskopasmową, to bez tego da sie spoko jezdzic, zwlaszcza tam gdzie gaz idzie w podloge. Sonda koryguje tylko w close loop, przy klepce przestaje od razu korygowac, ecu idzie wg mapy bez korekcji z lambdy. Wolne obroty albo kulturalna jazda moze byc troche nierowna przez brak sondy i zuzycie paliwa troche inne.eMTi pisze:ja mam padniętą lambdę, zobaczę co z tym fantem..
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
na razie negatywnych objawów w trakcie jazdy nie ma, natomiast z tego co wiem, to wszystkie turbo mają pierwszą sondę szerokopasmową
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Nie bądź miękka sonda, dawaj na trening!eMTi pisze:nie bądź miękka faja, dawaj na zimówce
eMTi chyba się przestraszył czarnucha

eMTi pisze:na razie negatywnych objawów w trakcie jazdy nie ma, natomiast z tego co wiem, to wszystkie turbo mają pierwszą sondę szerokopasmową
Nieprawda. W subaru sa waskopasmowe, i takie obsluguje ecu (0-1 V). Latwo to widac jak sie podąza z kompem podpietym - klepka na dowolnym biegu i korekty robia sie 0 (w sensie ze ecu ma w d. wskazania lambdy waskopasmowej). Przestaje tez korygowac przy odpowiednio dlugim czasie wtrysku. CHyba ze masz jakis customowy komputer, to moze i ktos wstawil szerokopasmowke.
W audi za to sa szerokopasmowki,wlasni zanabylem taką do kontrolera innovate , od ałdi 1.8 T
Wylatalo mi z glowy - zeby sie nie przerzucac gdybaniami - policz przewody w sondzie. 4 przewody - waskopasmowa, 5 przewodów - szerokopasmowa. I to chyba rozwiewa wszelkei watpliwosci.
hati, wrzucasz dużo fajnych informacji, ale może żeby nie zaśmiecać wątku, wpadaj do mojego wątku - tam proszę daj mi odpowiedź, jeśli chciałbyś kontynuować pomoc dla mnie
Czyli szerokopasmowa = 5 przewodów i tak jest bez wyjątków? To jest w takim razie wąskopasmowa. Oprócz błędu sondy wskoczył jeszcze błąd ubogiej mieszanki.. jest to ściśle powiązane z sondą, ale już to mnie trochę niepokoi w kwestii upalania bez strachu..

Czyli szerokopasmowa = 5 przewodów i tak jest bez wyjątków? To jest w takim razie wąskopasmowa. Oprócz błędu sondy wskoczył jeszcze błąd ubogiej mieszanki.. jest to ściśle powiązane z sondą, ale już to mnie trochę niepokoi w kwestii upalania bez strachu..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
W tym watku chlopaki namawiają Ciebie zebys jechal na trening, wiec dolozylem troche argumentow zebys sie nie bal ;) O auto rzecz jasna ;)
Dlatego spróbuj z Racingiem 100 - wiem, że ból finansowy, ale jeśli auto faktycznie było strojone na 100oktan to nie dość, że będzie szybsze to będzie bezpieczniej...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
najpierw muszę wyjeździć cały bak 98, a z 98 nie miałem wcześniej problemów..
ale warunki pogodowe się robią coraz dziwniejsze, a wszystko ma wpływ na pracę silnika - wilgotność temperatura itd itp. albo zadzwoń do Katoda i umów się na pomiar AFR, to będziesz wiedział czy za ubogo czy nie.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Jazdę subaraczem zaczynałem na verwie i co zalałem bak, to auto się inaczej zachowywało, raz poszarpywało, innym razem było super. Przeszedłem na racinga, niby fajnie ale od czasu do czasu zamułka - dziwne, no i ta cena.. Jakiś czas temu, dowiedziałem się, że z racingiem100 niby jest taka sprawa, że na te paliwo nie ma zbytnio popytu i pływając sobie długo w zbiorniku na stacji, najzwyczajniej się starzeje, wietrzeje itp. Nie są to sprawdzone info, nie mam żadnych twardych dowodów i te de ale teraz przeszedłem na dynamicka
i jak na razie jest ok. Może z czasem przetestuje przez dłuższy czas ultimat z bp ale póki co lotos daje rade.
Jeśli chcesz mieć pewność, że masz 100 oktanowe paliwo, to musisz lać "dopalacza"

Jeśli chcesz mieć pewność, że masz 100 oktanowe paliwo, to musisz lać "dopalacza"

Albo octan booster, tylko pytanie co wyjdzie taniej - do pełna racingiem czy dolanie flaszki za 60zł do 20l paliwa... Czyli pewnie ze 150zł na samego boostera na cały bak.
Taniej wyjdzie przestroić na 98 i mieć spokój 

Albo na coś ciut gorszego, typu mieszanka 95 i 98 :) Katod ostatnio stroił Kraftpola subaru, ponamawiać go trochę i będzie ogarnięte ;)
na rope go wystroićsiewcu pisze: Albo na coś ciut gorszego

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Ja na inaugurację zalałem pełny bak V Powera 100. Rzeczywiście przy kasie trochę bolało... to co w końcu powinno się lać do JDMa, bo się zaczynam gubić?
BTW - jutro odpadam z latania na pewno, bo nie zrobiłem geometrii a nie chciałbym przede wszystkim urwać zderzaka albo błotnika, bo mi przód lekko przyciera jak auto siądzie, nie wspominając o ściąganiu na wszystkie możliwe strony. Mimo wszystko raczej przyjadę popatrzeć i powozić się na prawym.
BTW - jutro odpadam z latania na pewno, bo nie zrobiłem geometrii a nie chciałbym przede wszystkim urwać zderzaka albo błotnika, bo mi przód lekko przyciera jak auto siądzie, nie wspominając o ściąganiu na wszystkie możliwe strony. Mimo wszystko raczej przyjadę popatrzeć i powozić się na prawym.

tylko się przywieź tą właściwą furą 

Arek, geometrię to na oko :D
byle nie obcierało 

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
No wszystko niby tak, ale jakoś nie jestem pewny. Aha, zapomniałem jeszcze, że chyba jednak sprzęgło, które było w zestawie ze skrzynią coś się ślizga jak sprężarka napompuje (a jest co pompować
), więc kolejny argument przeciw. Jakoś tak nie lubię takich niedopiętych sytuacji, tym bardziej przy mojej skłonności do pakowania się w ciągłe kłopoty
.